Ostatnio gdzieś w gazecie wyczytałem, że ścigają e-graczy. Gra w pokera i obstawianie meczy przez internet jest nielegalne, nawet jak serwisy mają swoje serwery poza granicami Polski, to i tak można mieć problemy z prawem.
Jak w takim razie mam te wszystkie przepisy obejść, żeby wszystko było cacy.
Legalna gra/wypłata
-
- -#zwykly
ciosteczko pisze:Podepnę się. Na serwisach aukcyjnych można znaleźć oferty doładowania dolarów, np na stars. To bezpieczne?
raczej jest to małe bezpieczne, bo przecież musisz się zarejestrować na owym "serwisie aukcyjnym" podając swoje dane, włącznie z miejscem zamieszkania (zameldowania). Według mnie jest to mało bezpieczne...
Wpłacać możesz bez problemu, to raczej wypłaty są pod kontrolą i to zwłaszcza większe lub/i przekraczające wpłatę na room. Nie wyobrażam sobie zresztą żeby musieli każdą wypłatę kontrolować... za mało ludzi mają do tego.
Najlepiej siedzieć cicho i nie chwalić się za bardzo że grasz, co by jakiś życzliwy sąsiad nie zgłosił potrzeby kontroli do odpowiednich służb.
Najlepiej siedzieć cicho i nie chwalić się za bardzo że grasz, co by jakiś życzliwy sąsiad nie zgłosił potrzeby kontroli do odpowiednich służb.
-
- -#pretendent
Re: Legalna gra/wypłata
To zależy od tego, czy dana strona internetowa na której można grać posiada licencję ministerstwa finansów. Jeśli nie posiada i tam gramy to można można ponieść konsekwencje np. pokar stars.
http://www.signuskrakow.pl/kasetony-reklamowe/
http://www.signuskrakow.pl/kasetony-reklamowe/
-
- -#pretendent
Re: Legalna gra/wypłata
Mecze są legalne tylko w kasynach posiadających licencję wydaną przez ministerstwo.