[FR][NL] 33

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

[FR][NL] 33

Postautor: bizzarre » 27 kwie 2012, 11:29

***** Rozdanie 2872962567 *****
0.05/0.10 Texas Hold'em (No Limit )
Rozdanie rozpoczęte: 27 kwietnia 2012 11:02:46
Micro BBJ2 TH 56 (Prawdziwe /Gra na pieniądze )
Miejsce 1: MilloPoker (15.58)
Miejsce 2: mute_dude (10.14)
Miejsce 3: fuzeseri80 (9.60)
Miejsce 4: jeanika (10.00) (Gracz nieobecny)
Miejsce 5: bizzarre (12.60)
Miejsce 6: Heddwyn (14.84)
Miejsce 7: ThePunitor (12.29)
Miejsce 8: asta3 (9.85)
Miejsce 9: Evil2 (20.19)
bizzarre jest Rozdający
Heddwyn wejście MC 0.05
ThePunitor wejście DC 0.10
** Rozdanie kart **
MilloPoker [N/A, N/A]
mute_dude [N/A, N/A]
fuzeseri80 [N/A, N/A]
bizzarre [3trefl, 3pik]
Heddwyn [N/A, N/A]
ThePunitor [N/A, N/A]
asta3 [N/A, N/A]
Evil2 [N/A, N/A]
*** Runda licytacji 1 ***
asta3 Spasuj
Evil2 Spasuj
MilloPoker Podbij do 0.30
mute_dude Spasuj
fuzeseri80 Wejdź 0.30
bizzarre Wejdź 0.30
Heddwyn Spasuj
ThePunitor Wejdź 0.30
*** Flop(stół): *** : [9pik, Qpik, 10kier]
*** Runda licytacji 2 ***
ThePunitor Sprawdź
MilloPoker Sprawdź
fuzeseri80 Sprawdź
bizzarre Sprawdź
*** Turn(stół): *** : [9pik, Qpik, 10kier, 3kier]
*** Runda licytacji 3 ***
ThePunitor Sprawdź
MilloPoker Sprawdź
fuzeseri80 Otwórz 0.50
bizzarre Podbij do 1.00
ThePunitor Spasuj
MilloPoker Spasuj
fuzeseri80 Wejdź 1.00
*** River(stół): *** : [9pik, Qpik, 10kier, 3kier, Qkaro]
*** Runda licytacji 4 ***
fuzeseri80 Sprawdź
bizzarre Otwórz 1.62
fuzeseri80 Za wszystko 8.30
bizzarre Wejdź 8.30
*** Odkrycie kart *** : Prowizja: 0.99 Łącznie w puli: 18.86
fuzeseri80 [Jpik, Kpik] Strit do król Wygrana: 0.00
bizzarre [3trefl, 3pik] Full Wygrana: 18.84
Koniec ręki: 27 kwietnia 2012 11:04:53

33 za slaba reka na podbicie preflop wiec tylko call. Na flopie nic dla mnie ale udaje sie zobaczyc nastepna karte bez dokladania. Na turnie lapie 3 i tutaj moje raise jest chyba za mizerne. River to Q dajaca mi fulla i chyba znowu za slaby zaklad 1/2 puli i przecinik odwija sie all inem. Obstawialem go na Qx a okazuje sie ze juz na flopie mial st8. Jakie bledy tutaj popelnilem? Czy powinienem byl mocniej podbijac czy moze bylo to dobrze zagrane?

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 27 kwie 2012, 12:04

Moim zdaniem Twój przeciwnik podarował Ci kasę ;) nie zagrywając na flopie, czyli nie zastosował standardu nawet. Wgrałeś rozdanie którego nie powinieneś wygrać, tym większe gratulacje. Załóżmy, że nie znamy kart to czy mogłeś cokolwiek zrobić w tym rozdaniu?
Sam jestem ciekaw, co napiszą eksperci w temacie analiz

