Przeciwnicy do przeanalizowania - Bergens Stolthet!

Oglądaj, komentuj filmy z gry innych użytkowników lub nagraj swój i poddaj ocenie. Od 100 postów.
Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Przeciwnicy do przeanalizowania - Bergens Stolthet!

Postautor: Loncik » 03 maja 2013, 09:43

Tradycyjnie zapraszam do obejrzenia pojedynku naszych kolejnych i ostatnich przeciwników z półfinałów oraz podzielenie się wnioskami.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mg4MsYYSvjY[/youtube]

Przepraszam za początkowe zakłócenia, ale sami wiecie, że najprawdopodobniej staliśmy się ofiarą sabotażu i trzeba było szybko reagować :)

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 03 maja 2013, 10:35

Po obejrzeniu pierwszych 30 minut niewiele można powiedzieć, bardziej aktywna była drużyna która poległa z naszymi przeciwnikami, a oni, widać z początku grali bardzo tight passive wg mnie i nie kombinowali nic na niskich blindach.

Kolejne 30 minut obejrzane i nadal uważam ich grę jako mocno pasywną.

Warte odnotowania są akcje z:
43min gdzie gracz Rovskatt1 dopłaca do podbicia rywala a później łapie się na pułapkę check/raise na flopie, gdzie podbija za pół puli pokazując, że nie ma mocnego układu.

46min kiedy Biartinho sprawdza all in przeciwnika z nie takim mocnym JJ w tej fazie turnieju i łapie szczęśliwego seta na turnie.

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 03 maja 2013, 13:02

sorka że nie na temat ale jaki sabotaż? na VT wam ktoś wbija i przeszkadza?
Mogę dać komuś kto tam przebywa często admina to będzie banować takich debili
Po to tez są kanały nasze prywatne gdzie wam nikt nei wbije i chyba widzę tak sobie poradziliście.
Jak coś to PW

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 03 maja 2013, 13:58

wiciu-ck ja jestem dość często, więc mogę przytulić tam admina :oops: Założyliśmy, że ten Cyc to szpieg i nastąpiła szybka ewakuacja na kanał prywatny Elitarnych.

Właściwie jako kierownik koordynator :oops: tego zespołu muszę dbać, aby mieli profesjonalne warunki gry ;)

Efekty tej współpracy chyba widać :twisted:

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 03 maja 2013, 14:00

Wiciu-ck, dokładnie tak. Pojawił się niejaki Cyc i co prawda nie przeszkadzał, ale cicho siedział. Nie widzieliśmy go wcześniej, nie reagował na pytania, więc ryzyko było spore, że jakiś kret i przenieśliśmy się na kanał Elitarnych (ale chwilę to trwało, zanim rozesłaliśmy sobie hasła na priv). Więc początek sitka dość nerwowy. Myślę, że jakby Mara dostał admina, to będzie spoko, bo on jest najczęściej na VT (a i z nami jako dobry duch drużyny też zawsze jest).

Edit: He co za jednoczesna zgodność Mara ;)

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 03 maja 2013, 15:18

zrobione, powodzenia w finale :)

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 05 maja 2013, 18:25

47 minut gry w równowadze oglądam końcówkę bo tam się coś dzieje. Ogólnie wydaje mi się że cały początek meczu dosyć pasywny z obu stron.
47 minuta - Biartinho sprawdza AI-KK z JJ i wygrywa dobierając do seta.
68 minuta - Marius M skutecznie sprawdza z A8o na SB AI (blindy 150/300)
69 minuta - POTET odpada zagrywając kradnąc AI z KQo (blindy 150/300)
84 minuta - Biartinho sprawdza z BB kradnącego BTN (A9o) - blindy 300/600
86 minuta - Royskatt1 kradnie z J9o i dostaje J na flopie wywala jednego z przeciwników (300/600 + 50)
90 minuta - Royskatt sprawdza All-In z ATs i wygrywa (300/600 + 50)
91 minuta - Blartinho sprawdza AI (1/2 swojego stacka) z K9s i przegrywa
96 minuta - Biartinho dostaje AA które się utrzymują
... sieczka wszyscy mają stacki na 1-3BB więc AI z byle czym tyle że nie wchodzą sobie w drogę.

96 minuta - cała trójka sprawdza shortstacka (1162 sztony przy blindach 400/800) i przegrywa a szortstack staje się CL i zaczyna terroryzować stół :twisted:
101 minuta - ... niezbyt długo jednak bo bez sensu sprawdza AI z J8o i przegrywa z AQ.
107 minuta - 97o mariusa (1,2BB) > Ax

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 05 maja 2013, 18:33

Obejrzałem cały mecz i według mnie wygrała słabsza drużyna. Są pasywni, na początku nie ma co się na nich rzucać. Blartinho przez pierwsze pół godziny nie zagrał chyba żadnej ręki, a jak zaczął grac prawdopodobnie zawsze miał premium (raz fartem nie odpadł JJ vs KK). W fazie push or fold wykorzystali chyba swoje szczęście na najbliższe pięć edycji. Taką mam przynajmniej nadzieję :D

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 05 maja 2013, 18:36

Oni wykorzystali szczęście, wy mieliście mega pecha ostatnio.. No jak nic musicie dziś wygrać. :P

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 05 maja 2013, 18:49

Loncik też uważam, że słabsza drużyna awansowała.....jednak nie wolno ich zlekceważyć i trzeba się maksymalnie skupić! ;)

Wróć do „Filmy szkoleniowe”