Nie wiem czy ten temat był poruszany na forum. Mianowicie oglądam sobie teraz WSOP 2010 Main Event na youtube.com i zaskoczył mnie pewien moment. Konkretnie ta część:
WSOP 2010 Main Event
Minuta 9:00 - 10:00. Moon poczekał swojego nutsa i dostał karę zakazu uczestniczenia w następnym rozdaniu. Czy ktoś kiedykolwiek słyszał o tej zasadzie ? Kiedy została ona wprowadzona ? Bardzo mnie ta sytuacja zaciekawiła.
Dziwna zasada
- drl
- -#VIP

Tu chodzi o to ze nie zabetowal owego nutsa, skoro wiekszosc osob o tym przy stole wiedziala to znaczy iz nie jest ona nowoscia. Zreszta to ameryka oni przeto musza odstawac od reszty
swoja droga jestem ciekaw czy ta i inne zasady sa traktowane tak samo np na EPT, USOP-ach czy innych wiekszych turkach bo na regionalnych lub tego podobnych ligach sadze ze nikt nie zwrocil by na to uwagi. Rownie dobrze mozna przejrzec zasady innych kasyn w stanach przeto tam kazdy room ma swoje reguly. Ale to juz trzeba sie zapytac kogos kto tam byl 
- Gns
- -#VIP

-
Oskarek
Chciał zobaczyć co ma i tyle
Ale z drugiej strony nie można tak grać bo to jest friendly play czy jak to tam sie nazywa tak samo jak w DoNach na bubble powiedzmy bigstack majacy 9000 zetonow nie dorzuci 10 zetonow by wyeliminowac mega shorta tak samo tu nie zabetowanie nutsa też nie jest fair i kara jest odpowiednia
ale ja z tym jeszcze sie nie spotkalem
Ale z drugiej strony nie można tak grać bo to jest friendly play czy jak to tam sie nazywa tak samo jak w DoNach na bubble powiedzmy bigstack majacy 9000 zetonow nie dorzuci 10 zetonow by wyeliminowac mega shorta tak samo tu nie zabetowanie nutsa też nie jest fair i kara jest odpowiednia
- sh4
- -#aktywny

-
GrzesVP
- LEGENDA

- Glory
- -#Site Admin

Nutsa mozesz sobie przeczekac na river wylacznie jesli jestes pierwszy - bo to element strategii ze przeciwnik moze sam zabetuje. Ale jesli odzywasz sie ostatni to czekanie jest idiotyzmem - dlatego jest posadzenie o nieuczciwa gre.
W sumie to mozna sie wybronic, trzeba tylko pokazac pismo od lekarza ze jest sie slepym lub idiota
.
W sumie to mozna sie wybronic, trzeba tylko pokazac pismo od lekarza ze jest sie slepym lub idiota
-
marek3555
- -#VIP

- Gns
- -#VIP

- Glory
- -#Site Admin

online nie ma kar inaczej pewnie bym dostal dozytowniego bana za to:
http://www.pokerkings.pl/mega-murek-vt15403.htm

http://www.pokerkings.pl/mega-murek-vt15403.htm
- bizzarre
- -#VIP

- Gns
- -#VIP

Wahi pisze:online nie moze byc kar, bo nie da sie udowodnic czy ktos se sitout nei poszedl, np do kibla i mial akurat nutsa.
A live jak Cie nei ma przy stole, to nie mzoesz wygrac rozdania
Swoja droga jest wiele zasad, o ktorych wiekszosc z Was nie slyszala podczas gry live, np. na cashu nie mozna prosic o przeliczenie puli
To można by stworzyć oddzielny temat z takowymi zasadami, o których pewnie nie wielu wie. Jako, że ja takowych nie znam to nie założę:P Ale bym bardzo chętnie go czytał:)
- sh4
- -#aktywny

-
Jah
- -#VIP

Swoją drogą takie przeczekanie nie jest idiotyzmem, glory. Akurat na tym filmiku widać, że jakby Moon zabetował to by nie dostał calla na bank. A tak zobaczył sobie z czym przeciwnik grał - tak jak on to na filmiku tłumaczył. Co nie zmienia faktu, że ja i napewno większość graczy nigdy by tak nie zagrała z nutsem (można slowplayować no ale bez przesady
). Idiotyzm ? Niee, to za mocne słowo, nazwałbym to niemądrym i nieopłacalnym zagraniem 
- Glory
- -#Site Admin

Jednak dla mnie mimo wszystko idiotyzm. Nigdy nie wiadomo co przeciwnik zrobi, jak mu zagrasz minimalny bet. To ze nie ma kart o niczym przeciez nie swiadczy. Betujac zawsze mu dajesz szanse na odbicie blefem.
Jak spasuje, to i tak dostajesz dosc spora informacje o tym co mial (bo jak nie da 1/10 puli to musi miec zupelnie nic).
Jak spasuje, to i tak dostajesz dosc spora informacje o tym co mial (bo jak nie da 1/10 puli to musi miec zupelnie nic).
-
GrzechuTG
- -#Site Admin