Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8350 Skąd: Saragossa
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 14:09 Zmiany w dostępie do freerolli CD Poker
Od czerwca postanawiamy wprowadzić zmiany w dostępie do naszych freerolli na CD poker i uczynić je jeszcze bardziej zaciętymi.
Wpisowe dalej pozostaje 0, pula dalej wynosi 200$. By wziąć udział w turnieju, trzeba jednak w danym miesiącu ugrać choć minimalną ilość CD Points
Pierwsza niedziela, 200$, wymagane 0 punktów.
Druga niedziela, 200$, wymagane 50 punktów w miesiącu.
Trzecia niedziela, 200$, wymagane 100 punktów w miesiącu.
Czwarta niedziela, 200$, wymagane 200 punktów w miesiącu.
Piąta niedziela (czasem jest), 200$, wymagane 400 punktów w miesiącu.
We wszystkich przypadkach punkty są liczone od pierwszego dnia miesiąca. Gracze mają wybór - mogą grać wymaganą ilość punktów z tygodnia na tydzień (w pierwszym 50, później kolejne 50, później dodatkowe 100 by mieć łącznie 200) - albo ugrać wszystkie wymagane punkty np. w pierwszym tygodniu i mieć już "wolne" do końca miesiąca.
Dzięki temu zabiegowi w turnieju powinno grac nie 150-200 osób, a ok. 50. 200$ na 50 wygląda znacznie lepiej, jest więc o co walczyć!
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 17 razy Wiek: 30 Dołączył: 23 Mar 2009 Posty: 1467
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 14:14
Bardzo dobra zmiana, jestem za.
Czy jesteś w stanie już teraz określić, jak będzie wyglądała struktura wypłat przy X graczach?
Bo, szczerze mówiąc, podejrzewam, że ostatnia niedziela i nawet przed ostatnia niedziela to raczej będzie 15 zarejestrowanych osób, a nie 50...
EDIT: sorki jeśli to nie temat do dyskusji, ewentualnie wtedy pls o utworzenie tematu "zmiany CD poker - dyskusja" i przeniesienie posta. Dzięki!
EDIT2: (żeby nie zaśmiecać), alekspolak1, czy te struktury wypłat są sztywne? Np. 50-60, 8 płatnych, 40-50, 6 płatnych, 10-30, 3 płatne, itd? Znajdę gdzieś gotową rozpiskę?
_________________ Posty wyrażają poglądy. Proszę o weryfikację faktów przed wcielaniem w życie.
Ostatnio zmieniony przez wheeny Czw Cze 04, 2009 14:25, w całości zmieniany 1 raz
Zmiany wydają się rozsądne, jednak ja mam inne pytanie. Czy ruszyło coś w sprawie darowyc $ na grę w CD Poker? Jeśli tak, to w jaki sposób będzie można udowodnić, że zasługuje się na ten bonus, o ile się nie mylę, to wcześniej jedną z dróg na udowodnienie swoich umiejętności było zajęcie w pierwszej 50 turnieju, jak to będzie teraz wyglądało?
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8350 Skąd: Saragossa
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 15:16
Promocja z darmowymi $ na grę zostaje ostatecznie zakończona. W jej miejsce wchodzi inna - 75$ bonus przy depozycie 50$ i 150$ bonus przy depozycie 100$.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Czy pomysl z punktami jest planowany na dluzszy okres czy taki test poki co ?
Moim zdaniem dla graczy mniej zaawansowanych - np ja wyrobienie tych punktow graniczy z cudem. Moze jakies wpisowe po prostu ?
Łetam to widzę że takie zwykłe chłopaki jak ja już sobię nie pograją Niestety ale np będę musiał podziękować za grę w cd poker gdyż wpłąciłęm reszte kasy na expekta.No cóż ale życzę wszystkim graczom wysokich miejsc i jak największych wygranych A mi zostaje już tylko unibet pozdrawiam
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 10:55
No jak szalone to może nie,
Wczoraj na NL20 siedziałem około godzinki i wpadło 20 punktów. Ale to był 6cio osobowy, może dlatego.
Gorzej, że samo siedzenie kosztuje ciemne, więc oprócz siedzenia trzeba też coś grać. A to już wymaga bankrolla $600
Czyli wchodząc tam z bankrollem $80 troszkię kuszę los
EDIT: generalnie pomysł bariery punktowej podoba mi się BARDZO, ale martwię się, że pułapy są za wysoko. Po prostu w trzecim turnieju już się nie uzbiera 10 osób na uruchomienie go w ogóle. W każdym razie taka moja obawa. Zobaczymy za 3 tygodnie .
_________________ Posty wyrażają poglądy. Proszę o weryfikację faktów przed wcielaniem w życie.
Ostatnio zmieniony przez wheeny Pią Cze 05, 2009 11:50, w całości zmieniany 1 raz
srednio mi sie to podobna poniewaz nie gram na Cdpoker. Bardzo dziwna sprawa, poniewaz bylo mowione ze sa to freerolle dla czlonkow forum, a w tym przypadku zarowno ja jak pewnie wielu z tad nie bede mogli grac.
