Berba pisze:Sith, czyli 131 call robisz a 300 call juz nie? Mimo ze wiesz ze mam grubo wiec niesamowite impled oddsy? Wow, mega konsekwetnie !
No tutja akurat zgadzam się z Berba trochę chyba się pogubiłeś.

Elf pisze:Ma na Twój rais do 270 zagrać allina? Zgodziłem się z tym że Sith gada głupoty że by spasował jakbyś zagrał troszkę większy bet uważam że by nie spasował

Berba pisze:Jego rerise na flopie jest fajnym zagraniem, ale do mojego 3 beta sa juz tylko i wylacznie 2 linie
Fold
All-in
Bo linia call to jest wejscie w moja pulapke. Jasne odsy pokazuja easy call, tylko co sie stanie jak na turnie nie trafisz tego strita? Grasz bez pozycji, nie masz pojecia co stanie sie na turn. A na turn zazwyczaj bedzie juz drogo. I co dalej bedziesz callowall? Pula jest juz duza, sprawdzenie na turn bedzie Cie kosztowac pol stacku.
A nawet jesli trafisz strtia tylko ze z 7c lub Qc wiec umozliwiajacy kolor - duzo lepiej nie bedzie - bo z tego rozdania juz nie uciekniesz. I nie raz nie dwa przeciwnik pokaze Ci kolor.
Zagrywajac all-in zupelnie odwracasz sytuacje. Bo to ja majac draw do strita lub koloru bede musial pasowac. A jesli mam seta i sprawdze - wciaz masz 30%.
Ps. I skoro zgodziles sie ze mna z moja polemika z Sithem ze 270 czy 450 to bez roznicy, to znowu zapytam - ile wg Ciebie tam sie przebija?

Sith pisze:Nie rozwazasz dorzucenia do puli 500 zetonow marnych 130? Majac mimo wszystko draw do nutsa..?
No wlasnie nie - jezeli zakladam ze kolejny nieduzy raise oznazca pulapke, to allin jest swiadome w nia wejscie... Call to wlasnie podejscie do pulapki, z opcja wrzucenia Cie do niej... Jak nie trafie, zawsze mam opcje na fold na Twoj bet na turnie...
Nie bardzo pasuje mi taki maly 4bet jako semiblef z drawem - raczej skorzystalbys z doskonalych oddsow jakie Ci dalem i sprawdzil, albo pusnal, liczac ze blefuje, a jak nie blefuje i mam seta - to dalej masz 30% jezeli drawujesz
Robi roznice - oczwiscie moze mnie nie wyrzucisz ale:
1. Opcja - ja trafie strita/kolor, Ty fulla - dostajesz stack
2. Opcja - ja dodrawuje, ty nie - Ty tracisz stack
3. Ja nie dodrawuje (najczestsza) - zrzucam Ci sie i zarabiasz wiecej
Czyli czym wiekszy bet dasz sprawdzalny dla mnie, tym wiecej zarobisz w longrunie na takim spocie

Berba pisze:Tylko ze w takim przypadku ograniczasz sie do trafienia na turn, wiec 16%. I tak jak pisze wyzej - nawet gdy trafisz, to w 1/3 sytuacji oddasz mi caly stack vs kolor vs full.

Wróć do „Ekstraklasa - relacje z pojedynków”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości