Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 15:19 Zakończenie wydawania card player polska
Niestety przynoszę smutną nowinę - ustawa zbiera swój krwawy plon, zostaliśmy pozbawieni jedynego czasopisma o pokerze.
Cytat:
Zarząd wydawnictwa Infogame24 Ltd informuje, że podjął decyzję o zakończeniu wydawania dwumiesięcznika "Card Player Polska". Ostatnim wydanym numerem pisma był nr 6 (25) - listopad/grudzień 2009. Decyzja ta została podyktowana planowanymi zmianami przepisów dotyczących zakazu reklamy hazardu i podmiotów organizujących gry hazardowe oraz malejącymi wpływami reklamowymi.
Wszystkich czytelników i sympatyków "Card Player Polska" serdecznie przepraszamy. Jesteśmy przekonani, że przez niespełna trzy lata istnienia pisma stało się ono ważnym elementem polskiej sceny pokerowej. Mamy też nadzieję, że udało nam się wnieść znaczący wkład w popularyzację pokera sportowego w naszym kraju, a także dostarczyć miłośnikom tej gry miłej i pożytecznej lektury.
Osoby które wygrały prenumeraty z forum, dostaną za nie magazyny archiwalne.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Zaproszone osoby: 22 Pomógł: 18 razy Wiek: 23 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 1884 Skąd: Sulechów 52'04'19
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 16:31
a co z ludźmi co zakupili prenumeratę??nr archiwalnych nie chcę co za idioci siedzą w tym sejmie ręce opadają
_________________ Flote Pozdrawiamy!!
O Falubazie klubie ty nasz!! <3
Shakira-WAKA WAKA <3
Katie Melua- Spider's Web<3
Poziom: 36 HP
17%
638/3758
MP
76%
1364/1794
EXP
13%
18/138
Oskarek [Usunięty]
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 16:41
knoperss, Osoby, które zamówiły prenumeratę kolejnych numerów, otrzymają zwrot pieniędzy. Prenumeratorów prosimy o przesłanie na adres [email protected] e-maila o temacie "Zwrot za prenumerate". W wiadomości należy podać numer konta i dane posiadacza rachunku niezbędne do przelewu zwrotnego. Istnieje również możliwość zamiany zamówionych numerów na wybrane wydania archiwalne. Czytelników zainteresowanych nabyciem numerów archiwalnych czasopisma zapraszamy na stronę Card Player Polska.
Wielka szkoda ostatnio wpadło mi w ręce kilka numerów archiwalnych i obiecałem sobie że od nowego roku będe kupował CardPlayera, mam nadzieje że wkrótce sytuacja sie zmieni i CardPlayer wróci na rynek.
Naprawdę szkoda, bo prenumerate mam i naprawde artykuly czytalo sie z pelnym zaangazowaniem od pierwszej do ostatniej strony.
A takie pytanie z serii bardziej konkretnych kto ustala jakie numery archiwalne dostaniemy ?
Pytam poniewaz prenumerate mam z forum, anie chcialbym dostac duplikatow numerow ktore juz mam.
Mnie się jednak wydaje bardziej prawdopodobne, że sprzedaż nie szła i dlatego zamykają Ustawa jeszcze nie weszła w życie, nakład CardPlayera to było 15 000 numerów, ile z tego się sprzedawało? Pewnie niewiele. Nie wierzę, że ustawa, której przyszłość nie jest pewna, spowodowała zamknięcie magazynu
_________________ I'm worse at what I do best
And for this gift I feel blessed
Tylko, że jeśli ustawa faktycznie wejdzie od 1 stycznia, co wydaje się bardzo prawdopodobne, to wydanie kolejnego numeru było by niezgodne z prawem. A myślę, że wcale im się tak źle nie wiodło, bo reklam w tej gazecie było sporo.
_________________ "Be yourself, no matter what they say... "
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 14:20
Podzielam zdanie dvipera. Ale zadowole sie rowniez numerami aktualnymi. lepszy rydz niz nic. Tylko mam nadzieje ze to nie beda 4 ostatnie nr ktore juz mam
_________________ Cóż za różnica, ile posiadasz? Czyż nie ważniejsze, ile Ci brakuje?
Wlasnie nie. Ja czekam na nagrode za listopad i juz mialem pisac do gloriego pw z zapytaniem czy wyslal paczke bo moze cos sie stalo i nie doszla. Ale skoro sprawa tak wyglada to jeszcze sobie troche poczekam
_________________ "Bywają okazje, gdy zwyczajnie nie można się nie napić." - A. Sapkowski.
Powinna dojsc w ciagu tego tygodnia bo jest wyslana jakos priorytetem ( przynajmniej pisze priorytet na paczce ) to chyba jakos szybciej prawda ?xD Nie znam sie za bardzo wiec jak cos nie smiac sie !
Czy w zwiazku ze smiercia tego czasopisma mozna udostepniac/publikowac artykuly w nim zawarte? Czy to lezy w gestii autora artykulu? Moze pokerkingsi udostepniliby swoje artykuly mniej doswiadczonym graczom? (Wahi? )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum