Hej. Mam pytanie dla tych, którzy prowadzą własne firmy (czy tam jednoosobowe działalności gospodarcze).
Czy instalujecie oprogramowanie pokerowe (klient pokerowy, HM, czy inne..) na Waszych kompach, które zakupiliście na firmę na fakturę? Czy używacie do tego zupełnie innych komputerów?
Poker na kompie firmowym
No ale żeby uruchomić klienta pokerowego czy HM to musi być zainstalowany w systemie więc nie jestem pewny czy wystarczy zwykłe przepięcie jak pójdziemy do kogoś.
Z kolei jak sprawdzają legalność programów to nikt nie szuka po dyskach (przynajmniej na początku) tylko prześwietlają co jest zainstalowane w systemie.
Z kolei jak sprawdzają legalność programów to nikt nie szuka po dyskach (przynajmniej na początku) tylko prześwietlają co jest zainstalowane w systemie.
Mój kolega ma to zrobione tak jak pisałem. Później odłączył dysk - wszedł do panelu sterowania -> Dodaj Usuń programy i klik ->Odinstaluj a że programów nie ma to miał tylko pytanie czy usunąć wpis z listy.
Co do uruchamiania na innych kompach to jeśli temu przenośnemu dyskowi nadasz literę dysku (D:) i wszystkie programy (HM, softy) instalujesz na D: to później jeśli pod innym kompem da ci inną literkę to lipa i musisz wejść do katalogu i odpalić z pliku startowego albo w zarządzaniu dyskami ustawić literę dla tego dysku "na sztywno" i ten dysk już za każdym razem po podłączeniu będzie miał tę literę (D:) i programy będą odpalały nawet ze skrótów.
Tak ma jak u mnie kilka razy podłączał.
Co do uruchamiania na innych kompach to jeśli temu przenośnemu dyskowi nadasz literę dysku (D:) i wszystkie programy (HM, softy) instalujesz na D: to później jeśli pod innym kompem da ci inną literkę to lipa i musisz wejść do katalogu i odpalić z pliku startowego albo w zarządzaniu dyskami ustawić literę dla tego dysku "na sztywno" i ten dysk już za każdym razem po podłączeniu będzie miał tę literę (D:) i programy będą odpalały nawet ze skrótów.
Tak ma jak u mnie kilka razy podłączał.
Ok spoko. Dzięki.
Odpowiedź wicia mi w zupełności wystarczy
Nie chce mi się kombinować z jakimś instalowaniem softu na zewnętrznych nośnikach.
Generalnie miałem zamysł napisania tego tematu w WOLNYM RINGU (coś mi się pomyliło jak pisałem posta), ale w sumie ten też może być. Można go przenieść, jak tam administracja uważa.
Odpowiedź wicia mi w zupełności wystarczy

Generalnie miałem zamysł napisania tego tematu w WOLNYM RINGU (coś mi się pomyliło jak pisałem posta), ale w sumie ten też może być. Można go przenieść, jak tam administracja uważa.
Linqars pisze:Ja mam zawsze w pracy lapka który jest prywatny i na nim gram i w zasadzie nikt nie moze sie do tego dowalić
W zasadzie to może, jeśli łamiesz prawo grając, to nie jest ważne na czyim urządzeniu to robisz i na jakim łączu (firmowym czy prywatnym). Jeśli łamiesz prawo w pracy to pierwszy powinien się przyczepić własnie kierownik/właściciel i zakazać ci tego, bo on będzie miał kłopoty jako pierwszy, nie wiedząc nawet co to za gra ten poker

W temacie chodziło tylko o legalność programów, firmy są często sprawdzane czy posiadają legalne oprogramowanie, a nie o to czy gra ktoś czy nie - to sprawdza się innymi kanałami i inna komórka państwowa. W ten sposób co piszesz to każdy grający łamie prawo niezależnie od tego czy oprogramowanie jest legalne i czy laptop/komputer jest firmowy.
- lion_victor
- -#VIP
Nie, takie małe jednoosobowe działalności lub podobne (jak mam ja), raczej nie są kontrolowane. Jedynie przy ewentualnym zgłoszeniu przez kogoś (złośliwy sąsiad
) lub inny urząd kontrolujący np. ZUS czy US. Te dwa ostatnie raczej częściej kontrolują, ale jak mnie sprawdzali to szli do księgowej, bo mam podane, że tam trzymam dokumenty.

Dokładnie zawsze można mówić, że to gra a oni i tak nigdy by nie rozkminili sami co to jest no chyba, że akurat trafiłby się ktoś kto by sam grał no ale ktoś taki by pewnie położył laskę żeby sobie dupę czymś takim zajmować oni ścigają za programy gdzie kary sięgają tysięcy.
Trzeba się nauczyć ponosić porażki. Nie można stworzyć nic nowego, jeżeli nie potrafi się akceptować pomyłek.
-
- -#pretendent
Re: Poker na kompie firmowym
Ja pracuję w firmie, której nie jestem szefem
Oprogramowania pokerowego nie odważyłbym się instalować na służbowym komputerze 
https://olalakids.pl/dresy-dla-dziewczynek

https://olalakids.pl/dresy-dla-dziewczynek
Wróć do „Ciekawostki pokerowe”