Jaką wybrać książkę ?

Lektury zwiększające umiejętności oraz soft pokerowy pozwalający podejmować skuteczniejsze decyzje w czasie gry.

dam1anov
-#aktywny
-#aktywny

Doyle Brunson - "Super System"

Postautor: dam1anov » 23 gru 2007, 12:46

Chciałbym zapytać czy którykolwiek z forumowiczów miał styczność z tą kultową książką? Jeśli tak niech podzieli się wrażeniami z innymi użytkownikami :smile:.

Dodatkowo chciałbym zapytać czy istnieje możliwość nabycia jej w Polsce - nie mówię o tłumaczeniu, może być oryginał. Ja szperałem trochę w sklepach internetowych oraz na portalach aukcyjnych, ale niestety bez rezultatu(tzn. mógłbym ją sprowadzić z zagranicy, ale koszty przesyłki oraz cena są koszmarnie wysokie). Ewentualnie jeśli ktoś nosiłby się z zamiarem sprowadzenia tejże pozycji, też prosiłbym o wypowiedź w tym wątku.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 23 gru 2007, 21:58

Ja przegladalem ta ksiazke , lecz niestety nie wglebialem sie. Uwazam ze do niskich stawek lepsze sa ksiazki Sklanskyego a do turnieji oczywiscie 2 czesciowa biblia Harringtona.

dam1anov
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dam1anov » 24 gru 2007, 09:37

Apolinary 83 dzięki za info.

Ja znalazłem online'ową wersję "Super System 2" - naturalnie w języku angielskim, ale myślę że może się przydać przynajmniej części forumowiczów.

Doyle Brunson - Super System 2

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 28 gru 2007, 21:14

Texas Hold'em Poker
Autor Stephan M. Kalhamer
Matematyk , od ponad 10 lat należy do najlepszych graczy w pokera.
Gra w pokera jeszcze nigdy nie byla tak prosta!
gra limit, pot-limit oraz no limit
preflop, flop, turn oraz river
rodzaje graczy, image przy stole pokerowym, szanse na zgarniecie puli
(semi-)blef, slowplay, check-raise
czytanie przeciwnika
gra przy pelnym stole, rozgrywki z 5-6 uczestnikami, gra jeden na jednego
poker online, turnieje, gry hazardowe

Autor: krzysztof pawłowicz
Spowiedź pokerzysty...czyli jak wygrywać w pokera - pokerzysta i krupier w kasynie,dzieli się doświadczeniem

poker i jego sekrety
autor: fortunat pionier
Książka jest praktycznym przewodnikiem po zasadach gry, w której poszczególne etapy, od rozdania talii, poprzez otwarcie przebitki, licytacje, stosowanie blindu czy tworzenie potu są szczegółowo omówione. Znajdziemy też radyu, wyjaśnienia, omówienia popełnianych błędów i liczne przestrogi. Książka dla każdego.

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 29 gru 2007, 12:08

radost21 pisze:poker i jego sekrety
autor: fortunat pionier
Książka jest praktycznym przewodnikiem po zasadach gry, w której poszczególne etapy, od rozdania talii, poprzez otwarcie przebitki, licytacje, stosowanie blindu czy tworzenie potu są szczegółowo omówione. Znajdziemy też radyu, wyjaśnienia, omówienia popełnianych błędów i liczne przestrogi. Książka dla każdego.

Broń boże przed tą książka.
Tam niestety nic nie ma przydatnego. Szkoda kasy moim zdaniem.

Jeśli znasz angielski to sięgnij po porządną literaturę - niestety po polsku nic nie ma.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 29 gru 2007, 12:59

potwierdzam porzadna tylko po angielsku
ale dymu szuka po polsku
od czegos trzeba zaczac

swoja droga dymu weź po uwage zdanie nowego - tytuły podane przeze mnie to literatura po polsku ale czy dobra?
czasem dobrze samemu sie przekonac

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 29 gru 2007, 17:33

super system nie jest napisany zbyt trudnym angielskim , śmiało można czytać .

