4 pechowe SnG

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
lukaszzz

4 pechowe SnG

Postautor: lukaszzz » 31 maja 2009, 10:20

Załączyłem sobie ostatnio 4x SnG 45osób wpisowe niewielkie 0,25$ ale zawsze coś. 7 miejsc płatnych, ja zająłem kolejno 16,11,10,8 miejsce. W dwóch turniejach odpadłem przez złamanie AA :((( Zagrania były dobre analizowałem później je, pech. Jednak głównie chciałem opisać turniej, w którym zająłem 8 miejsce.
2 rozdania sprawiły, że odpadłem i długo nie mogłem się z tym pogodzić. Wielu graczy po takich bd beatach powie "that's poker" i zdaję sobie z tego sprawę, ale dobrze rozegrane ręce bolą(oceńcie czy tak było)
Późna faza turnieju blindy 200/400 z ante chyba 50. Siedzimy przy finałowym stole jest nas 8. Mój stack wynosi ponad 10k jestem na Buttonie, mój image to agresywny gracz, dużo kradłem, uczestniczyłem w dużej ilości rozdań. Za mną na SB gracz tight, a BB do fish. SB 4,5k BB 2k. W ręce trzymam
:Ad :2c
5 folds, Hero raise 1200$(3BB), Sb fold, BB call (doklada 800)
FLOP:
:Ah :Ks :Qd
BB call, Hero raise 800$, BB call (all-in)
TURN:
:6s
RIVER:
:3h
BB pokazuje :Kc :3d
Stack spada do 8k :(

2 rozdania później
dostaję na BB :Ac :Qd
same foldy, a Button wykonuje raise (3BB) oceniłem to na blindstealing i sprawdziłem.
FLOP: :Ah :5s :9d
Hero raise 2/3 puli, Bu re-raise x2 Hero call
Turn: :4h
Hero all in (mój stack był już tak mały,że mogłem grać push-or-fold, ale oddsy były dobre)
BU call
RIVER: :Ks
BU pokazuje : :9c :9h

I kończe turniej. Staram się grać ostrożnie tuż przed płatnymi miejscami jednak często to ja odpadam mimo dobrze rozegranych zagrań. Pozdrawiam lukaszzz

Kantus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kantus » 31 maja 2009, 11:48

To drugie rozdanie to nie taki bad beat , takie rozdania zdarzają się dość często.
A w pierwszym po prostu trafiłeś na osła:)

Arnadel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Arnadel » 31 maja 2009, 11:55

2 rozdanie to nie taki badbeat przed flopem miałeś 44% na wygranie a przeciwnik 55%, jak podbiłeś 2/3 puli a on cię przebił 2x to osobiście wszedłbym allin w takiej sytuacji, choiaż nie podałeś wysokości podbić,stacków ani blindów to ciężko w sumie coś powiedzieć. Mogłeś też coś o graczu napisać, bo skoro podbił preflop to ja bym go przebił trochę i byśmy wiedzieli mniej więcej na czym stoimy i później mogłoby być łatwiej.

skipim
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: skipim » 31 maja 2009, 17:20

Zgadzam się. Co do pierwszego nie ma nic do powiedzenia ;P

Jednak drugiej sytuacji bad beatem bym nie nazwał. Złapał seta na flopie i czuł się pewnie.
Po przebiciu przez BU na flopie wchodziłbym all in albo fold. Źle zreadowałeś niestety.
"Experience is the best teacher"

Bolec88
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bolec88 » 31 maja 2009, 20:08

heh to tylko sng tam sie nie ma co przejmowac tylko po takiej akcji odpalasz kolejnego i jazda:D

Awatar użytkownika
BLAZO
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: BLAZO » 31 maja 2009, 20:43

Według mnie żadne z tych rozdań nie jest bad beatem, 1 rozdanie norma fish wchodzi ze wszystkim co ma i akurat mu dochodzi. A jak piszesz ze 2 rozdanie jest BB to ja jestem święty gerwazy. Bez kitu chyba nie wiesz co to BB .

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 31 maja 2009, 21:01

jedno zdanie jest dla mnie śmieszne:
same foldy, a Button wykonuje raise (3BB) oceniłem to na blindstealing i sprawdziłem.

skoro oceniłeś to na blind stealing to czemu nie dałeś 3beta z taką karta? tylko pozwoliłeś mu zobaczyć flopa? :)

poza tym sety to chyba jedna z najbardziej dochodowych rąk. Niezwykle ciężko jest to zreadować. Raczej ciężko się przyczepić, że coś źle zagrałeś.

skipim
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: skipim » 31 maja 2009, 21:10

z tymi setami to się zgodzę :]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

denamrk666
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: denamrk666 » 01 cze 2009, 08:49

setow w sumie ciezko sie spodziewac, no ale ten reraise na turnie powinien dac ci do zrozumienia, ale znowu trudno sie tez do czegos doczepic, skoro mowisz ze po sprawdzenie twoja sytuacja wygladala push-or-fold.

Wróć do „Bad beats”