Wszyscy mają Mambę - mam i ja

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Wszyscy mają Mambę - mam i ja

Postautor: Sliwa » 13 kwie 2012, 00:50

Witam :!:

Prawie wszyscy mają bloga, niektórzy już nawet popodwijali ogony dzięki naszemu mości koledze.. ale niech będzie - mam i ja! Co do stylu pisania, błędów etc. to sorry resory ale zawsze się na polskim nudziłem i już tak zostało.

Trochę już w pokera pograłem, jakoś nie kontroluje zbytnio ile to już minęło ale parę lat już jest. Zaczynałem od gry live z kumplami przy browarze a, że zbytnio nie lubię finansować bezinteresownie nie z własnej woli innych ludzi to się troszkę podszkoliłem. Z czasem znalazłem pokera online i tak jakoś do dzisiaj na dwa fronty sobie pykam. Pamiętam czasy jak się cieszyłem z wygrania paru dolców, a jak już siadło kilkanaście to chodziło się z bananem przez cały dzień.. ale czas płynie nie ubłaganie i nic na to nie poradzimy a szkoda... W tej chwili po większej wygranej(dobra dobra nie myślcie o milionach :mrgreen: ) nie odczuwam jakiegoś większego zadowolenie czy czegoś w ten deseń, tak samo się dzieje w przypadku porażki. Sam nie wiem czy to lepiej czy gorzej, ale po tym czasie z pokerem jakoś się oswoiłem z wartością tych naszych wirtualnych pieniędzy, że są to żetony i raz się wygra a raz dostanie badbeata w dupę. Jak każdy zaczynałem od freerolli, pamiętam że na nasze forum trafiłem z jakiegoś softu pokerowego po tym jak nie mogłem się zarejestrować do turnieju, no i jakoś tak zostałem na dłużej. Z tych freerolli udało się bez dokonywania depozytu(przez bardzo długi okres) uzbierać bardzo dobry bankroll, który niestety systematycznie uszczuplałem i uszczuplałem, no ale coś tam jeszcze zostało. Do tej pory próbowałem swoich sił w różnego rodzaju mtt(niestety jeszcze tych z niższej pułki), był też okres grania husng oraz cash fr/sh, jedną z tych odmian w które zbytnio się nie zagłębiałem są różnej maści sng.

Co by nie było jest bardzo miło, bankroll jest całkiem dobrych rozmiarów więc pasuje przysiąść i łowić rybki, bo chipsów nigdy za dość!!! Ostatnio przesiadłem się na casha, w którego od paru dni systematycznie pogrywam na paru roomach. Cierpliwie wszystko idzie w dobrym kierunku, bm rośnie więc nie ma co się denerwować. Do tego dorzucam różnego rodzaju mtt, freerolle - w sumie też lubię jeszcze zagrać co poniektóre i tak jakoś leci dzień za dniem z tym naszym zakazanym sportem.

Jak złapię wewnętrzną wenę albo cuś w ten deseń to coś sobie tutaj naskrobię, chociaż nic nie obiecuję. Niby blog poprawia grę itp. etc. to zobaczymy co z tego wyniknie. Jak będzie co to wrzucę do analizy, to mi podpowiecie czy coś tam potrafię klikać czy się nie nadaję. A jak coś wpadnie to wkleję sobie screena, a co nie mogę?

Niech będzie wystarczy tych wypocin, pozdro 4all
btw. wy to wszystko czytacie? :mrgreen:

Ktoś ostatnio z forum wrzucił info z paradise-brak-polskiej-licencji! o satelitach do turka w maju, przy okazji zagrałem - ticket zdobyty także niech będzie

Obrazek

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 13 kwie 2012, 08:51

widzę sliwa że vipy z tego forum zdecydowanie dziurawe mają sito
weryfikacji do aktywnych uzytkowników

jak ty się do niebieskich przeslizgnałeś bez własnego bloga :mrgreen:
a teraz najwazniejsze:
to prawda wszyscy maja mambę - mam i ja

tylko że moja nikomu jakoś nie smakuje...

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 13 kwie 2012, 09:20

Sliwa, bravo - nie o freerolku mówię :) tylko, że zacząłeś pisac. Mi blog pomaga w lepszych wynikach - co tu dużo mówić poprostu lubię się chwalić wynikami :). Sam zobaczysz jak to działa, blog Cię odpowiednio nakręci. Powodzenia w pisaniu no i w grze, wrzuć przy okazji jakieś wykresiki z casha zobaczymy jak ci tam idzie.

Awatar użytkownika
cyfra
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyfra » 13 kwie 2012, 09:42

Rwiemy wisnie!

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Re: Wszyscy mają Mambę - mam i ja

Postautor: jon124 » 13 kwie 2012, 09:49

Siema,

fajnie, że powstaje coraz więcej blogów i nie tylko świeżaków, ale również ludzi z jakąś już wiedzą i stażem :)

Sliwa pisze:Witam :!:

W tej chwili po większej wygranej(dobra dobra nie myślcie o milionach :mrgreen: ) nie odczuwam jakiegoś większego zadowolenie czy czegoś w ten deseń, tak samo się dzieje w przypadku porażki. Sam nie wiem czy to lepiej czy gorzej, ale po tym czasie z pokerem jakoś się oswoiłem z wartością tych naszych wirtualnych pieniędzy, że są to żetony i raz się wygra a raz dostanie badbeata w dupę.

Wydaje mi się, że tu problemem może być kwestia tego, że nie wpłacałeś nic i wypłacałeś. Ze strony mindsetu odcięcie się od wartości pieniędzy jest dobre jednak nie należy zapominać po co się gra! Nie tylko czysta rozrywka powinna mieć tutaj znaczenie, ale również kasa. Kasa, której do ręki nie weźmiesz jest właśnie wirtualna (jak sam napisałeś), więc myślę, że skoro dopada Ci takie swego rodzaju znudzenie powinieneś założyć sobie jakiś plan wypłacania. Niech to będzie drobnostka (np 10% wygranych miesięcznie), ale niech na jakąś drobnostkę też straczy. Nie wiem - książka, kino czy nawet dobra flaszka ;)

Życzę powodzenia i wytrwałości w prowadzeniu bloga :)

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 13 kwie 2012, 10:42

No to życzę powodzenia w pisaniu bloga:)

Oby szło Ci lepiej i ciekawiej niż mi:) :mrgreen:

pozdro!

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 13 kwie 2012, 15:53

radost21 a tego to ja nie wiem(Ty jesteś vipem więc się tłumacz :)) ale pewnego dnia jak zwykle wszedłem na forum i po chwili zauważyłem jakiś inny-dziwny kolor przy moim nicku, z którym nie mogłem się oswoić :smile:

jon124 raczej z tym problemu nie mam, co najmniej jak na razie nie przeszkadza mi to w niczym. Co do depo to pisałem, że przez długi okres nie robiłem ale już dawno mam to za sobą i kolejne nie stanowią większego problemu, jak trzeba to robię. Co do wypłat to żadnych planów nigdy nie zakładałem i raczej nie mam zamiaru, ale zawsze na jakiegoś jacka albo tadka czy coś większego wystarczało także nie jest źle. Tak całkowicie to nie zapominam o co gram, w sumie na razie nie będę tego zmieniał :wink:

Co do wykresów to nie ma się czym chwalić, może kiedyś.

Jak zwykle w piątki wybywam pokopać w piłkę, w końcu sport to zdrowie. Jak wrócę i nigdzie nie wyruszę to zapewne coś zagram.

dzięki za powodzenia, pozdro :smile:

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 16 kwie 2012, 21:28

W weekend zagrałem parę sesji cashowych, które były jednymi z cięższych pod względem mindsetowym oraz graniem swojego A-game. W pierwszej z nich po kilkudziesięciu rozdaniach byłem ~400bigblindow w plecy, po czym trzeba było się podnieść i grać swoje. Pierwsza ręka na jednym ze stołów i od razu coolerek KK na AA - w sumie miałem już zrzucić te króle na 5bet unka na pozycji. No ale KK zrzucać tak od razu bo gram z gościem pierwszy raz i może trafił.. Nie trzeba było dłuższej historii, żeby stwierdzić że był to easy fold pre, ale jasnowidzami nie jesteśmy. Później kolejne 2x KK vs strit z flopa, set waletów itp. i było nieciekawie. Jednak po czym poznajemy dobrego pokerzystę :mrgreen: Minuty mijały a ja odrabiałem straty, dokonując w większości przypadków ev+ decyzje nie dostając przy tym żadnych niespodzianek. Na zakończenie zerkając w hma ukazało się 160+bb w zielonym kolorze, także nie było tragicznie. Reszta sesji podobnych jednak wszystkie w ogólnym rozrachunku na plus(chociaż tym razem większość na niewielki ale zawsze plus). Więc nie ma się co załamywać, przetrwałem i gramy dalej :smile:

