[Sit] [NL] [54$] 3bet call QT

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

[Sit] [NL] [54$] 3bet call QT

Postautor: GrzechuTG » 02 gru 2010, 21:55

ANTES/BLINDS
GrzechuTGG posts small blind (10), prab1 posts big blind (20),

PRE-FLOP
GrzechuTGG raises to 40, prab1 raises to 175, GrzechuTGG calls 175.

FLOP [board cards: 6C,8H,TH ]
prab1 checks, GrzechuTGG bets 260, prab1 raises to 520, GrzechuTGG raises to 780, prab1 calls 780.

TURN [board cards: 6C,8H,TH,KD ]
prab1 bets 1,220 and is all-in, GrzechuTGG calls 870 and is all-in.

RIVER [board cards: 6C,8H,TH,KD,QS ]

SHOWDOWN
prab1 shows [ 6H,JH ]
GrzechuTGG shows [ TD,QC ]
GrzechuTGG wins 3,650.

A co powiecie na takie rozdanie? Przeciwnik looseagresive podbijał praktycznie wszystko ale w normalnych proporcjach a tu nagle wypalił z jakimś dziwnym podbiciem z reguł takie przebicia od graczy jego pokroju odbieram jako słabość głównie jakiś konektor bądź karty siuted zdecydowałem się dołożyć i zobaczyć jak się rozwinie sytuacja dalej flop w sumie idealny dla mojej karty lepszy na pewno niż Q high na czek przeciwnika gram ofc bet i dostaje mini rais hmm jakie karty mnie tutaj mogą mini raisować ? raczej nie nutsy chociaż często właśnie tak one są rozgrywane ale tutaj raczej ucieczki dla mnie raczej nie ma więc decyduje się na kolejny mini rais a przeciwnik tylko sprawdza bardzo dziwne bo przecież i tak mu już na flopie sprawdze all a nagle gdy na turnie spada K wypala allina dołożyć musiałem ofc na flopie czułem się lepszy ale na turnie przez chwile zwątpiłem w to co może mieć. A jak wy byście zagrali to zagranie tylko niech mi nikt nie piszę "nie gram z QT" proszę o konkrety i postawienie się w sytuacji gdy już dołożyliście z tym QT.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 02 gru 2010, 22:55

jak juz zdecydowales sie na call preflop - to w sumie dostalec to co chciales - czyli niski board dajacy CI tp z dobryk kickerem. IMHO tylko reraise za maly - jak koles jest loose to moze miec wszystko - od dwoch overcard, po drawy stritowe/kolorowe. Ilosc kart Ci niepasujaca jest ogromna (kazda overkarta poza Qrva, kazdy kier i sporo kart dajacych strita) - dlatego ja chyba wolalbym dać mu na flopie szanse na pas. Robiac kolejny minraise stworzyles sytuacje w ktorej jemu zajebiscie oplaca sie drawowac bo ma swietne oddsy, ponadto jak skompletujeto na pewno mu sie nei zrzucisz.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 03 gru 2010, 17:41

Grzechu nie wrzucaj kart przeciwnika :P Ogólnie pokazał to, co w dużej mierze reprezentował, czyli flush draw + para, overs, gutshot itd. Wydaję mi się, że nie będziesz betować wielu rąk na tym flopie, bo często dostaniesz ch/r. Dlatego uważam, że jest mała szansa, że on ryzykuje i czeka z overpara/setem/dwiema parami licząc na Twój bet.

Ja bym zagrał identycznie jak Ty z tą różnicą, że tak jak napisał Sith zrobiłbym większy 3bet. Na turnie calluję, ponieważ często przy takiej linii jest to słabość. Z setem/dwiema parami/królem by dalej czekał, a overparę allinował na flopie pewnie.

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 03 gru 2010, 18:33

taka dygresja co do reraise na 780 a nie stakowania
Robisz to z intencją zagrania all in nie ważne co spadnie?

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 03 gru 2010, 22:40

masaker pisze:taka dygresja co do reraise na 780 a nie stakowania
Robisz to z intencją zagrania all in nie ważne co spadnie?

Oczywiście już nie dla mnie ucieczki z tego rozdania po takim zagraniu ale często przeciwnicy na takie zagrania próbują blefować jeszcze myśląc że nie zagram allin złapałem juz kilku przeciwników na to.

Wróć do „Heads up”