[FR] [NL] [FREEZOUT] [FREEROLL] KQ

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

[FR] [NL] [FREEZOUT] [FREEROLL] KQ

Postautor: mx » 24 maja 2009, 19:28

Takie rozdanko do analizy ...turniej na CD Poker zadnych inforamcji o graczach tylko ten ranon wiedzialem ze chce sie szybko podowic czyli gral luzno ... obstawialem go na parke + moze draw do strita czyli tak jak mial napewno nie na draw do koloru ( moze zle zalozylem ) i teraz pytanie czy bet na flopie poprawny ... moglem miec za darmo karte ale rownie dobrze moglem zgranac pot teraz a nawet jesli by mnie raisowal to wiedzialem ze jest 50/50 i dodatkowo tzn wylozylem juz 300 i mam dolozyc 1230 do pota 1860 zeby sie podowic i spokojnie grac ... nie bylem wkoncu takim przegranym w tym rozdaniu ale jednak ta darmowa karta ... a pasowniu nawet nie myslalem :P chyba popelnilem blad bo moglem spokojnie zobaczyc co przyniesie mi turn ale jest pewne zastrzezenie

- jezeli mi spadnie flush to raczej mi nie zaplaci :?
- moze powinienem rzucic all in zeby miec lepsza sytuacje tzn

a) ogormne folding equity
b) matematyka bylaby jednak ze mna
c) jesli trafie to sie napewno podwoje
d) bede mial rowniez szanse zobaczyc river

Wiem arek ale nie wiem jak gra ... Zauwazylem ze chcial sie szybko podwoic rzuci all in zebral blindy :P i to nie jest analiza :P

Generalnie chodzilo o szybkie podwojenie ale czulem ze nie ma drawa tzn ten jego all in bardziej swaidczyl o slabosci niz ewentualnym nutsowym drawie + para ... napewno gotowy flush raczej nie wchodzil w gre bo w takim razie all in nieco glupie zagranie nawet nie tricky bo lepiej by bylo to zagrac na turnie gdzie np po jego checku i moim becie bylbym prawdopowdobnie zwiazany z pula wiec czulem ze kazdy pik , K i Q mi pomoga na szybko dosc sensownie to ocenilem tylko mam dylemat wlasnie ...

- check
- bet i call jak zrobilem
- all in
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 14:19 przez mx, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 24 maja 2009, 19:45

ranon to forumowy quest :D

Wojtekwm
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Wojtekwm » 24 maja 2009, 20:04

ja bym to foldnal.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 24 maja 2009, 20:11

Ciężko analizować rozdanie które jest z freerollka gdzie spora część graczy chce albo szybko się podwoić czy potroić albo po prostu odpaść bo robią masę nielogicznych zagrań. A skoro tak quest podchodził, że wali all-iny co widać po jego zagraniu na flopie to nawet jakbyś poczekał do turna to cholera jedna wie czy by odpuścił mając dwie pary :P

A patrząc logiczniej, to raczej bym sobie na Twoim miejscu to rozdanie odpuścił po jego all-inie, no chyba, że też byłeś nastawiony wóz albo przewóz to sprawdzam, ale ogółem przecież mógł mieć Ax z A pikowym czy skompletowany kolor, a rzucać wszystko na drawa jeśli nie mamy zielonego pojęcia co ma przeciwnik to się mi nie uśmiecha :P

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 24 maja 2009, 20:19

Klasyka
Zagranie Check-Raise.
Pewne było że coś ma lub tak jak w tym przypadku wyczuł że Ty nie masz nic.
Ryzykownie zagrał mając tylko środkową parkę i draw do strita, ale widać że nie pierwszy raz grał z Tobą. Twój bet pot na flopie świadczył o tym że nie masz flusha i boisz się by rywal do niego nie dozbierał. Jak dla mnie po tym raise easy fold, no chyba że czułeś się z tą ręką pewnie - twoja czutka=twoja sprawa.
Jedyny błąd według mnie to zbyt duży bet na flopie. Mogłeś zagrać za 1/2 pot i wtedy można by się spodziewać że chcesz go tylko wciągnąć w rozdanie i pewnie by zrzucił choć też nie wiadomo.
River pechowy, no ale tak już bywa niestety.

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 25 maja 2009, 00:18

Masz racje że chciałem szybko się nabudować albo odpaść bo były lepsze turnieje w ipoker, chociaż nawet wtedy nie daje głupich all inów pre flop.
Wiem jak grasz, sadziłem że masz Ax, Kx i nie trafiłeś flopa, a czy wtedy mój all in był aż tak nie uzasadniony ? nie sądzę, w końcu to ja miałem minimalną przewagę a Ty musiałeś liczyć na karty dające wygraną. Wydaje mi się że wiekszym błędem było to sprawdzenie, właściwie nic nie miałeś, a jakby nie spadło kolejne wino to i mając słabiutkiego asa nawet nie pikowego i tak bym wygrał.
No cóż można powiedzieć że zginąłeś od własnej lagowej broni :P
Swoja drogą nie pamiętam kiedy bym miał tak fartowny turn i river, tylko dlaczego tak nie jest w turniejach w których che coś ugrać, bardziej takie karty mnie pozbawiają dalszej gry :twisted:

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 25 maja 2009, 00:37

quest wiedzialem jaka jest sytuacja ... bylo 49% do 50% dla Ciebie :P wiec 1% to wiesz :P i tez zalezalo mi na podwojeniu ale wlasnie zel zgralem bo bet/call ale nie wiedzialem jak teraz juz wiem :P ze wybralem najgorszy sposob :P

marccus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marccus » 25 maja 2009, 10:56

Ja tylko chciałbym zauważyć, że ranon6 wszedł do gry na preflopie po podbiciu ze środkowej pozycji przez mxlamberta do 90 000 (4,5xbb) mając na ręku 56off. Jak dla mnie to właśnie już w tym momencie to ranno6 popełnił błąd. To jak później potoczyła się gra to już inna para kaloszy.

gadek3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: gadek3 » 25 maja 2009, 22:48

Bez przesady marcuss....... to jest poker a juz na pewno freeroll, wiec nie mozna sie ograniczac do strategii tight. Kazdy gra jak lubi i tak by mu to przynosilo efekt. Dalsza gra questa byla wg mnie bardzo dobra (dobre ready i zagrania). Nie mozna ograniczac sie jedynie do tego by wchodzic z JJ+........ trzeba byc unierswalnym i kreatywnym bo inaczej nic sie nie osiagnie w tym sporcie - takie moje zdanie:P

marccus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marccus » 25 maja 2009, 23:06

jeśli uważasz, że wchodzenie do gry bez pozycji z niczym jest OK, nie mam więcej pytań

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 25 maja 2009, 23:25

Jak na mój gust to nie liche bagno to rozdanie które opisałeś bo betnołeś preflop gość z BB tylko call betnołeś po flopie flopie (w mojej opinii jak najbardziej poprawnie) na to przeciwnik wyskakuje z allin... oj grubo bym się zastanawiał nad callem ale chyba bym sobie mimo wszystko odpuścił i poszukał cel który nie jest takim kamikadze :twisted:

Patrząc na odkryte karty muszę przyznać że dobrze zagrałeś za to nie mogę pojąć o czym myślał przeciwnik robiąc check-raisa (chyba tylko liczył na blefa chociaż na takim stole grając na przeciwnika który lub grać niskie karty kolory strity to jest jak strzelanie sobie w stopę imho)...

Co do obstawienia przeciwnika na strit draw lub parkę dlaczego wykluczasz jednocześnie możliwość koloru ? Ja bym tego nie wykluczył tak od razu a nawet założył że mógł trafić go już po flopie (i z kolorem zagrać check-raise wiedząc że jesteś agresywnym graczem i betniesz z pozycji).

Tak czy inaczej bardzo trudne rozdanie do zanalizowania z uwagi na brak logiki ze strony gracza ranon6...

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 25 maja 2009, 23:41

Wytlumaczylem czemu nie mial koloru :P ... all in byl defensywnym zagraniem nie na zabranie mi zetonow a z nutsowym drawem + parka tez by tak nie zagral :P gdyby mial jakie AKo czyli z ewentualnym drawem raisowalby pre flop .... ja uwazam ze bet nie poprawny niestety :P ... moglem zagrac

Check i i betowac na turnie ostro jak spadnie kolor
Albo all in ( imo dobrze obstawilem przeciwnika wiec push mogl by sie udac tzn ja nie mam problemu poniewaz mialbym sporo outow na wygrana a on ma druga pare i tylko draw gut shot , dlatego bet/call uwazam za nie poprawne zagranie :P pots oddsy raczej niewystarczajace )

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 26 maja 2009, 09:06

mxlambert pisze:all in byl defensywnym zagraniem nie na zabranie mi zetonow

Zgadzam się że allin był defensywny ale musisz wziąć pod uwagę to co napisałeś później...
mxlambert pisze:gdyby mial jakie AKo <ciach> raisowalby pre flop

Dlatego mógł spokojnie mieć niski kolor i bać się że jeśli spadnie jeszcze jedna karta do koloru jego kolor będzie najprawdopodobniej nic nie warty (co musisz przyznać byłoby prawdą)

Co do beta to mimo wszystko uważam że Twoje zagranie było jak najbardziej poprawne natomiast przeciwnik wykazał się bardzo dużą wyobraźnią... rozumiem twoją argumentację jednak skłaniam się raczej ku temu że jeśli byś zrobił check na flopie i rąbnął na turnie z grubej rury to i tak zostałbyś sprawdzony (chyba że spadłaby kolejna karta do koloru) a na dowód tego taki mały cytat:
quest pisze:Wiem jak grasz, sadziłem że masz Ax, Kx i nie trafiłeś flopa <ciach> miałem minimalną przewagę a Ty musiałeś liczyć na karty dające wygraną.

PS. Temat jest naprawdę ciekawy i dobrze by było jeśli wypowiedzieliby się jeszcze jacyś kompetentni gracze na tym forum.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”