_________________ Life is easy when poker is easy.
Pomógł: 7 razy Wiek: 23 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 368 Skąd: Katowice
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 12:58
To może zróbcie tak żeby te Cd pointy były pobierane z konta ja np mam 250 cd points a cashow nie grałem chyba od 2 miechów xD Pobierać 50 cd points przed każdym turniejem i będzie SI .Mi to starczy na 5 takich turniejów na razie
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 13:17
Stefano1988 napisał/a:
To może zróbcie tak żeby te Cd pointy były pobierane z konta
To by było bez sensu, bo przecież chodzi o to, żeby ludzie grali regularnie. Dlatego sprawdzane są tylko punkty zbierane w danym miesiącu. Nie trzeba grać cash, można inne rzeczy przecież. Za SnG i MTT też są punkty.
Pomógł: 7 razy Wiek: 23 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 368 Skąd: Katowice
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 15:12
Spoko ja tylko dałem propozycje. Bo według mnie tym sposobem te 50 osób by było na turnieju Choć może się mylę tego nie wiem może będzie duża frekwencja . Ale z drugiej strony dużo jest turniejów za FPP ze swojego konta . Więc czemu u nas by tak być nie mogło ?
Bez sensu to jest w ogóle bo dla tych co chcą jakiegoś tam poziomu to są przecież turki płatne.A te miały być dla wszystkich co coś piszą.No ale ja tym nie zarządzam najlepiej to mogliście zrobić dostęp na hasło i było, by pozamiatane bo nikt przypadkowy by nie grał a tak będą mogli grać tylko ci co mają tam kasę a ci co nie gustują w cd poker na tyle żeby grać tam mają zamkniętą furtkę.
Wiesz zarejestrujesz sie z bannera i nie musisz nic pisac a grasz sobie co tydzien ... jak dla mnie dobry ruch a jak chcesz wyplacic kase to i tak musisz wplacic to przy okazji punkty ugrasz bardzo dobry ruch i pod koniec miesiace bedzie pewnie z 30 osob pula 200 wiec spoko i Ci ktorzy wygraja maja za co punkty nabic i nie bedzie juz jedno postowcow to jest forum pokerowe a nie sunny poker uczymy sie grac lepiej a nie all in pre flop podwoje sie to fajnie a jak nie to sit out i tyle ... to zal jest a na UNIBET robi sie podobnie
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 17:11
Dwie uwagi.
Punkty najlepiej wyrabia się na stołach 10 osobowych, bo najrzadziej się tu blindy wpłaca.
Wprowadzenie limitu punktów gwarantuje dwie rzeczy - po pierwsze skończy się chamstwo przy stołach i wyrzuci się dzieci neo. Bo to co tam się ostatnio działo przechodziło ludzkie pojęcie. Po drugie - umyka wam trochę sama idea tych turniejów. Miesiąc w miesiąc kosztują one 2500 pln. Cześć tego musi się zwrócić w postaci rake. A na chwilę obecną zwracało się 20-30%. Bo większość grała tylko we freerollu, a jak coś wygrała to szybko to wypłacała.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Obawiam sie ze pod koniec miesiaca nie uzbiera sie to minimum 10 osob no ale zobaczymy. Troszeczke jestem podlamany bo niedzielny turniej byl jednym z niewielu na ktorym moglem wygrac jakas kase. A teraz z freeroli na CD Poker zostaje mi tylko ten we wtorek o 4.00 rano i w srode o 14.00 (dwa dogodne terminy ). Swojej kasy nie wplacam bo powiedzialem sobie ze nie wplace na pokera zadnych pieniedzy az moj staz nie bedzie dluzszy niz rok.
Mimo wszystko wprowadzenie limitu punktowego uwazam za dobre posuniecie. Bo tez mnie wkurzalo ze musze grac zamkniety freeroll z taka iloscia graczy. Jednak teraz jedyna nadzieja dla mnie to dojsc do miejsc platnych w pierwsza niedziele miesiaca i wyrobic pkt zeby zalapac sie na nastepne turnieje. Tak jak mowilem pomysl z ograniczeniami bardzo dobry lecz uwazam ze w ostatnich turniejach miesiaca moze nie zarejestrowac sie to wymagane minimum (10 graczy).
_________________ "Bywają okazje, gdy zwyczajnie nie można się nie napić." - A. Sapkowski.
Jak dla mnie to wolę zagrać w 10 graczy turniej niż w 150-200 z dziećmi neo (i słynne hero calle z 67off na ręce)... dlatego podpisuje się pod pomysłem obiema rękami i nogami
Glory oby tak dalej bo z tego co widziałem to całkiem sporo sensownych osób na tym forum ma po wyżej uszu odpadania z noobami którym nie zależy na grze w turnieju ale mimo to się zapisali bo było można i dlatego grają z byle czym odwiecznie tłumacząc się "za free to co mi szkodzi tak zagrać ? a jak się nabuduje to zacznę grać sensownie".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum