Jestem na tym forum nowy ale już trochę w tego pokera gram, czy to z coraz większym rozmachem w sieci czy też ze znajomymi do piwka o jakieś śmieszne drobne. Jak wiadomo, apetyt rośnie w miarę jedzenia, i jakiś upierdliwy cienki głosik w mojej głowie mówi mi, że chętnie bym się wybrał na jakiś prawdziwy, profesjonalnie zorganizowany turniej. Tu rodzi mi się pytanie: gdzie? Skąd brać informacje o takich turniejach, gdzie szukać ogłoszeń o organizacji takowych? Da się w ogóle coś takiego w Polsce znaleźć, czy pozostaje ewentualna wycieczka do któregoś z naszych sąsiadów?
Wiadomo, pierwszy turniej więc nie chcę szaleć - najlepiej żeby było w Polsce i wpisowe nie paraliżowało na samą myśl. Przeglądając po kolei wszystkie działy z tego forum trafiłem na to: http://www.pokerkings.pl/turnieje-w-cas ... t22335.htm i choć za granicą, to wygląda interesująco - wpisowe wygląda sympatycznie, nie za duże nie za małe, ale jako, że mieszkam na dosyć odległej północy kraju, to całkowite koszty takiej wyprawy znacząco by wzrosły.
Tak więc, podsumowując, krótka i zwięzła lista pytań do bardziej doświadczonych i obytych w pokerowym światku kolegów

1) gdzie szukać informacji o organizowanych w Polsce turniejach spełniających moje wygórowane wymagania? Które moglibyście mi polecić, o ile w ogóle jest w czym wybierać?
2) jeśli nie w Polsce, to może jakaś zagraniczna alternatywa? Co sądzicie o tej Ostravie, ktoś może był i chciałby podzielić się wrażeniami?
Będę ogromnie wdzięczny za każdą pomocną odpowiedź, od razu z góry dziękuję