[PL 10]nieudane blefy - co było nie tak?

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

[PL 10]nieudane blefy - co było nie tak?

Postautor: visnia » 26 sty 2008, 05:00

Poniżej zamieszczam rozdanie w którym nie udało mi się zablefować, player słaby co prawda ( wcześniej zgarnąłem cały jego buyin ) ale myślałem, że mimo wszystko spasuje... fish czy za słabo betowałem? Czekam na wypowiedzi! (btw. jest to pot limit )

***** Hand 926495925 *****
0.05/0.10 Texas Hold'em (PL) - 26 styczeń 2008 04:54:51
TH Mini 78 (Real/Cash Game)
Seat 1: pedro$$$ (13.15)
Seat 2: visniaq (33.36)
Seat 3: afa20 (4.89)
Seat 4: vegeper (3.11)
Seat 5: morgas (7.06)
afa20 post SB 0.05
vegeper post BB 0.10
** Deal **
pedro$$$ [N/A, N/A]
visniaq [Qd, Ks]
afa20 [N/A, N/A]
vegeper [N/A, N/A]
morgas [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
morgas Call 0.10
pedro$$$ Call 0.10
visniaq Raise to 0.30
afa20 Call 0.30
vegeper Call 0.30
morgas Call 0.30
pedro$$$ Call 0.30
*** Flop(Board): *** : [10d, 4c, 6s]
*** Bet Round 2 ***
afa20 Check
vegeper Check
morgas Check
pedro$$$ Check
visniaq Bet 0.70
afa20 Call 0.70
vegeper Fold
morgas Fold
pedro$$$ Fold
*** Turn(Board): *** : [10d, 4c, 6s, 7d]
*** Bet Round 3 ***
afa20 Check
visniaq Bet 1.70
afa20 Call 1.70
*** River(Board): *** : [10d, 4c, 6s, 7d, Jc]
*** Bet Round 4 ***
afa20 Check
visniaq Bet 2.30
afa20 All-in 2.19
*** Showdown *** : Rake: 0.53 Total Pot: 10.15
pedro$$$ Fold Win: 0.00
visniaq [Qd, Ks] Highest card king Win: 0.00
afa20 [5d, As] Highest card ace Win: 10.15
vegeper Fold Win: 0.00
morgas Fold Win: 0.00
Ostatnio zmieniony 15 paź 2009, 17:55 przez visnia, łącznie zmieniany 1 raz.

davidian
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: davidian » 26 sty 2008, 10:25

Moim zdaniem za słaby bet po flopie po turnie mial juz run strit i nie zrzuciłby tego pewnie skoro piszesz ze słaby gracz. Chociaz dziwi mnie jego zachowanie po twoim all po river (czy na stole duzo blefowales?)

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 26 sty 2008, 10:27

no niezly fish, ale zauważ że na flopie wyrzuciłes 3 graczy, więć troche mnie dziwi że nie załorzyłeś że afa20 coś ma.
ciężko zagrać prawidłowo zagrać blefa przy 4 pzeciwników, conajmniej o 2 za duzo.

Renton2525
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Renton2525 » 26 sty 2008, 10:40

No koleś ewidentnie związał się z pulą do końca, według mnie nie ma tu Twojej winy, raczej większe podbicia nic by nie dały, wszedłby all in wcześniej pewnie, chociaż jak rozumie to pot limit wiec duże raisy są trochę ograniczone. Ja staram sie unikać blefowania gdy przeciwnik ma niski stack bo często zdarza się że właśnie wchodzą za wszystko nie mając nic na reku. do riviera czekał na gutshota a później to pal licho niech sie dzieje co chce. bardziej humorystyczna wersja to taka ze to były już jego ostatnie pieniądze i chciał po prostu iść spać albo wziąć się wreszcie za porządniejszą prace, kończąc przygodę z pokerem w danym dniu:)

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 26 sty 2008, 13:44

davidian pisze:Moim zdaniem za słaby bet po flopie po turnie mial juz run strit i nie zrzuciłby tego pewnie skoro piszesz ze słaby gracz. Chociaz dziwi mnie jego zachowanie po twoim all po river (czy na stole duzo blefowales?)

faktycznie po flopie niski bet ale często tak betowałem kiedy wciągałem ich do puli przy mojej mocnej karcie, żeby potem móc podbić wyżej (pot limit) i żeby mieli tajemną rozkmine czy mam coś czy blefuje. Na stole nie blefowałem wiele i to mnie właśnie dziwi!

rzepa pisze:no niezly fish, ale zauważ że na flopie wyrzuciłes 3 graczy, więć troche mnie dziwi że nie załorzyłeś że afa20 coś ma.
ciężko zagrać prawidłowo zagrać blefa przy 4 pzeciwników, conajmniej o 2 za duzo.

założyłem, że afa20 nie ma nic, ponieważ wcześniej sprawdził mnie swoim całym buyinem z najniższą parą na stole. Tylko callował więc wiedziałem, że nie ma nic mocnego, gdyby zrobił re-raise grubo zastanowiłbym się nad zrzuceniem kart. Stół był dość tight ( rzadko wchodzili po tym becie po flopie ) tylko ten jeden callingstation sie trafił...

