[FR]$2+$0.20 Easy fold czy nie?

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

[FR]$2+$0.20 Easy fold czy nie?

Postautor: bizzarre » 15 kwie 2010, 14:52

Platforma FTP - Turniej Holdem BI 2+020$

blindy 30/60
Moja reka: :Tc :Td
Raise 3BB
meininho call
SB call

Flop: :7d :7s :9c

Ja: bet 200
meininho call
SB fold

Turn: :Th

Ja bet 400
meininho call

River:
:7h

Ja call 600
maeininho raise 1500

ja fold

Tu zastanawiam się czy ktoś jeszcze na moim miejscu zrzuciłby tego fulla? Przeciwnik mega spokojny nigdy nie podbijał. Byłem przekonany że ma 7.

Czekam na wypowiedzi i wstawie co pokazał.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2010, 15:55 przez bizzarre, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 15 kwie 2010, 15:31

Spokojny, ale z naciskiem na donk, czy jakoś w miarę sensownie grał? Będąc nim i mając tą 7 nie grałbym tak spokojnie na takim stole z deczka stritowym, z drugiej strony tak samo nie grałbym gdybym miał overpair. Szczerze powiedziawszy ciężko wyciągnąć jakieś sensowne wnioski, bo koleś w ogóle nie daje o sobie informacji, Ty też specjalnie nam go nie przedstawiłeś. Ja bym zrobił na pewno call - jest multum układów, z którymi mógł tak zagrać, ja bym się skłaniał ku QT i wyżej oraz overpara. Aaaa, trochę mnie olśniło, że mógł tak spokojnie grać, ponieważ złapał fula od początku z pocketem 9 na łapie. Tak czy siak bijesz go sromotnie, dlatego call, call i jeszcze raz call jak dla mnie, najwyżej grasz jeszcze raz ;)

mistrzunio
-#VIP
-#VIP

Postautor: mistrzunio » 15 kwie 2010, 15:36

Jakieś stacki czy coś? Zostałoby Ci na grę czy game over?
Typ Ci gayraisuje 1.5 twój bet, więc jak dla mnie najmniej call to jest.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 15 kwie 2010, 15:39

mistrzunio pisze:Jakieś stacki czy coś? Zostałoby Ci na grę czy game over?

Jakbym dał call i przegrał, zostałoby mi około 400. Gdybym dal all in a on by sprawdził i ja bym wygrał to zostałoby mu luźno ponad 1,5k.

masaker
-#VIP
-#VIP

Re: [FR]$2+$0.20 Easy fold czy nie?

Postautor: masaker » 15 kwie 2010, 15:49

bizzarre pisze:Flop: :7d :7s :9c

Ja: bat 200
meininho call
SB fold

Rozumiem że ten bat to pomyłka,ale i tak rozjebałeś mi serce.

Po co piszesz 3bb pre flop jeśli na flopie piszesz 200?A jesli bb wynosi 150?

Napisz jaki stacki miales jaki mieli przeciwnicy, ile ludzi przy stole, jaka pozycja itp.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 15 kwie 2010, 16:06

masaker pisze:Rozumiem że ten bat to pomyłka,ale i tak rozjebałeś mi serce.

Po co piszesz 3bb pre flop jeśli na flopie piszesz 200?A jesli bb wynosi 150?

Napisz jaki stacki miales jaki mieli przeciwnicy, ile ludzi przy stole, jaka pozycja itp.

Tak to pomyłka :oops:
Wybacz 1 raz wstawiam coś do analizy.. Miałem stack około 2,8 k a koles jakies 4k, siedzialem zaraz po BB, meininho na środku. Sry za bledy w przdstawieniu sytuacji
Edit

Blindy 30/60
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2010, 16:19 przez bizzarre, łącznie zmieniany 1 raz.

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 15 kwie 2010, 16:12

A ile BB wynosi?

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 15 kwie 2010, 16:22

musisz troche popracować nad wklejaniem rozdań bo są bardzo nieczytelne i mało informacji w nich zawartych.

Nie można spasować ręki na river(przede wszytkim dlatego że nie zakłada się, że przeciwnik ma od razu nuts) Poniewaz bijesz mnóstwo sensownych układów z którymi mógł zagrać reraise czyli 9x, 99,JJ,QQ,KK,AA. i pewnie także jakies mniejsze pary z którymi kto wie czy tez by nie atakował.

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 15 kwie 2010, 16:38

Masaker ma rację. Odpadasz z turnieju w taki sposób i wkupujesz się w kolejny. A jeśli wygrasz te rozdanie to masz już sporą ilość żetonów na grę :-) Pula jak dobrze liczę wynosi już coś koło 3800, a ty musisz dorzucić 900. Wystarczy, że wygrasz w conajmniej 25% i call jest EV+.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 15 kwie 2010, 16:43

jak już zagrałeś do turn to ok ale river to jak dla mnie izi rerise ;) masz nutsowego fula i gość ma 1 outa więc zastanawia mnie jak mogłeś to zrzucić??? :o ode mnie Gratulacje za fold ale ja by się stackował ;)

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 15 kwie 2010, 17:22

Pokazał :9s :Jc

A sie tak wkur** że musiałem od razu iść na fajke :evil:

Dużo oj dużo jeszcze nauki

zdzisio
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: zdzisio » 17 kwie 2010, 17:34

Nad wyraz zaskakujący fold, biorąc pod uwagę, że jedynym bijącym cie układem była kareta. Definitywnie źle zagrane. Pomyśl, za każdym razem kiedy będziesz miał fulla bedziesz go pasował w obawie przed ewentualną karetą? Jeśli tak to bądź przygotowany na dokładanie do tej zabawy. Jeśli grasz zgodnie z BM to nie powinieneś się obawiać, że czasem się spłuczesz na coolerze bo po prostu stać cię na to. Natomiast w ooooolbrzymiej większości sytuacji takich jak ta będziesz do przodu. Pasowanie takiego układu jest po prostu EV- dlatego przygotuj się na pare coolerów, które cie na pewno nie ominą, i śmiało calluj/rerisuj w takich sytuacjach. Nie możesz zrzucać tak mocnego układu jak full bo ktoś mocniej zagra, to ty jesteś tutaj do przodu i na ogół będziesz wygrywał.
Patrząc na to zagranie myśle, że powinieneś znaleźć sobie jakąś książkę o pokerze. Może wiele ci pomóc i wyjaśnić ;)

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”