Kazik
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Kazik » 30 gru 2007, 04:03

Ja większość rzeczy dowiaduje się poprzez internet bądź innych graczy, jedyną książke która przeczytałem i nabrałem troche podstaw teorii jest ta, którą otrzymałem od i4poker robiąc pierwszy depozyt :mrgreen: Nie sądze, że książki o pokerze nic nie dają, ale ja nie jestem takim graczem, któremu byłoby to potrzebne, jak się gra wiem i tyle wystarczy, że wygrywać kaske na swoje potrzeby :mrgreen:

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 30 gru 2007, 12:49

Kazik pisze:Ja większość rzeczy dowiaduje się poprzez internet bądź innych graczy, jedyną książke która przeczytałem i nabrałem troche podstaw teorii jest ta, którą otrzymałem od i4poker robiąc pierwszy depozyt :mrgreen: Nie sądze, że książki o pokerze nic nie dają, ale ja nie jestem takim graczem, któremu byłoby to potrzebne, jak się gra wiem i tyle wystarczy, że wygrywać kaske na swoje potrzeby :mrgreen:

Owszem ale dla kogoś kto myśli o tym poważnie i chce na tym zarabiać fajne pieniądze jak najbardziej polecam najpierw lekturę ksiązkową i stoliki, ale bron boże mikrostawki bo niestety tam nic człowiek się nauczy podobnie jak we freerollach (prononuję stoliki NL100 - tam już troszkę poważnej gry jest)

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 02 sty 2008, 11:59

nie wiedizałem że jest tyle polskich książek o pokerze... myślałem ze jest jedna :-)
chyba się skusze na ten super system, ale bede go czytać pewnei pół roku, warto ?

sirkus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: sirkus » 02 sty 2008, 12:21

skrzychuz pisze:nie wiedizałem że jest tyle polskich książek o pokerze... myślałem ze jest jedna :-)
chyba się skusze na ten super system, ale bede go czytać pewnei pół roku, warto ?

hmmm warto czy nie?? ja powiem tak, to zależy jaki masz stosunek do książek a po tym jak napisales że pewnie zajmie ci to z pół roku to podejrzewam ze masz podobny do mojego i wtedy szkoda sie wysilac, lepiej czas ten wykorzystac na gre w jakimś pokerroomie, jednak z drugiej strony jeśli zbierzesz w sobie tyle sil aby ja przeczytac to napewno nie bedzie to czas zmarnowany

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 02 sty 2008, 12:26

W formie pdf sciagniesz go sobie z internetu aczkolwiek do piractwa nie namawiam.

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 02 sty 2008, 16:16

chlopaki , bez jaj , super system , zajmuje okolo 100 stron , w wspomnianym formacie pdf , na oficjalnej stronce http://www.doylespokerroom.com/poker/poker_online.cfm , mozna poczytac o super systemie czesc dwa. min. o nl holdem

Pół roku ?????? omg, jeden dzien by przeczytac. moze okolo tygodnia by sie bardziej wglebic w lekure , a zeby posiasc te umiejetnosci to juz inna bajka.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 02 sty 2008, 16:44

Gdzie dokladniej znajde ten plik w pdfie na tej stronie? Bo wlaczac kolejny dzial, kopiowac, drukowac, szczerze mowiac nie chce mi sie, skoro mowisz, ze jest to gdzies w pdfie;) Napisz, z gory dzieki. Angielski jako tako, zeby zrozumeic, mysle, ze potrafie.

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 02 sty 2008, 17:20

zle mnie zrozumiales , w pdf jest pierwsza czesc , ktora jest w necie . w tak zwanym drugim obiegu. to co jest na stronce to tylko druga czesc , i wyglada jak wyglada.
nie namawiam do piractwa ale tam sa rozne rzeczy.

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 02 sty 2008, 20:47

kurde a ja widziałem Super System w wersji 1000 stron, pierwsza część
a ta wersja 100 stron nie wiem własnie co to jest.
Niech ktoś kto miał to w ręku się wypowie...

