[FR] [NL10] 47

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
mudzin85
-#aktywny
-#aktywny

[FR] [NL10] 47

Postautor: mudzin85 » 26 lis 2008, 08:35

rozdanie
***** Rozdanie 1336506933 *****
0.05/0.10 Texas Hold'em (No Limit) - 26 listopad 2008 00:48:05
Turbo TH 106 (Prawdziwe/Gra na pieniądze)
Miejsce 3: mudzin85 (19.18)
Miejsce 6: Juanxer20 (1.69)
Miejsce 8: Makaveli83 (2.75)
Miejsce 1: supergerry (12.59)
Miejsce 2: franmatic (2.64)
Miejsce 4: PingG10 (6.50)
Miejsce 5: -cobretti- (14.19)
Miejsce 9: viñeta (17.65)
Miejsce 10: KEZMAN82 (10.00)
-cobretti- wejście MC 0.05
Juanxer20 wejście DC 0.10
** Rozdanie kart **
mudzin85 [4karo, 7karo]
Juanxer20 [N/A, N/A]
Makaveli83 [N/A, N/A]
supergerry [N/A, N/A]
franmatic [N/A, N/A]
PingG10 [N/A, N/A]
-cobretti- [N/A, N/A]
viñeta [N/A, N/A]
KEZMAN82 [N/A, N/A]
*** Runda licytacji 1 ***
Makaveli83 Spasuj
viñeta Wejdź 0.10
KEZMAN82 Spasuj
supergerry Podbij do 0.36
franmatic Wejdź 0.36
mudzin85 Wejdź 0.36
PingG10 Spasuj
-cobretti- Spasuj
Juanxer20 Spasuj
viñeta Wejdź 0.36
*** Flop(stół): *** : [5trefl, 10karo, 6pik]
*** Runda licytacji 2 ***
viñeta Sprawdź
supergerry Otwórz 1.59
franmatic Spasuj
mudzin85 Wejdź 1.59
viñeta Spasuj
*** Turn(stół): *** : [5trefl, 10karo, 6pik, 3kier]
*** Runda licytacji 3 ***
supergerry Otwórz 4.77
mudzin85 Wejdź 4.77
*** River(stół): *** : [5trefl, 10karo, 6pik, 3kier, Akaro]
*** Runda licytacji 4 ***
supergerry Za wszystko 5.87
mudzin85 Wejdź 5.87
*** Odkrycie kart *** : Prowizja: 1.30 Łącznie w puli: 24.75
mudzin85 [4karo, 7karo] Strit do siódemka Wygrana: 24.75
Juanxer20 Spasuj Wygrana: 0.00
Makaveli83 Spasuj Wygrana: 0.00
supergerry [Jpik, 6karo] Para szóstki Wygrana: 0.00
franmatic Spasuj Wygrana: 0.00
PingG10 Spasuj Wygrana: 0.00
-cobretti- Spasuj Wygrana: 0.00
viñeta Spasuj Wygrana: 0.00
KEZMAN82 Spasuj Wygrana: 0.00

Sprawa wygląda tak że teoretycznie prawie każde rozdanie po flopie raise i to o jakieś 2-3 razy równowartość flopa często z niczym ale czasami z jakąś parą. Ale przeważnie to z niczym. Czy jest sens robić re rais jak się ma na przykład najwyższą parę w stole czy też raczej fold i czekać na coś przyjemniejszego na ręce oczywiście chodzi mi tylko i wyłącznie o graczy udających że coś mają????
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 17:14 przez mudzin85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 26 lis 2008, 09:02

Ale tam mógł mieć najwyżej trójkę jakichś kart, a po turnie widać było, że w najgorszym razie zremisujecie ;) Ja bym się podjął ryzyka, ale też gram raczej agresywnie i jak jest jakaś szansa to ją wykorzystuję :P Jednak nie wszedłbym do gry z 47 ;)

mudzin85
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mudzin85 » 26 lis 2008, 09:11

To 47 wszedłem tylko i wyłącznie dlatego że od ponad 12 rozdań nic nie grałem i miałem taką ochotę bądź taż przeczucie także po części fart. Ale nie chodzi mi teraz dokładnie o to rozdanie bo tu było to na pełnym luzie. Chodzi mi bardziej o sytuacje gdzie masz najwyższą parę na stole a przeciwnik który prawie w każdym rozdaniu po flopie agresywnie raisuje robi to i teraz. Jak z nim postępować????

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 26 lis 2008, 09:21

No, najwyższą parę, ale jeżeli na flopie ATQ wszystko ten sam kolor, a ty masz AA i przeciwnik podbija ostro, to wiadomo :) To wszystko zależy od wielu czynników i nie da się tak wprost powiedzieć.