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 27 kwie 2012, 13:55

Imo nie zagrałeś tego źle. Preflop callujesz 3bb z pocketem pod set minning na bardzo deep stole - gram tu identycznie (z niskich setów zawsze jest najwięcej value). Zupełnie mijasz się z flopem, który dodatkowo oglądają 4osoby, więc nie ma tu żadnego powodu do betu z Twojej strony, wszyscy grają check więc dostajesz darmową kartę - nic tylko się cieszyć. Karta okazuje się Twoim setem, niestety jeszcze w tym momencie zdominowanym przez slowplayowany gotowy straight.
I tak - na flopie Twój przeciwnik z KJ zagrał źle, bo w 4osobowym spocie z flushdrawem slowplay gotowego nutsa w tym momencie jest moim zdaniem błędem, i ja tam prawie zawsze betuje. On tego nie zrobił - lepiej dla Ciebie, bo masz darmowy turn.
Na turnie on dalej ma najlepiej, mimo że leżą dwa flushdrawy gra jakiś geybet za 0,5 do pota 1,2$. Twoja ręka jest tutaj mocna, ale trochę problematyczna. Bijesz wszelkie drawy i top/dwie pary z flopa, natomiast biją Cię gotowe straighty J8 i KJ. O ile J8 obejrzysz u przeciwników trochę rzadziej, o tyle KJ to jest klasyczny i ukochany brodway grany przez słabych graczy mało agresywnie przed flopem, więc tę rękę jak najbardziej ktoś w 4osobowym spocie może mieć i jak najbardziej błędnie może ją slowplayować na flopie. Chyba że on tam liczył na jakiś check/raise, ale jego sizing na turnie wcale tego nie pokazuje. Słabi gracze mają tendencje do nadmiernego slowplayowania gotowych układów licząc, że ktoś wrzuci wszystkie żetony do puli za nich i będą mieli łatwy call, przez co tracą niejednokrotnie masę value.
Biorąc pod uwagę jego sizing, raisowałbym wyżej na turnie, do około 1,5-1,7$, żeby uzyskać jakieś informacje. Twój miniraise zostanie sprawdzony praktycznie przez każdą rękę która betowała, więc to Ci za wiele informacji nie daje. Nie wiesz czy gość ma KQ, AQ, QJ, T9, Q9, QT, czy ma gotowego straighta czy jakiś dziwnie slowplayowany set czy któregoś z flushdrawów, którego do miniraisa nigdy tam nie wyrzuca. Wyższy raise z Twojej strony zawęża trochę krąg poszukiwań. Generalnie jeśli dostaniesz tam tylko call, to znaczy że on przeważnie nie ma tam nutsa (piszę przeważnie, bo jak widać gość śmiało tam tylko callował nutsa), ale generalnie na tak niebezpiecznym boardzie powinień to 3-betować na turnie, a callować będzie niegotowe ręce, albo ręce nie wyglądające w tym spocie na mocne, więc na przykład top pair.
Ale zagrywasz miniraise (co nie jest jakimś karygodnym błędem wg mnie) dostajesz flatcall - co jest karygodnym błędem oponenta i warto to sobie zanotować.
River - dostajesz ekstra kartę, dzięki której doisz wszelkie T9, KQ, QJ, AQ, KJ, J8 więc możesz tam moim zdaniem betować więcej for value, bo sporo słabszych rąk poczuje się tam mocno i w przypadku flat calla na river zarobisz więcej. Nigdy tego rivera nie wyrzucam, więc jeśli trafisz na wyższego fulla powiedzmy od QT/Q9, albo wyższego seta, to wg mnie jest cooler i nic się z tym nie dało zrobić. Także wyższy bet byłby imo bardziej dochodowy. Jak widać nie był potrzebny, bo donk wypłacił Ci z ręką, z którą na sparowanym riverze powinien tylko flatcallować, żeby zagrać w tym rozdaniu choć jedną uliczkę dobrze, ale jak widać przeslowplayował gotowy układ i zebrał za to zasłużone cięgi.
Także można by dyskutować nad sizingiem Twoich zagrań, ale generalnie niezależnie od niego i tak robotę zrobiłby za Ciebie oponent. Elf nazywa takich "diamentowymi kurami" :mrgreen:

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 27 kwie 2012, 16:02

już miałem coś pisać, ale na szczęście zobaczyłem, że drynk już odpowiedział i to odpowiedział w zupełności wystarczająco. Nic dodać, nic ująć :)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 27 kwie 2012, 17:01

moim zdanie błąd zrobiłeś na turnie nie dość że przeciwnik wykonał gej bet to Ty dokładnie zrobiłeś to samo. ja podbiłbym do ok 2,2$ i wrzucał stack na river albo zagrał check/all in w zależności od przeciwnika

Wróć do „Cash full ring”