UTG+1 (t3,225)
MP1 (t1,215)
MP2 (t2,960)
Hero (CO) (t1,440)
Button (t1,400)
SB (t1,270)
BB (t310)
UTG (t1,680)
Hero's M: 19.20
Preflop: Hero is CO with Q
, A
2 folds, MP1 calls t50, MP2 calls t50, Hero raises t150, 2 folds, BB raises t260 (All-In), MP1 calls t260, MP2 calls t260, Hero calls t160
Flop: (t1,265) 10
, Q
, 10
(4 players, 1 all-in)
MP1 bets t250, MP2 calls t250, Hero raises t1,130 (All-In), MP1 calls t655 (All-In), MP2 calls t880
Turn: (t4,430) Q
(4 players, 3 all-in)
River: (t4,430) 3
(4 players, 3 all-in)
Total pot: t4,430
Początek sitka. O graczach nie wiele wiadomo - raczej nie nity. Podbijam by wyizolować co nieco. Myślę, że ciut za mało i lepiej byłoby 4bb. Więcej wydaje mi się przesadą przy nie takiej super mocnej ręce. Przeciwnicy niepodbijają więc myślę, że mogą mieć niskie pary, broadwaye, j9+ niskie Ax ogólnie ok 30%. Short pushuje a przeciwnicy jedynie sprawdzają co wskazuje na ich słabość (lub ewentualnie ktoś kitra się z monsterem, ale taką opcję odrzucam bez żadncyh info). Decyduję się sprawdzić bo bądz co bądz gdy flop nie spanie sprzyjający będę wciąż miał 22bb, a faza jest wczesna i nie ma sensu już wrzucać wszystkiego z AQ (zakłądam, że raczej ktoś mnie sprawdzi). Tu mam duże wątpliwości czy mimo wsyzstko nie powinienem izolować dalej i pushować. Z AK bym się nie wachał. Z AQs już tak ale pewnie bym się zdecydował, natomiast z AQ - nie mam pojęcia. Odpuścić nie warto no ale czy warto wpychać?
Na flopie zagranie zagadka. Może być oznaką siły u fisha (trips), a może również oznaczać zupełne zero. Zawsze mam problem z takim betem. Tak czy siak decyduje się wepchać licząc że przciwnik spasuję lub ma Qx. O sprawdzającego się nie martwie bo ponownie pokazuje słabość więc albo ma faktycznie jakieś AA, KK i jestem i tak z tyłu albo jest po prostu idotą (bardziej prawdopodobne).
Jak Wy tu gracie?

, tylko jest jedno ale: W takich spotach, gdzie 3bet push od shorta calluje większy stack, wszyscy następni w kolejce mają do wyboru tylko opcje call lub fold. Tak jest w sng na starsach, nie wiem jak na Ftp.