[cash][nl10]2 rozdania

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
samol
-#VIP
-#VIP

[cash][nl10]2 rozdania

Postautor: samol » 24 gru 2009, 10:22

Pierwszy gra - gralismy obaj tight. Przeciwnik porzadny i myslacy. Ja usiadlem z 5$, wiec przeciwnik idealny na takie wpisowe. Wiekszosc rozdan konczyla sie preflop po 2bet ewentualnie 3bet. Jak nie tu to na flopie po cbetach lub check/raise.
Jedno rozdanie zakonczylo sie dla mnie zwyciesko, gdy polamalem swoim KJ przeciwnika AK na flopie KJx. Aczkolwiek gracz potrafil tez blefowac. I szedl z tym dokonca. Jednym slowem nieprzewidywalny. Nie kazdy jego raise preflop oznaczal cos mocnego, bo na 3bety zrzucal sie. Trashow typu K3, Q2, itd. na pewno nie rozgrywał.
I przychodzi rozdanie gdzie gram bez pozycji. Postanowilem nie 3betowac - raczej mialo to na celu mixowanie gry.

iPoker, $0.05/0.10 Fixed limit Texas Holdem Cash Games, 2 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
BigLandaw (Button): $10.12
samolAAbreaker (BB): $8.58

Dealt to samolAAbreaker 2:heart: A:club:

Pre-flop:
BigLandaw raises to $.30, samolAAbreaker calls $.20

Flop: ($.65) A:diamond: 5:club: 6:heart: (2 Players)
samolAAbreaker checks, BigLandaw bets $.40, samolAAbreaker raises to $1, BigLandaw calls $.60

Turn: ($2.65) T:spade: (2 Players)
samolAAbreaker bets $1, BigLandaw calls $1

River: ($4.65) 4:club: (2 Players)
samolAAbreaker checks, BigLandaw bets $3, samolAAbreaker calls $3

Results:
BigLandaw Showed Q:club: 8:diamond:
samolAAbreaker wins $9.90

Pytanie - dobry call na river? Nie powinienem tam zagrac jakiegos blockbetu za 1/3 - 1/2 puli, by nie postawic sie w tak ciezkiej sytuacji?
Co myslicie o grze na turn? Nie lepszy bylby check raise all in? Stosunek stacka do potu to okolo 3,5:1. Dlatego tez wiekszy bet nie wchodzil w gre, bo siebie commituje.
Z drugiej jednak strony trzeba spojrzec na mojego przeciwnika - byl on myslacy i zastanawial sie co moge miec. Wiedzial, ze z asami 3betuje. I na flopie stawialem go na jakies srednie connectory lub srodkowa pare. Moj bet na turn byl mocno strachliwy, a nastepnie check na river pokazujacy slabosc. Kazdy myslacy gracz, by wykorzystal taka sytuacje do blefu. Przez co zakres rak z jakimi moglby zrobic taki bet napograniczu value i blefu był szeroki.
Czekam na opinie.

Teraz rozdanie numer 2 z innym graczem. Też raczej porzadny, ale juz jednak skill mniejszy od poprzednika. Gracz bardziej loose. Niewiele rak rozegranych. A ja gram na %. Tym razem NL4 - siadalem ze 100BB

iPoker, $0.02/0.04 Fixed limit Texas Holdem Cash Games, 2 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
Firrenn (CO): $5.33
samolAAbreaker (Button): $8.88

Dealt to samolAAbreaker 4:club: 5:heart:

Pre-flop:
samolAAbreaker calls $.02, Firrenn raises to $.08, samolAAbreaker calls $.04

Flop: ($.20) 3:diamond: 5:spade: 6:spade: [color="gray"] (2 Players)[/color]
Firrenn checks, samolAAbreaker bets $.16, Firrenn raises to $1.12, samolAAbreaker raises to $8.80, Firrenn all-in $4.13

Turn: ($14.21) K:club: (2 Players)

River: ($14.21) 7:heart: (2 Players)

Results:
Firrenn Showed 9:spade: 9:diamond:
samolAAbreaker wins $13.50

Niewiele rak rozegralem z nim. Check raise zawsze robił jak coś miał. Tyle byłem pewny. Jak myślycie miałem na tyle duże FE, by tak zagrać na mało znanego gracza?

Wróć do „Heads up”