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 03 sty 2008, 17:59

To moze ja tylko przypomne ze książki można sobie "wypożyczyć" z tego adresu

http://www.actionpoker.pl/exclusive.php

Oczywiście po angielsku.

master
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: master » 03 sty 2008, 20:49

doyles room oferuje teraz pomocje za ktora mozna dostac wlasnie kltowa biblie pokerzystow, czyli super system :) wiecej informacji znajdziecie na stronie doyla

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 05 sty 2008, 20:49

Ja mam ta sto stronicowa([A4]ze 150 ma) ksiazke Super System(po Ang. [tu podziekowania dla Rzepy]). Dzis mialem troche wolnego czasu, to przeczytalem ze 40 stron, narazie niewiele z hold'ema, bardziej takie ogóły, mimo to ciekawie napisane, sporo rzeczy rzeczywiscie sie moze przydac, chociaz takze duzo rzeczy powaizane z prawdziwym pokerem (np. jego wyjazdy do Vegas;)). Mimo to przyznaje, ze to jedna z nielicznych ksiazek, ktore ciekawie mi sie czytalo, wiedzac tez, ze przyda mi sie to(i to w doslownym znaczeniu a nie jak Ogniem i Mieczem:P). Mysle, ze dalsza czesc bedzie tez ciekawa.

Druga czesc (Super System 2), u mnie ma 450 stron:o, zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak narazie wrazenia jak najbardziej pozytywne i tak jak juz ktos mowil - napewno przeczytanie takiej ksiazki nie zaszkodzi.

WIec chlopaki, zapraszam do lektury:)

Edit:
@down
Poprawiam - 115 stron. sorki za blad;)
Ostatnio zmieniony 06 sty 2008, 00:56 przez Tosiak, łącznie zmieniany 1 raz.

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 05 sty 2008, 23:40

150?? hmmm ja mam wersje 117 stron (bez reklam 115) ale moze to jest to samo.. a ta wersja 1000 stron to na koncu jest mnóstwo tabel...

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 07 sty 2008, 22:29

Mam takie pytanie czy Tony G napisal i wydal jakas ksiazke?? dzieki za odpowiedz z gory

tymek113
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: tymek113 » 12 sty 2008, 17:28

ja mam super system 2 w pdf, jak kogos interesuje podbijac na priv. 448stron, bardzo ciekawa ksiazka duzo znanych postaci pisze poszczegolne rodzialy...

peku1986
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: peku1986 » 13 sty 2008, 11:56

chłopaki macie jakąs polska książke o pokerze??do sciagniecia z internetu jak by cos dajcie jakis link:)
pozdro dla pokerzystów:)

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 13 sty 2008, 12:57

peku1986 pisze:chłopaki macie jakąs polska książke o pokerze??do sciagniecia z internetu jak by cos dajcie jakis link:)

no,niestety ale nie ma dobrych ksiązek o pokerze po polsku. po polsku zostają forum.

Ostatnio dorwałem również dobrą książke " Poker Brain - Beat the poker pro ".
Jestem w trakcie jej czytania i po 50 stronach stwierdzam , że warto. Są opisane ciekawe i nowe sposoby pozyskiwania informacji od przeciwnika. Każde zagadnienie jest opisane przykładem. Znajomość angielskiego na poziomie inter-mediate wystarczy. moze upper.
Książka podzielona jest na następujące rozdziały :
Players - Charakterystyka graczy, ale troszkę inny podział. ciekawe wnioski.
Expected Value, outs. pot odds, position. czyli matematyka
Po czym zostają najciekawsze rodziały o strategi, rekach , trikach itp.
Książka jest sygnaturowana logiem fulltilt-brak-polskiej-licencji! poker.
Polecam

tymek113
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: tymek113 » 13 sty 2008, 21:03

rzepa: mozesz powiedziec skad masz ta ksiazke, chentie bym sie wymienil mam troche ciekawych pozycji w pdf...

Wróć do „Książki i programy pokerowe”