Awatar użytkownika
mihi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mihi » 26 lis 2008, 14:41

mudzin85 pisze:Czy jest sens robić re rais jak się ma na przykład najwyższą parę w stole czy też raczej fold i czekać na coś przyjemniejszego na ręce oczywiście chodzi mi tylko i wyłącznie o graczy udających że coś mają????

a nie uwazasz ze to jest poker i kazdy ma prawo grac jak sie jemu podoba... ty wszedles wcale nie z lepsza reka i fartem wygrales i nie usprawiedliwia cie to ze czekales 12 rozdan - miales ochote to zagrales, on tez mial z tego co mowisz ochote i sklonnosci do blefowania - co jest z reszta najlepsza czescia pokera wedlug mnie
oczywiscie trzeba miec umiar w blefowaniu a on nie mial i sie srogo o tym przekonal - ty go pokonales i chwala ci za to - ale nie mow jak on gra (zle czy dobrze) bo my tez mozemy tak mowic na gracza z 47s i przy reisie pre flop

powiem ci jeszcze na koniec - oby wiecej takich oslow na stole jak twoj przeciwnik a szybko bedziemy sie bogacic

mudzin85
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mudzin85 » 26 lis 2008, 19:09

Panowie ale ja nie o tym czy ja jestem fajny czy też nie czy kolega który raisował jest zły czy dobry

MOJE PYTANIE: "JAK WY BARDZIEJ DOŚWIADCZENI GRACZE POSTĘPUJECIE Z TAKIMI GRACZAMI??"

Także temat 47 czy tez raisa pre flop zostawmy już bo wiem że nie powinienem tego wchodzić. Jeżeli możecie to napiszcie coś na temat mojego pytania

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 26 lis 2008, 19:17

Nie da się wprost powiedzieć, musiałbyś przedstawić jakąś sytuację. Jak masz mocny układ to kosę mu poślij :grin: A jak nie, to nie ryzykuj, chyba że lubisz smak ryzyka. Jeżeli wiesz, że często blefuje, to możesz z nieco słabszym układem wejść. Jak nie masz nic na flopie, to pasuj, nie licz na cud ;)

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 26 lis 2008, 19:17

Najlepszym sprawdzonym zagraniem jest czekanie na dobry uklad lub jak jestes pewien ze nic nie ma a czasem sie tak zdarza rereajsujesz go a co do twojego wejscia w gre to fold pre flop

Awatar użytkownika
mihi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mihi » 26 lis 2008, 20:17

mudzin85 pisze:MOJE PYTANIE: "JAK WY BARDZIEJ DOŚWIADCZENI GRACZE POSTĘPUJECIE Z TAKIMI GRACZAMI??"

dobra to inaczej - ja moze nawet nie jestem bardziej doswiadczony niz ty, moze jestem -nie wazne

co z takim graczem zrobic?? jezeli to co zrobiles bylo w tym celu to ok... ale nie oszukujmy sie szanse byly male pre flop ze z nim wygrasz (zalozylem ze nie znasz jego karty) ale to twoj sposób wiec pozostawiam tobie ten wybor...

ja czekalbym na lepsza karte (wiadomo ze tacy gracze - loose agressive(moze dobrze napisalem)- nie zawsze maja dobry uklad- lub wogule go nie maja) wiec jedynym sposobem dla mnie jest wlasnie spokój i konsekwenja w doborze kart bo nigdy nie wiadomo co czai sie po drugiej stronie, tymbardziej ze piszesz ze ciagle gra tak samo. Ja napewno nie zagralbym po podbiciu tej reki, sprawdzic blinda moze bym sie pokusil, ale w tym wypadku nie

wiec pozostaje dalsze czekanie az kolo sam sie wykonczy lub ktorys z kolegow ze stolu - chodzi mi o to ze nie pcham sie za kazda cene w rozdanie aby gracza wyeliminowac...

i ot caly sposob - pewnie troche zakrecilem ale ja czasami tak mam jak zaczynam cos pisac :D

