[1,5$][KO] JJ

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

[1,5$][KO] JJ

Postautor: jon124 » 16 lis 2014, 20:00

Poker Stars-nielegalny-w-PL-! No-Limit Hold'em Tournament, 25/50 Blinds (7 handed) - Poker Stars-nielegalny-w-PL-! Converter Tool from http://flopturnriver.com/

saw flop | saw showdown

MP2 (t735)
CO (t1,375)
Button (t2,910)
Hero (SB) (t1,390)
BB (t1,435)
UTG (t3,365)
MP1 (t2,290)

Hero's M: 18.53

Preflop: Hero is SB with JObrazek, JObrazek
UTG calls t50, MP1 calls t50, 2 folds, Button raises t100, Hero calls t75, BB calls t50, UTG calls t50, MP1 calls t50

Flop: (t500) 9Obrazek, 2Obrazek, JObrazek (5 players)
Hero bets t250, 3 folds, Button calls t250

Turn: (t1,000) 3Obrazek (2 players)
Hero bets t500, Button raises t1,000, Hero raises t540 (All-In), Button calls t40

River: (t3,080) KObrazek (2 players, 1 all-in)

Total pot: t3,080

Results below: [spoiler]
Button had 7Obrazek, 6Obrazek (flush, nine high).
Hero had JObrazek, JObrazek (three of a kind, Jacks).
Outcome: Button won t3,080[/spoiler]

przeciwnik nieznany ale wydaje się być loose.
Nie podbijam pre bo bałem się, że bez pozycji i tak mi się nie uda wyizolować tu przeciwnika, a nie chciałem nabijać puli wiedzać, że każde QKA na flopie robi mi lipę.
Na flop czuję się bezpieczny więc 1/2 puli. na turn już sam nie wiem. powinienem odpuścić czy jestem już zbyt comitted?

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 16 lis 2014, 20:48

Imo call jest tutaj zdecydowanie zbyt weak. Przy poprzednich limpach, wiadome jest że będziesz grał w family pocie, o przekłada się na granie pod seta.
3Bet ok 350 byłby tutaj lepszym rozwiązaniem, a jeśli nie chcesz grać z nim postflop, możesz też puszować.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 16 lis 2014, 21:08

Imo tutaj 3bet izolacyjny pre, w razie czego chyba się stackuję. Generalnie nikt tutaj nie wygląda mocno bo są limpy i miniraise od donka, to co oni tam nagle lepszego mogą mieć? Raise 350pre jeszcze Cię nie commituje na tyle, żeby nie dało się tego zrzucić na niewygodnym flopie.

As played na flopie za nisko, leaduję wyżej, bo tutaj za dobre oddsy dajesz drawom, a goście którzy limpują zawsze Cię tu sprawdzą. Flop jest dosyć drawowy i oni tam mogą mieć dużo dziwnych układów. Ogólnie trochę ciężko tu dobrać optymalny sizing, bo jak betniesz za 350-500 to już musisz wrzucać i tak na turnie niezależnie od tego co spadnie. Ale skoro i tak nie zamierzasz zrzucać tej ręki przy kolejnym kierze, to bij for value i protection więcej.

Btw. problem by się rozwiązał jakbyś grał 3bet pre, to na flopie masz po prostu wrzutkę w okolicach pota, albo lekki overpush, ale na takim flopie nie jestem wcale zły na siebie że wrzucam all-ina a nie wyciągam value wolniej, bo potem się komplikuje ręka niepotrzebnie.

Wróć do „Sit'n Go full ring”