[NL][2$]44

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

[NL][2$]44

Postautor: quo87 » 04 wrz 2008, 14:10

Jest to turniej SnG za mala kwote, pre floop wchodzi 5 osob (łacznie ze mna) po malym raisie, dostaje seta na floopie i co sie dzieje:
Obrazek

Ciekawe jak inni by zagraja takie rozdanie, czy wogole by wchodzili i czy po zobaczeniu floopa nie bylo by fold, bo mnie samemu sie wydaje ze powinienem spasowac po 3 kartach z tego samego koloru juz na floopie.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 22:03 przez quo87, łącznie zmieniany 2 razy.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 04 wrz 2008, 14:21

Jak juz bym wszedł, to gralbym, widzac ze dostales seta, miales duze sasznse na wygrana. Na river jesli przupszczales ze ktos ma kolor to wygrana dawaly Ci 4 karty które by sie pojawily na river 8 5 6 4. Wiec szanse byly duze. Jak mowisz ze to turniej za mala kwote to sie oplacalo za grac.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 04 wrz 2008, 15:43

zawsze masz szanse na fula, a jezeli to turniej za mala kwote to obstawialbym nawet ze jeden z graczy gra ostro majac w reku jedynie krola albo asa w tym kolorze.

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 04 wrz 2008, 16:01

Hmm tak ogolnie to po podbiciu pre flop w normalnym turnieju niewiem czy bym wszedl pozatym pot odss nie oplaca sie tu liczyc w ilu przypadkach przegrywasz z kolorem jakby nie all inn twoj po flopie mysle za bardzo bys sie wachal po dojsciu 6 tym bardziej ze tyle osob wchodzilo do puli

KoJack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: KoJack » 05 wrz 2008, 10:16

szanse na kolor po flopie to 0,8 % takze hm... 1 na 100 rozdań byś przegrał:D ?
ogołnie to skoro byl jakis tam raise preflop u innych to zalozylbym ze nikt nie ma nic niskiego... takze moim zdaniem to dobrze rozegrane

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 08 wrz 2008, 20:28

turniej za mala czy duza kwote nalezy grac tak samo, a trafiajac seta bardzo ciezko jest spasowac... jest tutaj mozliwosc i koloru i strita ale naprawde malo graczy spasowaloby seta

midel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: midel » 08 wrz 2008, 23:49

Według mnie to i ty i ten edman nie popełniliście błędów, tylko ty miałeś wiecej szczęścia :) W sumie tamten z KJ też miał szansę na kolor :)

darokrol
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: darokrol » 10 wrz 2008, 15:05

wg mnie fold byłby dobry, dwóch przed tobą podbija, jeszcze masz dwóch po sobie, właściwie ciężko dojść do wniosku że nikt nie ma choćby drawa do koloru
no dobrze się skończyło, pewnie w małym turku niewielu by spasowało, ale w czymś poważniejszym raczej większość :)

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 10 wrz 2008, 18:27

darokrol pisze:wg mnie fold byłby dobry, dwóch przed tobą podbija, jeszcze masz dwóch po sobie, właściwie ciężko dojść do wniosku że nikt nie ma choćby drawa do koloru
no dobrze się skończyło, pewnie w małym turku niewielu by spasowało, ale w czymś poważniejszym raczej większość :)

no cooo Ty gadasz! analiza jest prosta w tej sytuacji ! przynajmniej jedna osoba ma kolor kolejne drawy do koloru ewentualnie co jest malo prawdopodobne - strita bo watpie zeby ktos widzac kolor bil sie ze stritem, tu jest jasna sytuacja wiadomo jaki jest w danej najwyzzy uklad na stole - jest nim kolor od jakiej figury nas to nie interesuje bo kazdy kolor z nami wygrywa, poker jak dla mnie nie wchodzi w gre bo % jest baaardzo baaardzo maly ( chociaz kolesiowi jednej karty brakowalo :P ) wiemy co nas bije wiemy czego potrzebujemy DOKLADNIE znamy nasze szanse i tu jest tylko jeden dylemat czy warto wchodzic czy nie to juz zalezy od kazdego z osobna, kazdy ma inny styl, jedni lubia ryzykowac inni nie i wlasciwie nie ma poprawnej odpowiedzi na to czy poprawny jest call, raz sie uda raz nie :) gratuluje ladniej reki

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 11 wrz 2008, 00:36

ja z bolem serca dalbym fold. badz co badz zbyt duze pradopodobienstwo przegrania tego rozdania, a kart ktore daja nam zwyciestwo stosunkowo niewiele.

MosQ
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MosQ » 15 paź 2008, 12:09

Wreszcie w 100% podpisuję się pod wypowiedzią olczykandre:) jednak nie wiem czy zwyczajnie nie zruzciłbym tego juz przed flopem. Bez pozycji, plus nie wiadomo co robi reszta za nami troche niepewnie bym sie z tym callem czul, z drugiej strony fajnie jak sie multi trafia i set z low pocketem no nic gratulacje

pozdro

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 15 paź 2008, 16:12

tu w zasadzie powinienes policzyc oddsy.. ja tego nie umiem, ale biore rakie rzeczy na czuja - licze outy, itp.

a wiec miales dokladnie 10 outow, ktore zapewnialy ci wygrana (po 3x dla 8,5 i 6 oraz 1x 4). daje ci to mniej wiecej 22% na wygrana (jezeli sie nie rabnalem). musisz dolozyc 1,1k do puli 1,7k..stosunek puli to 64% - czyli z pot oddsow wychodzi ci ze nie za bardzo powinienes callnac (ale jak mowilem ja tego nie umiem liczyc wiec nie beirz tego za pewnik).

co prawda my wiemy ze ta pula bedzie wieksza (koles za toba tez da allin) wiec rzeczywisty stosunek puli to 1,1k do 2,8k, czyli ~39%.. dalej za malo, ale juz bardziej oplacalnie..

to taka analiza bardziej na spokojnie, choc dalej na szybko. oczywiscie nie mamy czasu na takie liczenie podczas gry - na twoim miejscu tez dalbym call..

PS: pisze o call a mam oczywiscie na mysli push allinem :P

Wróć do „Sit'n Go full ring”