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 26 lis 2008, 22:50

Zadales takie pytanie "Co robic ze sciemniaczami?" i chcac tu cokolwiek Ci poradzic, to powiedzialbym tylko Sprawdzac :shock: no ale chwila... sprawdzac ale co i z czym. Tobie chodzi o konkretnie to rozdanie, ktore umiesciles ? Jesli o tym mowisz no to kiepską droge wybrales. To, ze koles ciagle sciemnia i kupuje pule to nie znaczy, ze ty masz wchodzic ze wszystkim byleby tylko goscia wywalic. W tej grze patience is well paid, nie mozesz pchac sie z shitem bo "GOSC PODBIJA ZE WSZYSTKIM". Z czymkolwiek by nie podbil to zastanow sie, czy napewno ma takiego shita, ze bijesz go swoim shitem :shock: W tym rozdaniu cisnales z tym 47s na siłe, cud, ze dostales do tego strita bo ja nie wiem jak ty bys to skonczyl.
W pokerze na poczatku obowiązuje krotka zasada : musisz grac, gdy masz karte i nie mozesz szarzowac. Jesli bedziesz gral spokojnie i wykorzystywal dobre karty do maksimum to wyjdziesz na plusie.
Kolejna kwestia to jest to Twoje krotkie pytanie, czy sprawdzac wysokiego beta goscia, gdy masz najwyzsza pare na flopie. Nie ma tutaj jednoznacznej odpowiedzi, od tego czy call jest dobrą decyzją zalezy niesamowicie wiele czynnikow - musisz wiedziec dlaczego on tak zagrał, z czym juz tak kiedys zagral - jesli obserwujesz go jakis czas to mozesz miec na niego "read'a", czyli mozesz go zwyczajnie odczytac. Jesli czesto bierze graczy na huki, czyli robi wysokiego beta, by wyploszyc z rozdania to musisz o tym pamietac. Po pierwsze to mysl nie o swojej rece, a o rece przeciwnika - od samego poczatku musisz gracza na cos obstawic. Potem patrz na stol. To, czy twoja wysoka parka ze stolu jest w rozdaniu silna, zalezy od pozostalych kart na stole - jesli jest mozliwosc dobrania do flusha, do strita, do trojki - przemysl dobrze czy warto call'owac. Kolejne pytanie ktore musisz sobie zadac - czy stoł pomogl mi, czy mojemu przeciwnikowi. Jesli po flopie uwazasz, ze nastepna karta ktora wejdzie na stol (na turnie) moze pomoc przeciwnikowi - nie pozwol mu jej zobaczyc. Kiedys na forum dostalem rade, by nie callowac ciagle. Jestem z userow powiedzial mi, zebym zakleil sobie przycisk Call, bo to najczesciej swiadczy o naszej slabosci - zapamietaj rowniez i tą uwage. Jesli widzisz, ze masz naprawde dobrą karte, a gosc na flopie podbija - lubil czesto krasc pule - nie pozwol mu dobrac nic na turnie i riverze - podbij go!
Popularne okreslenie na forum - wyczekac i zabić :mrgreen:
To jest moja teoria na gre, moze co nieco z tego wyciagniesz i moze ci pomoglem. Jesli ktos ma jakies uwagi - krytykowac :smile: W koncu ja tez sie dopiero ucze. :wink:

$Marco$
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: $Marco$ » 27 lis 2008, 19:26

jesli chodzi o gamblerow i o osboby ktore graja tak jak opisales to moją taktyką jest sprawdzanie i sprawdzanie. jesli masz dobry uklad to sprawdzasz. jesli masz cos co mozesz dobrac jeszcze to sprawdzasz wedle uznania. jedyna opcja kiedy przebijasz to wtedy gdy masz "pewny" uklad tzn.gdy wiadomo ze jest najmocniejszy. jesli masz najwyzsza pare to tez tylko sprawdzasz bo jak przebijesz nawet z 2 parami to on moze cie postawic w sytuacji allin a wiadomo ze to jest poker a nie bingo wiec jesli chodzi o mnie to wole grac w pokera. pasujemy gdy jego podbicia sa duze na przyklad jesli mamy jakas pare i duzo outsow-nie chcemy tracic za duzo pieniedzy jak nam sie cos nie powiedzie. ogolnie trzeba z takimi osobami spokojnie grac i wychodzic z takiego zalozenia ze itak go oskubiemy tylko trzeba poczekac na odpowiedni moment:)

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 01 gru 2008, 02:04

Zgadzam sie z powyzszym, na cwaniakow tylko cierpliwosc i dobra karta, jesli przeciwnik jest dostatecznie agresywny na 90% trzyma w reku jakies smieci, wiec nasza 'dobra' reka bedzie prawie na pewno sporo lepsza od jego reki.
Czekamy, a potem doimy do konca :)
Z wlasnej obserwacji, taki osobnik po kilku stratnych rundach albo odpuszcza (i nagle robi sie strasznie konserwatywny :)), albo zaczyna tiltowac i wali all-iny.
W wyniku tego drugiego szybko staje sie cwaniakiem pozbawionym zetonow do gry :)

pozdr

marek3555
-#VIP
-#VIP

Postautor: marek3555 » 05 gru 2008, 14:41

"od 12 rozdań nic nie grałem i miałem ochote..." hehe dobry tekst:)

Wróć do „Cash full ring”