[sit][NL][2$] 2k full
- RandomOne
- -#aktywny

-
xradzix
- -#pretendent

Bet na flopie powoduje ze najprawdopodobniej przeciwnik spasuje, dzieki czemu majasc Tripsa z bardzo dobrym kickerem wygrywamy 1BB, czekajac daje mu okazje do proby zgarniecia puli co tez czyni podbijajac o 1/2pota, zagranie na flopie check/reraise jest bardzo mocnym zagraniem. Grajac tylko plaski call pozwalam mu na jakiekolwiek zlapanie kontaktu z stolem-jesli jeszcze tego nie i granie nawet o stacki jak zlapie np top-pare. Na turnie przychodzi trojka-ktora moze dac mu draw do strit lub koloru dlatego juz tutaj gram check-reraise bo jego bet byl bardzo slaby 1/4potak. Na river przychodzi jedna z kilku kart ktorej moge sie obawiac, ale tez wiem ze dalej mam bardzo silny uklad, decyduje sie na check, zeby przeciwnik zabetowal w razie np nietrfionego drawa lub pary siodemek. Przeciwnik robi bet pot- i wiem juz jedno albo robi to z air albo z monsterem. Jesli blefuje to i tak po moim reraisie spasuje. Z mojej strony tak to wygladalo.
Ps; Przy wyzszych blindach lub podbiciu jakimkolwiek pre-flop gram bet bet bet.., ale tutaj byla mala pula a majac tripsa chcemy grac o duze pule;)
Ps; Przy wyzszych blindach lub podbiciu jakimkolwiek pre-flop gram bet bet bet.., ale tutaj byla mala pula a majac tripsa chcemy grac o duze pule;)
-
masaker
- -#VIP

xradzix pisze:s; Przy wyzszych blindach lub podbiciu jakimkolwiek pre-flop gram bet bet bet.., ale tutaj byla mala pula a majac tripsa chcemy grac o duze pule;)
dlatego trzeba budować pule już na flopie, a patrzac na poziom pojedynku i na perfekcyjną grę twojego przeciwnika spokojnie sprawdzi z każdą parą na ręcę i overkartami, czyli właściwie zawsze