Do tego z wszystkich rozegranych mtt odpadam w środkowej+ fazie turka, będąc w posiadaniu lepszej ręki. Niestety wariancja jest nieubłagana w tej odmianie i trzeba to zrozumieć. Jedno kluczowe rozdanie załatwia sprawę i zamiast być na górze, spadamy w dół lub też jeszcze niżej.. Jednak czekamy na ten dzień, w którym będziemy mogli powiedzieć suckout,suckout,suckout - i cieszyć się z najwyższego podium. Chociaż możemy temu lekko dopomóc, przynajmniej w moim przypadku(nie sprawdzone na dłuższą metę :smile: ), może następnym razem użyjemy dopalaczy i coś shipniemy.

Jak to ktoś, gdzieś tutaj w ostatnim czasie popisywał, że AA ostatnimi czasy przegrywa ciągle z popierdółkami etc., więc robię focha z przytupem i podążam za ukojeniem...

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 08 maja 2012, 11:56

Trochę wody już upłynęło od ostatniego wpisu...

Szczerze mówiąc to nie miałem czasu na pokera.. ech przez ten weekend majowy, komunie i inne atrakcje człowiek się objadł, opił etc. a teraz pasuje wrócić do gry. Przez ten czas zagrałem tylko parę sesji cash'owych kończąc wszystkie na zielono, oby tak dalej :tak: Co do MTT to zagrałem dwa forumowe turki na pokerstarsie i paradise-brak-polskiej-licencji!. Na ten niedzielny zaspałem, zorientowałem się parę minut przed startem jednak moje połączenie odmówiło posłuszeństwa, wnerwiony miałem rezygnować jednak późna rejestracja jest nie od parady. Po w miarę grze udało się dojść do FT na którym przy 6-ciu osobach skróciłem się do 0.5bb przegrywając QQ vs ATo. Po serii `puszów` za mega stack odbiłem się i zakończyłem turek na niezłym 3 miejscu - z takiego megashorta i tak nie lada wyczyn. W drugim forumowym turku na paradise-brak-polskiej-licencji! grało się całkiem dobrze aż do rozdania z Wahim i straty 1/4 stacka 60v40. Po tym rozdaniu nie wygrałem ani jednego i odpadłem gdzieś tam daleko.

Dzisiaj mając więcej czasu mam zamiar wrócić do cash'a a wieczorkiem MTT pasowałoby zagrać. Miejmy nadzieję na powrót do częstszej gry bo rybki same się nie złowią :!:

btw. namawiają mnie ostatnio kumple co pogrywałem z nimi latami w różnego rodzaju gierki od strategi po mmo, żebym zagrał z nimi w jak to Natanek powiada w "super diabelską grę Diabolo numer czy". Zapewne się skuszę i zakupię(po takiej promocji :smile:) mając w pamięci te lata gry w D2 nie pasuje odmówić. Chociaż nie wiem jak z czasem będzie, w pokera nie przestanę grać więc ciężko będzie ale pożyjemy zobaczymy. Zdecydował się już może ktoś od nas na zakup/lub tez myśli nad tym? Pogrywałem w Betę i powiem, że całkiem całkiem jak to większość gier Blizzarda ale jak to zwykle bywa okaże się dopiero po premierze.

Jak ktoś jeszcze nie widział promocji natanka:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vH6QQMjgnzQ[/youtube]

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 08 maja 2012, 12:07

jam mam zamiar kupic i boje sie ze porzuce wszystko

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 08 maja 2012, 13:57

Sliwa dla mnie jesteś kompletną zagadką i podczas gry z Tobą mam poważne problemy. Zawsze kiedy podbijasz, nie trafiam nic na flopie ;) nawet nie mam się o co zaczepić i pozostaje tylko fold
Widziałem Twoją grę niejednokrotnie i jestem pod wrażeniem :tak: nawet gdy były to zwykłe turki, a jeżeli tak sobie radzisz w cash game to tylko gratulować :mrgreen:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 09 maja 2012, 17:56

Sliwa pisze:Zdecydował się już może ktoś od nas na zakup/lub tez myśli nad tym?

