2 Kolejka SLP

Liga pokerowa w Bochni
GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 17 kwie 2011, 20:09

Szfiecu pisze:noo tak, szczególnie po usopie gdzie sprawdził mojego all ina koleś za 5/6 swojego stacka z flush drowem na turnie i to fd na walecie... a ja miałem over JJ ;) tak więc z tym poziomem to też różnie bywa, ale wtedy to ja byłem mega fishem :P

mówiłeś że do tego rozdania się mocno skróciłeś więc rywal też miał mały stack, więc pewnie nie miał nic do stracenia.

Kończąc tą rozmowę... przyjdę na ligę wtedy, kiedy nic innego ciekawego nie będę miał do robienia. Albo znowu net pierd,,,,
Chyba że będzie większe wpisowe, przez co fishom przegrywającym się ode chce przyjścia, przy czym mnie nie będę wqrwiać :smile: Poker jest zabawą ale do czasu :wink:
Bo na sponsora że będzie i gra będzie bardziej EV+ nie liczę :evil:

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 17 kwie 2011, 20:29

no 3/5 początkowego to nie tak mało było ;) nie ważne, było minęło. Pomyśleć, że gość był na FT albo odpadł zaraz przed :D

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 17 kwie 2011, 22:29

Bell GrzesVP, dzięki za słowa uznania.

Z Bellem zgadzam się w 100%. Należy po prostu patrzeć na to wszystko z perspektywy :P

Do zobaczenia przy stolikach :)

Bell
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bell » 18 kwie 2011, 11:11

GrzesVP, na pewno masz rację z klasą turniejów. Niestety nie mam bankrolla na droższe turnieje dlatego nie gram ich. Nie mam takiego doświadczenia. Ale jak sam napisałem:
Bell pisze:Ja nie twierdzę, że gram dobrze. Sam czasem gram jak fish.

Nie jestem pewien czy powinienem zaczynać grać poważniejsze turnieje. Chcę opanować podstawy, których ciągle mi brakuje i wyrobić sobie cechy mentalne jak cierpliwość i dyscyplina, które najczęściej wplątują mnie w trudne sytuacje.
Nauczyłem się tylko jednego. Unikam graczy lepszych niż ja sam bo to jest bardzo EV- i gram chętniej przeciwko słabszym graczom bo to jest EV+

Miłego!

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 18 kwie 2011, 19:07

Bell pisze:Unikam graczy lepszych niż ja sam bo to jest bardzo EV- i gram chętniej przeciwko słabszym graczom bo to jest EV+

Tak się właśnie zastanawiałem czemu tak lubisz grać ze mną non stop ;) ;) ;)

malutki26
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: malutki26 » 18 kwie 2011, 19:32

ze mną też wchodził w każde rozdanie:P ale na szczęście jak grałem cblefa to spadał mi nuts:P

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 18 kwie 2011, 20:12

no ostatnio też udało mi się wciągnąć bella z aj - wepchał z kj :)

Bell
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bell » 19 kwie 2011, 14:02

Panowie, hola. To, że unikam rozdań to nie znaczy, że nie będę grał przeciw wam nic. Po prostu zagram z rozsądną ręką.

malutki26, akurat to rozdanie to był brak dyscypliny bo powinienem wyrzucić tą rękę preflop do twojego podbicia. Nie zrobiłem tego i zostałem ukarany choć jak się okazało dopiero na river mnie biłeś i wtedy spasowałem.
Poza tym miałeś nade mną pozycję i nie bardzo mogłem wpływać na to czy będziemy grać razem rozdanie :)

Szfiecu, nie wiem co w tym niezwykłego? I udało Ci się wciągnąć? Grałeś raise z buttona, a ja postanowiłem grać resteal z blinda. Miałem przewagę żetonów i duże fold equity, tak myślę. Miałeś dobrą rękę akurat tym razem. Raczej na komentarz zasługuje twoje stwierdzenie:
Pewnie masz lepiej, sprawdzam.

Ale jak się okazuje to był błąd z mojej strony. Nie dla tego, że miałem gorszą rękę ale dla tego, że miałeś więcej żetonów niż myślałem. Liczyłem, że ryzykuję połowę stacka (i błąd, że nawet takie ryzyko chciałem podjąć), a okazało się, że to było prawie 2/3 (to nawet poważniejszy błąd).

Jak już mówiłem ja często popełniam błędy :)

Miłego!

Awatar użytkownika
cyfra
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyfra » 20 kwie 2011, 16:59

Bedzie jakies info o 3 kolejce, kto urwal ta magiczna sume za 1 miejsce :D??

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 20 kwie 2011, 19:02

ile było wczoraj osób?

Awatar użytkownika
cyfra
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyfra » 20 kwie 2011, 19:50

chyba 16, wiec slabo :/

Poldek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Poldek » 20 kwie 2011, 23:10

Żeby być dokłanym to 17

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 21 kwie 2011, 06:55

Bell pisze:Szfiecu, nie wiem co w tym niezwykłego? I udało Ci się wciągnąć? Grałeś raise z buttona, a ja postanowiłem grać resteal z blinda. Miałem przewagę żetonów i duże fold equity, tak myślę. Miałeś dobrą rękę akurat tym razem. Raczej na komentarz zasługuje twoje stwierdzenie:
Cytat:
Pewnie masz lepiej, sprawdzam.

Ale jak się okazuje to był błąd z mojej strony. Nie dla tego, że miałem gorszą rękę ale dla tego, że miałeś więcej żetonów niż myślałem. Liczyłem, że ryzykuję połowę stacka (i błąd, że nawet takie ryzyko chciałem podjąć), a okazało się, że to było prawie 2/3 (to nawet poważniejszy błąd).

Bell, ale to już był któryś z kolei raise na Twojego blinda, 2x bodajże pasowałeś (raz na pewno, a nie grałeś długo na naszym stole) więc liczyłem na to , że w końcu będziesz chciał resteal zrobić, a to co powiedziałem było raczej w tym sensie , że znając mojego pecha mogłeś mieć rakiety czy coś ;)

PS: Spytałeś "ile JESZCZE Ci zostało" a nie "ile masz razem" ;)

Bell
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bell » 21 kwie 2011, 08:47

Szfiecu, nie przejmuj się tym tak :) Nie mam pretensji. Nie ważne tak na prawdę co zapytałem. Po prostu trochę bardziej zabolało :P Mam mieszane uczucia co do sensowności resteala nie zależnie od wyniku. Tak jak to napisałem wcześniej. Nawet jeśli to była 1/2 mojego stacka to z KJ chyba może to być błąd. Nie potrafię tego ocenić. Uznałem, że możesz tu mieć szeroki zakres i mam spore FE. Trafiłem na jedną z gorszych rąk :) Jak ja bym chciał, żebyś miał AQ :P

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 21 kwie 2011, 10:06

Bell pisze:Nie ważne tak na prawdę co zapytałem.

Szfiecu ma na ciebie tella xD

Wróć do „Bochnia”