Renton2525 pisze:do riviera czekał na gutshota a później to pal licho niech sie dzieje co chce. bardziej humorystyczna wersja to taka ze to były już jego ostatnie pieniądze i chciał po prostu iść spać albo wziąć się wreszcie za porządniejszą prace, kończąc przygodę z pokerem w danym dniu:)

Wydaje mi się, że cała jego gra to jest "pal go licho" :) kasa jego ostatnia nie była bo zrobił nią buyina - raczej grał metodą loose aggresiv i liczył na łud szczęścia.

P.S. Potem przegrałem z nim znów ponad 4 dolary - ja miałem wysokiego strita a on pokera z dwóch kart własnych :/

pozdrawiam

misigin21
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: misigin21 » 26 sty 2008, 16:23

ja uważam że po turnie powinieneś podbic o więcej ale to pewnie by nic nie dało bo gośc ewidentnie grał na wariata "a nóż widelec może się uda co mi szkodzi".Tak jak napisałeś że wcześniejszą partie grał z najniższą parką za wszystko,licząc na foldy u wszystkich graczy:)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 08 lut 2008, 17:51

z cyklu nieudane blefy
na szczescie to nie ja musze sie pytac siebie co było nie tak
a przeciwnik - moze sie bede powtarzał ale nie rozumiem takich zagran łakomic sie o 2$ i wchodzic all in- zart
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
FCSEBA
-#VIP
-#VIP

Postautor: FCSEBA » 08 lut 2008, 17:55

Co tu dużo pisać,faktycznie gość się połakomił na te 2$ ,ale w jaki bezsensowny sposób? dobrze,ze go sprawdziłeś po flopie mając "2" fakty Ty pierwszy podbiłeś..gość raisował Ty odważnie wszedłeś i to był klucz do sukcesu..później fish walnął all ina i graty :) Ps.nie wiem jak tak z niczym można bezmyślnie zagrac ...Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
asape
-#VIP
-#VIP

Postautor: asape » 08 lut 2008, 18:06

Koles moze liczyl na.... w sumie na nic nie mogl juz liczyc... ewentualnie para... ale czy Ty gralbys ten sposob nie majac nic? liczyl na river i na to, ze Ty masz najnizsza pare, a on trafi cos wyzszego, albo... na Twoja calkowita ignorancje i probe blefu (czyt. ze Ty sie rzuciles na te 2$) :P No jak widac kosztowalo go to troche wiecej :P

Renton2525
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Renton2525 » 08 lut 2008, 18:36

ja nie mam pojęcia czemu niektórzy nagminnie używają blefu, moim zdaniem rzecz w ogóle nie przydatna. nie mowie tu o continuation bet czy o podbijaniu jak sie ma draw do koloru lub strigta ale w ogóle o blefowaniu, czekaniu na zacięcie przeciwnika i wysokim podbiciu z bele czym, albo co najgorsze to wchodzeniu all in na river, kilka razy sie uda a pozniej sroga porażka. a prawde mówiąc jak sie policzy to blefem wygrywa się grosze a dobrą kartą "tysiące". Polecam grać i nie blefować, no chyba że w heds up, ale i to też z umiarem.

Normic
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Normic » 11 lut 2008, 22:07

gosc byl pewien ze nie masz 2 i uwierzysz ze on ma ale sie pomylil. Jednak gdybys ty nie mial 2 to moge sie zalozyc ze nie ryzykowal bys wejscia z jedna para i on zabral by 2 $. I tak uwazam to za glupie zagranie tybardziej ze w puli byly 2$

misigin21
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: misigin21 » 12 lut 2008, 20:41

2$ co to za suma by chcie ją ukraśc graty renton że wygrałeś jego pieniądze<lol>
ale również zgadzam się z Normiciem jakbyś nie miał 2 to byś te 2 odpuścił:D:D

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 13 lut 2008, 13:02

radost21 pisze:z cyklu nieudane blefy
na szczescie to nie ja musze sie pytac siebie co było nie tak
a przeciwnik - moze sie bede powtarzał ale nie rozumiem takich zagran łakomic sie o 2$ i wchodzic all in- zart

Bardzo ładna zagrywka moim zdaniem najlepsze co zrobiłeś to dałeś check na Riverze a koleś po prostu za bardzo sie zagrzał widząc 4 na riverze która dała mu parę 4 i pewnie i szybko zszedł na ziemie widząc Twoją rękę oby więcej takich fishow na stołach.

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 14 lut 2008, 01:15

ryby sa wsrod nas wszedzie :D

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 14 lut 2008, 01:29

radziłbym Ci troszkę przystopować dedoel bo możesz zarobić warna za spam ^.-

Wróć do „Cash short handed”