Ja już od dawien dawna jestem zdecydowany na zakup. W przyszły wtorek ruszam przeczesać 3miasto w poszukiwaniu najlepszej ceny i wychodzę z jakiegoś media markta czy innego saturna ze swoim pudłem :). Śledzę losy tej gry od blisko 3 lat i mimo wielu zmian, które mnie wkurzyły, uważam że będzie to bardzo dobry tytuł wpisujący się w moje potrzeby komputerowej rozgrywki - dużo akszon, mało gadania (bo pogadać to sobie mogę iść z kumplami w pubie), dużo goła baba (bo będę grał Deamon Hunterką;p) no i dużo kombinowania z przedmiotami i buildami. W weekend z Open Betą też sobie trochę pograłem i bardzo pozytywne odniosłem wrażenia, mimo że kolejna odsłona Diabełka różni się znacznie od poprzedniczek, ale ku mojemu zadowoleniu, to nie kopia Torchlighta.

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 10 maja 2012, 21:16

A więc jak będziemy już pogrywać w diabełka to można coś razem będzie ubić, żeby było raźniej ;) Ja również jestem zdecydowany na zakup także 15 V ruszamy na podbój sanktuarium :!: Ostatnio oglądnąłem filmik o poziomie inferno(a może już od koszmaru?) na którym został wprowadzony system 'ala z wowa enrage bossów więc nie będzie tak chop siup, będzie trzeba się wyrobić w określonym czasie w innym wypadku raczej 100% wipe.. Z jednej strony niby dobrze z drugiej dla fanów grania na przeżycie(w stylu przetrzymania bossa etc.) będzie trzeba zmienić taktykę, no ale pożyjemy zobaczymy po premierze(do inferno jeszcze kupe czasu..). A czy wiecie już na stówę kim będziecie pogrywać? Ja jeszcze myślę nad wyborem pomiędzy barb/czar/monk(chociaż paru kumpli będzie pogrywać monkiem więc raczej odpada) i pewnie dopiero po odpaleniu gry się zdecyduję - jak zwykle :smile:

Co do pokera to w MTT bez jakiś spektakularnych sukcesów. Co do cash'a to w ostatnim czasie prawie na zero więc nie tak jak ostatnio... chociaż dopiero parę dni grania od przerwy także nie ma co psuć i grać dalej swoje.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 10 maja 2012, 21:21

Po moim graniu w 2 dla mnie wybor postaci easy:) all in na barbariana:D
Kumpel sie zdecydowal juz tez kupic to i ja sie zastanawiam. Niby nie jest to moj ukochany gatunek ale mila odskocznia od scopa i headshotow:)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 10 maja 2012, 22:26

Ja zaczynam od Deamon Hunterki (za te marmurowe cycki, co tu dużo mówić :oops: ). Ekipę do grania wstępnie już jakąś tam ze znajomymi montowałem, ale zawsze będzie można coś wspólnie przedsięwziąć, bo non stop na pewno wszyscy nie będą online. Swoją drogą nie wiem czy normala nie przejść sobie w pojedynkę, na spokojnie słuchając dialogów itd. Pewnie będę przez to daleko za murzynami w wyścigu zbrojeń, ale i tak nie mam aspiracji być w tym wyścigu na czele, więc równie dobrze mogę być na końcu - aby mieć fun z grania.

Jvri
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Jvri » 11 maja 2012, 10:58

drynk pisze:Swoją drogą nie wiem czy normala nie przejść sobie w pojedynkę, na spokojnie słuchając dialogów itd. Pewnie będę przez to daleko za murzynami w wyścigu zbrojeń, ale i tak nie mam aspiracji być w tym wyścigu na czele, więc równie dobrze mogę być na końcu - aby mieć fun z grania.

No na to trzeba uważać. Najlepiej sobie znaleźć kogoś komu się nie spieszy, bo jednak diablo ma ociekać klimatem i w fabułę jako taką dobrze byłoby się zagłębić. Najgorsza opcja to granie z randomami, beta pokazała, że lecą na łeb na szyję, nawet questów nie czytają. Dla mnie porażka.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 11 maja 2012, 11:08

Ja jestem wielkim fanem Diablo także! Oczywiście biorę topór - barbarzyńcę - i jazda! :P

Diablo 3 na pewno zakupię, ale póki co się troszkę waham bo nie wiem czy mam czas na kolejny pożeracz czasu! Najpierw Football Manager 2012, potem League of Legends a teraz D3!

Kiedy tu znaleźć czas na poważne sprawy? :P

Jvri
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Jvri » 11 maja 2012, 13:00

Spiegol pisze:Kiedy tu znaleźć czas na poważne sprawy? :P

Życie jest zbyt krótkie na poważne sprawy.

O! taką sobie sentencją mOndrą zajechałem, a co :twisted:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”