[FR][0$] 106 na BB

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

[FR][0$] 106 na BB

Postautor: Kasandrito » 26 paź 2009, 00:36

witam,
akcja ma miejsce w deep freerollu (5000 żetonów na start, blindy 15 minut) na Club4Aces - tym z pulą 2000 euro "tylko dla Polaków". wiem, freeroll sam w sobie brzmi strasznie :) ale przyjemna nagroda za zwycięstwo w kwocie prawie 500 euro przyciągnęła paru niezłych graczy, oczywiście po wyeliminowaniu całej fisharni grającej w początkowej fazie all iny preflop z 150 BB. co mam na myśli przez 'niezłych'? ot, grał chociażby kleopl :)

końcówka trzeciego levela, blindy 100/200, w grze pozostaje niespełna 500 graczy.

na UTG panna mająca ok. 2000 żetonów i nie grająca, powiedzmy, zachwycająco - gra call, CO również sprawdza, SB dokłada, ja mając na BB :Tc :6s czekam.

oglądamy flopa w czwórkę (w puli 800 żetonów):

:Td :8s :6h

SB czek, ja uderzyłem za 600. dziewczyna na UTG gra all ina za 1800, CO po kilku sekundach namysłu gra call (w stacku ok. 12 000), SB wyrzuca, ja również po kilku sekundach postanawiam sprawdzić. (przed rozdaniem miałem ok. 14 000)

co do readów - mając na uwadze wcześniejszą grę i rzucanie all inami, UTG stawiałem na jakąś middle albo nawet top parkę + gutshot.

jednak skupiłbym się tutaj na graczu z CO - solidny gość, nie wchodził do gry z marginalnymi rękami czy asami z przeciętnymi kickerami, raczej rozsądna gra pozycją, po samych foldach lubił podbić z CO czy buttona.
wiedziałem, że śmieci nie ma, ale zastanawiałem się co może oznaczać ten jego flat call po all inie UTG.

no, ale dobra, w pocie total mamy 6200.

pojawia się turn:

:4d

ja decyduję się na check i zgodnie z przewidywaniami CO gra za ok. pół pota, czyli 3000.
póki co nie napiszę co zrobiłem i jak zareagowałem, czekam na Wasze sugestie :)

pozdrawiam

Oskarek

Postautor: Oskarek » 26 paź 2009, 00:42

Hmmm mógł mieć tu np AT skoro jak piszesz nie jest taki zly a AT wydaje sie tu w miare mocne ja bym na 80% bo nie wiem jak dokladnie :) ale na 80% zagrywam allin Pula juz jest na tyle duza ze mozna tu pushowac

to tak w skrócie :D

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 26 paź 2009, 12:19

jestem ciekaw kolejnych propozycji :) dziś wieczorem wrzucę odpowiedź

Awatar użytkownika
m509716
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: m509716 » 26 paź 2009, 17:17

W pierwszej chwili obstawiałem jakąś trójeczke np. 6 lub 8, skoro pisałeś że koleś gra rozsądnie i podbija z dobrymi kartami, ale po chwili stwierdziłem że powinien przebić pre flop i teraz obstawiam go na coś w stylu KT i twoje przebicie i wygranie rozdania.

Soory
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Soory » 26 paź 2009, 19:50

Też obstawiałbym na szatańskiego seta (666), nie wszyscy podbijają słabe pary na preflopie z dobrej pozycji, wiedząc, że w rozdanie wszedł już jakis calling station.

No ale mam ogólne wrażenie, że piszesz trochę ironicznie, więc pewnie miał jakąś marginalną rękę. Pewnie 9 7s :)

Z niecierpliwością czekam na finał tego rozdania, pozdro.

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 26 paź 2009, 21:09

witam,
co do kart w stylu KT-AT odrzuciłem je ze względu na to, że solidnego i myślącego (a za takiego go miałem... nie bez powodów - jak zerknąłem 2 godziny później to zostało 40 graczy i utrzymywał się w środku stawki) zawodnika powinno zastanowić moje sprawdzenie po all inie UTG. wcześniej komentował moją grę i akcje w stylu check-raise re-steal i uważam, że miałem u niego podobny wizerunek jak on u mnie.

(nie wspominając, że AT pewnie by podbił, żeby zostać sam na sam z shortem)

dlaczego?
po tym wciągającym - jak się okazało - sprawdzeniu powinien obstawiać mnie na minimum dwie pary lub jakiś OESD, albo nawet set. pojawił się blank, czyli czwórka, po moim czeku już wiedział (a nawet przed nim - ale o tym za chwilę), że jest b. mocny, dlatego postanowił zagrać value licząc na mój call. bo jaki jest sens budować side pota w 3 osobowym rozdaniu po all inie shorta?

wtedy już wiedziałem, że jestem z tyłu i zapytałem tylko czy ma 97, instynkt podpowiadał mi, że trafił absolutne nuts na flopie :)
zrzuciłem, po czym doszło do showdownu i odsłonił :9h :7h

callnął sobie prawie-connectory z pozycji będąc deep, a co, nie wolno mu? też bym zagrał :)
pozdrawiam

Oskarek

Postautor: Oskarek » 26 paź 2009, 21:40

TheBluffPL, to nie sa prawie connectory :) tylko onegappery :)

Soory
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Soory » 26 paź 2009, 23:06

Nawet google nie wiedzą co to "onegappery " :)
...a szkoda, bo chcialbym wiecej sie o nich dowiedziec, mozesz wyjasnic dokladna definicje? :)

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 26 paź 2009, 23:14

są to najpewniej karty typu 2 i 4, 3 i 5 , 4 i 6 , 5 i 7 itd czyli dwie karty na rece gdzie pmiedzy nimi jest roznica jednego oczka ( one gap)

jesli sie myle poprawcie ;)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 26 paź 2009, 23:28

A one gapper is a card combination of two cards with a gap between them. For example, 7♠ 9♠ is a suited one gapper.

w skrócie to samo co connectory tylko z dziurą :D

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 27 paź 2009, 13:47

liczyłem, że skomentujecie czy wnioski laika są sensowne, a tutaj dyskusja o nomenklaturze, that's not poker guys ;)

tomziom
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: tomziom » 27 paź 2009, 15:38

Twoje wnioski są jak najbardziej poprawne. Bigstack ma na flopie nutsa, więc nie chce wyrzucać Cię z rozdania, dlatego gra płaski call i patrzy na Twoją reakcję. Ty też callujesz, co jednak moim zdaniem jest błędem. Ja bym w tym momencie zagrał 3beta i chciał wyizolować bigstacka. Twoja linia rozegrania też jest dobra. Po turnie easy fold, nie budowałby puli mając jeszcze akcje z shortem i to świadczy o tym, że ma bardzo mocny układ. Dlatego zrzucamy i gramy dalej :)

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 08 lis 2009, 12:53

ja z kolei nie widzę powodu, żeby 3 betować callera all ina shorta. jakie widzisz ku temu przesłanki? sam piszesz, że big stack nie chce mnie wyrzucać z rozdania i tak interpretujesz jego flat call, a potem dodajesz, że zagrałbyś 3 beta :)

ja wolę dać call, który powinien dać mu również do myślenia (a za myślącego gracza go miałem) i spokojnie poczekać na akcję po turnie.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”