[NL][0,5$] 45os. turbo

Analizy rozdań poker teksas z gier sit'n go wielostołowych (18, 30, 45, 90, 180 osobowe itp.).
Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

[NL][0,5$] 45os. turbo

Postautor: tomziolo » 13 sty 2013, 01:21

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, 0.5 Tournament, 600/1200 Blinds 75 Ante (6 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

UTG (t5277)
MP (t7860)
CO (t7660)
Button (t7665)
Hero (SB) (t18685)
BB (t20353)

Hero's M: 8.30

Preflop: Hero is SB with 10Obrazek, 10Obrazek
4 folds, Hero bets t3600, BB raises to t20278 (All-In), Hero calls t15010 (All-In)

Flop: (t37670) 8Obrazek, JObrazek, 4Obrazek (2 players, 2 all-in)

Turn: (t37670) AObrazek (2 players, 2 all-in)

River: (t37670) 2Obrazek (2 players, 2 all-in)

Total pot: t37670
Main pot: t37670 between Hero and BB, won by BB

Results:
Hero had 10Obrazek, 10Obrazek (one pair, tens).
BB had KObrazek, JObrazek (one pair, Jacks).
Outcome: BB won t37670

Jak gracie końcówki tego typu SnG, bo mnie już męczy to ciągłe odpadanie z 77-QQ na bublu, albo właśnie na ostatnich miejscach w kasie. Zamurować się i czekać aż mnie blindy zjedza

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 13 sty 2013, 01:43

nie pokazuj rozwiązania :D

czemu grasz 3600,skoro blindy są 600/1200? jak chcesz miniraisować to ja gram zazwyczaj 2.2-2.5BB, więcej to palenie żetonów. Czemu nie wrzucasz tutaj swojego stacka już pre? trapujesz go, bo liczysz ze będzie push z jego strony i Twój call?

Jak dla mnie allin pf, ale Ty wrzucasz pierwszy - maksymalizuj swoje FE, bo w przypadku jego pusha z TT masz cięższą decyzję. Jak wrzucisz pierwszy na SB z TT to to jest zagranie EV+, bo on tutaj calluje tylko z wąskim range, wobec którego i tak masz szansę przy showdownie.
problemem jest to,że masz 2gi stack w turnieju i ja grania z CL unikam za wszelką cenę - gram przeciwko niemu tylko premium hands, JJ+, AK.

Na normalu TT chyba bym zrzucił,w turbo jednak call będzie raczej profitowy

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Re: [NL][0,5$] 45os. turbo

Postautor: lion_victor » 13 sty 2013, 09:54

tomziolo pisze:Jak gracie końcówki tego typu SnG, bo mnie już męczy to ciągłe odpadanie z 77-QQ na bublu, albo właśnie na ostatnich miejscach w kasie. Zamurować się i czekać aż mnie blindy zjedza

Faza bubble to doskonały czas dla agresorów PUSH ;) O ile nie wrzuciło Cię na ten stół kilka rozdań wstecz, to powinieneś wyczuć czy rywal sprawdzi (swoja drogą dziwne by to było), sfolduje czy spushuje takiego beta. Ja w zależności od rywali na bubblu potrafię wrzucić nawet 77, o ile nie mam przed sobą jakiegoś furiata, który ma sztamę z bad beatami ;)

Co do Twojego rozdania PUSH preflop, Twoje zagranie bardziej wyglądało na kradzież blindów niż demonstrowanie siły ;)

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 13 sty 2013, 13:03

jak dla mnie preflop za duży rais. Tak jak pisał karwek 2.2-2.5 BB to jest odpowiedni bet. Szczerze to tak masz tu duży stack jesteś na bubblu więc ja tu zagrywam też za 2.5 bb raczej nie wrzucam alka bo mam 15 BB nie ma jeszcze konieczności pushowania a na ręce mam TT więc dobry zakres do wyciągania value. Jednak mamy kolejny problem koleś wali alka teoretycznie powinien być easy call, ale ja podchodzę do tego inaczej. Jesteśmy na bubblu mamy duży stack, alinuje się stack który nas wyprzedza, więc w razie wejścia i porażki odpadamy przed kasą ja w takim wypadku pasuje chyba że mam ready na koleśia że często się alinuje to bez względu na fazę wchodzę za wszystko. Dlaczego pasuje bo podchodzę do tego tak: mam jeszcze czas na grę a jestem tuż przed kasą, więc jak odpadnę cały mój czas idzie teoretycznie na marne i odpadam przed kasą. Oczywiście spasował bym tylko na stack który mnie eliminuje na inne niższe stacki robię easy call. W kasie zawsze jest to dla mnie easy call.
A co do pytania jak gramy na bubblu to na shorcie z każdym pocketem wchodzę olka

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 13 sty 2013, 14:39

bubel to ciężka sprawa
niemniej wszystko już napisane

1 uliczka pre rajs 2,1 do 2,6
ale obstawiam że i tak dostaniesz pusha w związku z tym że koleś Cię kryje stackiem a to zagranie w tej fazie sugeruje tak czy inaczej kradzież

2. uliczka
wpychasz stacka pre (nie boimy się wpychać premium przecież a nawet czasami powinniśmy) i wtedy koleś wywalił by te KJ

doczytałem Mateuszka mamy bardzo podobną taksę panie :)

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 13 sty 2013, 15:23

mr/call zawsze z TT na blindach,

mając nutsa musisz próbować indukować jakieś light shipy bvb.

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 13 sty 2013, 18:55

dzięki, będę wrzucał częściej jednak coś do działu bo widzę, że jeszcze duuużo muszę się uczyć

Wróć do „Sit'n Go multitable”