[sng][20$]2 pary na allin przeciwnika

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
konieczny
-#VIP
-#VIP

[sng][20$]2 pary na allin przeciwnika

Postautor: konieczny » 29 lip 2011, 18:56

Chili Poker "TURBO" NLH Heads Up 20 10/20, hand converted by the iPoker Converter at Talking-Poker
Visit Hand HQ to purchase hand histories from a range of sites, game types and levels.

saw flop | saw showdown

Button hero (1480)
CO (0)
CO (0)
UTG Nanob0T (1520)
UTG+1 (0)
MP (0)
CO-1 (0)
CO (0)

Preflop: hero is on the Button with 5Obrazek JObrazek
hero raises to 40, Nanob0T calls 20.

Flop (90) JObrazek 4Obrazek 5Obrazek
Nanob0T checks, hero bets 40, Nanob0T calls 40.

Turn (170) 8Obrazek
Nanob0T bets 120, hero raises to 290, Nanob0T calls 170.

River (750) 4Obrazek
Nanob0T checks, hero bets 215, Nanob0T raises to 1150, hero?

co tutaj robimy, jakbyscie to rozegrali

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 30 lip 2011, 09:39

Bez historii, ciężko tu powiedzieć.
Bo sprawa sie rozdwaja albo ma tego strita,ale bijesz całą jego resztę
Tylko najważniejszy fakt na ile on jest zdolny do blefów.

Na moje oko ma tu jednak tego strita, poza tym po foldzie zostaje nam nadal całkowicie grywalny stack.
Za to bardzo mi się nie podoba otwieranie z J5.To dopuszczalne, ale może przysporzyć wiele trudnych sytuacji.

Jah
-#VIP
-#VIP

Postautor: Jah » 30 lip 2011, 18:45

masaker pisze:Za to bardzo mi się nie podoba otwieranie z J5.To dopuszczalne, ale może przysporzyć wiele trudnych sytuacji.

Na prawdę? Zawsze mi się wydawało, że na tym poziomie blindów raise z buttona z J5o to taki standardzik. Przynajmniej tak zawsze grałem :|

Co do rozdania jak dla mnie fold. Zbyt często po callu takiego check raise na river przeciwnicy mieli jednak lepszą rekę :) Wg mnie 67 miał bankowo.

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 02 sie 2011, 09:40

Jah pisze:Na prawdę? Zawsze mi się wydawało, że na tym poziomie blindów raise z buttona z J5o to taki standardzik. Przynajmniej tak zawsze grałem :| .

Zabawne bo jest dokładnie na odwrót jak mówisz, bo ta ręka ma większe znaczenie dopiero przy większych blindach, ponieważ dobrze się nadaje do kradzieży ale nie za bardzo do do gry i budowania puli.

Można oczywiście ją grać, ale trzeba mieć już spore doświadczenie w obsłudze śmieci, bo trafienie top pary i nie umiejętna gra to łatwa droga do bycia -ev

Awatar użytkownika
jemjogurt
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jemjogurt » 02 sie 2011, 12:00

ten bet na riverze 215 do puli 750 to co to mialo byc? value bet?

konieczny
-#VIP
-#VIP

Postautor: konieczny » 03 sie 2011, 22:59

tak value bet

ostatecznie zrzucilem, nie mailem historii na gracza, ale na kilometr bylo czuc cos mocnego, 67 ew j4/54

betujecie taki river? patrzac juz na spokojnie, chyba zbyt waski jest zakres rak, ktory mi zaplaci, jakis walet, moze przypadkowa 8, reszta dziwactw mnie juz niestety bije

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 16 sie 2011, 15:03

betuje i folduje. wp.

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 24 sie 2011, 22:04

pre-flop - ok
flop - ok
turn - ok
river - tez ładnie gdybyś callnał, bo bez tego ta linia się kupy nie trzyma.

Uważam, że przeciwnik easy gra tam wszystkie nietrafione układy + tripa 444 jeśli miał jakiś plan.

Ręka oceniona na sucho, bo mało info

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 02 wrz 2011, 08:47

Jak dla mnie przeciwnik 9/10 razy Cie tam bije na riverze. Więc to izzi fold.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 02 wrz 2011, 11:59

masaker pisze:Zabawne bo jest dokładnie na odwrót jak mówisz, bo ta ręka ma większe znaczenie dopiero przy większych blindach, ponieważ dobrze się nadaje do kradzieży ale nie za bardzo do do gry i budowania puli.

Zgadza się.

Hmm... a dlaczego nikt tu nie rozważa check behind, skoro zrzucamy się na reraise? Btw. a co z tricky rozegranymi monsterami QQ/KK/AA które przez ten zdublowany river też nas biją?

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 02 wrz 2011, 12:45

check na river to strata value

Jah
-#VIP
-#VIP

Postautor: Jah » 02 wrz 2011, 17:57

masaker pisze:
Jah pisze:Na prawdę? Zawsze mi się wydawało, że na tym poziomie blindów raise z buttona z J5o to taki standardzik. Przynajmniej tak zawsze grałem :| .

Zabawne bo jest dokładnie na odwrót jak mówisz, bo ta ręka ma większe znaczenie dopiero przy większych blindach, ponieważ dobrze się nadaje do kradzieży ale nie za bardzo do do gry i budowania puli.

Można oczywiście ją grać, ale trzeba mieć już spore doświadczenie w obsłudze śmieci, bo trafienie top pary i nie umiejętna gra to łatwa droga do bycia -ev

A ja mimo wszystko dalej stawiam na swoim. Na tym poziomie blindów chcemy zagrać jak najwięcej rąk, żeby poznać przeciwnika. Dowiedzieć się jak reaguje na raise, minraise, limp, cb itd. Więc nie widzę błędu w podbicu z J5o. Na nieznajomego otwieram 100% z buttona, dopóki ten nie zacznie coś z tym robić (zbyt często sprawdzać lub przebijać).

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 03 wrz 2011, 09:01

Ja daje tylko rady, sprawdzone, skuteczne i ułatwiające życie. Kto chce to korzysta.

Wróć do „Heads up”