[NL] [FR] TT

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

[NL] [FR] TT

Postautor: Mlody » 15 mar 2009, 13:03

Witam!
Sit&Go live, wpisowe 50 zl zostało nas 3 wiec wszyscy sa w kasie, stacki kazdy po ok. 30k blindy 400/800

Dostaje na SB :10d :10s, diler tylko sprawdza, ja podbijam do 2k na co budzi sie BB i przebija do 5k, diler pasuje, ja...?

Obstawialem go na mocna pare bo taki reraise raczej sygnalizuje premium handa, po chwli namyslu pasuje, przeciwnik pokazuje :2d :Ac.

I tutaj moje pytanie, reraise all in, call czy jednak fold dobry?

I jeszcze jedno rozdanie, ten sam turniej, stacki znowu porownywalne dostaje na dilerze
:As :Jc, podbijam do 2,2k na co znowu ten sam gracz co w poprzednim rozdaniu nagle zagrywa all ina, BB pasuje, ja go obstawiam na parke i sprawdzam, pokazuje :Ad :Kh,
na flopie spada as jednak turn i river to kolejne krole i odpadam na 3 miejscu po tym jak przeciwnik uciulal fula :oops:

Czy ten call przy 3 pozostalych w grze graczach byl poprawny? zaznaczam ze ten gracz byl agresywny od samego poczatku i jego stack mial rozne przygody min spadek do 1,5k przy 10k startowego :mrgreen: (wygral wkoncu tego sitka...).

A moze jednak powinienem zrobic odwrotnie? W pierwszym rozdaniu postawic go na all inie i modlic sie o coin flip a w tym spasowac?

pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 18:08 przez Mlody, łącznie zmieniany 1 raz.

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 15 mar 2009, 13:37

Mysle ze z tymi TT to byl easy fold. Masz srednia pare, agresywna odpowiedz BB i prawie 40BB w stacku. Spokojnie mozna czekac na naprawde silna reke.
Odnosnie drugiego przypadku to rowniez easy fold. AJo jest dobre na open raise ale do sprawdzania AI sie kompletnie nie nadaje, zwlaszcza przy takim stosunku stackow do blindow.
Equilator nie klamie, wrzucilem AJo, przeciwnikowi dalem zakres 22+, A7s+, KQs, ATo+, KQo (mowiles o parce, ja mu dorzucilem jeszcze kilka silnych rak z ktorymi moglby pushowac) i wychodzi ze jest 55% do 45% dla niego, wiec jesli sprawdzasz jego call to jestes z tylu.

pozdr

lucart

Postautor: lucart » 15 mar 2009, 14:37

hmmm AJ easy fold. a jesli chodzi o TT to bym sie zastanowił to jednak jest dobra karta na 3 osoby tym bardziej ze w takiej fazie turnieju nie zawsze gra sie karta a przebiciami.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 15 mar 2009, 15:26

Przy 1 rozdaniu zależy jakie macie stacki bo można dać call i po obejrzeniu flopa, zawęzić jego zakres rąk.

Przy 2 rozdaniu myślę że grał cały czas agresywnie by ktoś go w końcu sprawdził przy jego bardzo silnej ręki.
Przy 3 osobach dostaje się AJ i ma to być easy fold???.Nie sądzę.

phonik pisze:Spokojnie mozna czekac na naprawde silna reke.

Spokojnie to można czekać na śmierć aż cię blindy zjedzą.Jak będzie czekał na premium hand to proste że przeciwnik go nie będzie sprawdzał, bo wie że długo nie grał i pewnie czeka aż dostanie porządną rękę.

Awatar użytkownika
psychopoker
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: psychopoker » 15 mar 2009, 17:59

rozdanie I

a) ewidentnie za niski raise na preflopie - BB musial dorzucic 1,2K do 3,2K czyli tyle co nic! opłacało mu się grać prawie z każdą ręką.
b) jaka decyzja byłaby najlepsza?
- fold - tylko i wyłącznie jeśli masz dobrego "reada" tego przeciwnika, jeśli go nie masz - fold nie wchodzi w grę (tym bardziej że koleś loose aggressive)! TT na 3 graczy to naprawdę niezła ręka, a w HU, którym to rozdanie de facto po pasie dealera było, nabiera jeszcze więcej mocy.
- call - bezpieczna opcja. dorzucasz 3K i tak jak napisał arnoldao, zawężasz zakres jego rąk po flopie. Jednak nie masz żadnej informacji o tym, jaką rękę ma przeciwnik czy ma Ax, Kx a może Qx? Jeśli wyskoczy któraś z tych trzech kart masz ciężki dylemat do rozwiązania :)
- raise all in - ja jednak zdecydowałbym się na tą opcję. agresywny gracz ze swingami, więc najprawdopodobniej LAG (zależy jak duży LAG), możliwe że ma rękę która jest dobra na reraise (każda jest :D ), ale nie na sprawdzenie all ina. Nie chciałbym się bawić tutaj w oglądanie flopa. Wyskoczy wyższa karta i masz dylemat. Wolałbym wygrać konkretną pulę TU I TERAZ.
c) miło że przeciwnik pokazał Ci rękę ;)

rozdanie II

a) PONOWNIE ZBYT NISKI RAISE!
b) podobają mi się ręce jakie phonik uznał za ręce z którymi przeciwnik mógł pushować. Nic dodać nic ująć. 45% vs 55%.

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 15 mar 2009, 19:00

Arnoldao pisze:Przy 1 rozdaniu zależy jakie macie stacki bo można dać call i po obejrzeniu flopa, zawęzić jego zakres rąk.

Przy 2 rozdaniu myślę że grał cały czas agresywnie by ktoś go w końcu sprawdził przy jego bardzo silnej ręki.
Przy 3 osobach dostaje się AJ i ma to być easy fold???.Nie sądzę.

Jesli ktos sadzi all ina to easy fold, zreszta wynik z equilatora mowi sam za siebie - jestesmy z tylu.

Arnoldao pisze:
phonik pisze:Spokojnie mozna czekac na naprawde silna reke.

Spokojnie to można czekać na śmierć aż cię blindy zjedzą.Jak będzie czekał na premium hand to proste że przeciwnik go nie będzie sprawdzał, bo wie że długo nie grał i pewnie czeka aż dostanie porządną rękę.

Ponad 35BB w stacku, zadne blindy nikogo nie zjedza, mozna sobie spokojnie odpuscic taka marginalna reke jak AJo w obliczu czyjegos pusha.

pozdr

ginus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ginus » 18 mar 2009, 01:39

z TT easy fold ? bez przesady struktura sng jest taka, że głownie 1 miejsce jest premiowane, ja wolę 10 razy byc 3 i 10 razy byc 1, niż byc 20 razy na 2 mijescu.

Awatar użytkownika
BLAZO
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: BLAZO » 18 mar 2009, 15:48

Ja myślę że dobrze zrobiłeś pasując 1 rękę TT i źle zrobiłeś callując AJ, w obu przypadakach powinieneś zagrać fold, w tej fazie turnieju musisz bardzo uwazać bo jedno głupie rozdanie może wywalić cię z turnieju, graj agresywnie tylko z naprawdę silną ręką.

Wróć do „Sit'n Go full ring”