[SIT] [SH] KK bubel SnG

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 5-6 osobowych.
zdzisio
-#pretendent
-#pretendent

[SIT] [SH] KK bubel SnG

Postautor: zdzisio » 26 lip 2009, 18:56

Na początek troche o sobie; gram na everescie SnG po 0.10 i 0.25 jestem początkujący i też nie bardzo mi sie spieszy do zbudowania mega rolla czy cuś tam; spokojnie gram sobie w poksa i staram się zdobywać doświadczenie bez pośpiechu i tanim kosztem. Wiem że niskostawkowce nie nadają się do szkolenia, ale muszę przyznać że te sity przy bublu na ogół cechują się w miarę realną grą bez zbędnych AI czy mega betów więc warunki do nauki jak dla mnie dobre; ok tyle tytulem smętu a teraz łapcia:

everest-brak-polskiej-licencji! Poker — Szczegóły Ręki
Identyfikator Ręki: 4865109202
Identyfikator Stołu: -130357086
Opcja Gry: Prawdziwe Pieniądze
Stół Turnieju: 35345707-0
Typ Gry: Hold'em
Stawki w Ciemno: 30/60
Stawki: 60/60
Waluta: USD
Data Rozpoczęcia: 2009-07-26 GMT
Czas Rozpoczęcia: 17:12:47 GMT

Aranżacja Miejsc:

riaddu06 jest na miejscu 2 z 5105.
Poooook jest na miejscu 3 z 645.
zdzisio jest na miejscu 8 z 1725.
Azubure jest na miejscu 10 z 2525.

Złóż Stawki w Ciemno:

Przycisk jest przy miejscu 10.
riaddu06 składa stawkę małą w ciemno opiewającą na sumę 30.
Poooook stawia stawkę dużą w ciemno opiewającą na sumę 60.

Rozdaje Karty Własne:

riaddu06: -- --
Poooook: -- --
zdzisio: Kh Ks
Azubure: -- --

Przed-flop:
zdzisio podnosi 210.
Azubure podnosi 360.
riaddu06 składa.
Poooook składa.
zdzisio wchodzi 150.

Flop (2c 4c 6s):
zdzisio podnosi 810.
Azubure podnosi 2165.
zdzisio wchodzi 555.

Turn (2c 4c 6s 10s 4h):

Wyłożenie Kart:
Azubure pokazuje karty As Ah.
Azubure posiada 4c 4h 10s As Ah: Dwie Pary
zdzisio pokazuje karty Kh Ks.
zdzisio posiada 4c 4h 10s Kh Ks: Dwie Pary
zdzisio został wyeliminowany z dalszej gry.

Zsumowana Wartość Puli:
800 jest zwracana do Azubure (bez wejścia).
Suma Puli: 3540
Azubure wygrywa 3540.
Prowizja nie jest pobierana za tą rękę.

I teraz troche moich uwag:

- jestem na 3 m-scu a 4ty jest w miarę short choć jeszcze nie na wylocie
- raise nie nadmierny ale na ogół dotychczas nawet mniejsze były traktowane z respektem
- mój image przy stole zdaje mi się raczej tight
- dostaje reraisa od gracza którego uważam za grającego ostrożnie zresztą tak jak i pozostali ergo: reraisa należy traktować poważnie coś jakby: wysoka para, Big slick ewentualnie AQs a zatem karta rozsądna i kłopotliwa
- flop dla mnie korzystny jedyne zagrożenie to draw do koloru - obstawiam wysoko na jego reraise AI a potem to już z górki

Wkurzyłem się na siebie po tej ręce bynajmniej nie z powodu utraty zawrotnego BI 0.10 ale z tego powodu że już pare razy popełniłem ten sam błąd a mianowicie nie traktuje na bublu reraisów poważnie nawet jeśli gracze grają rozsądnie i nieagresywnie. Nie wiem czy taka gra na bublu ma sens, jak w tym przykłądzie KK i ten flop świetna sprawa moja ręka mocna ale wiadomo zawsze jest szansa przegrania stad pytanie czy powinienem był spasować to KK po reraisie i czy wogle na takim bublu gdzie nie jestem na shorcie warto grać coś innego niż AA czy lepiej pas i poczeać do ITM?? ;/ Bo w sumie w tym przykładzie kolo mogl iść AI z QQ na łąpie może nawet z JJ czy TT przy tym flopie choć te dwa ostatnie układy odrzucam ze względu na jego rerais.
Reasumując poker to jednak przyjemna gra byleby się uczyć na błędach i odpowiednio operować bankrolem ;)
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 17:08 przez zdzisio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Ezkalop » 27 lip 2009, 04:08

nie przejmuj sie. to sie zdarza.

KK na bubble to mega karta z ktora sie normalnie stackujesz pre flop. To ze on mial AA to nic nie poradisz.

Jednak bezsensu jest sytacja gdy np ja mam read na typa ze na moje podbicie stawia mnie all z any two. to ja czekam spokojnei i dostaje QQ raise i all in od niego ja call i on mi pokazuje QJ. na flopie dostal J i kupe outow do strita i na turn J.

bywa to tez byl s&g za 25 centow 6 man.

Push z QJ off to tragedia jest. ja bym zawsze takiego calla zrobil a to ze przegralem taki cos to sie chyba raz na 8 zdarza...

KK na AA tez jest bardzo zadko wiec nie powinno to wplywac na twoje decyzje.

Moim zdaniem zagrales dobrze to pech byl.

michalr4
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: michalr4 » 10 sie 2009, 11:28

Masz drugą najlepszą rękę startową, więc nie wiem czym się przyjmujesz. To, że akurat koleś miał na ręce asy się zdarza. Ja nawet bym się nie zastanawiał nad spasowaniem takiej ręki przy takim flopie. Jak będziesz poddawał takie ręce tylko dlatego, że jesteś na tuż przed miejscami w kasie i ktoś cię przebił to za zbyt daleko nie zajedziesz.

Michal
-#VIP
-#VIP

Postautor: Michal » 10 sie 2009, 12:00

Mialem kiedys identyczna sytuacje i rowniez odpadlem co prawda tam sprawdzenie bylo z gorsza karta kolesia ale ulozyl mu sie strit i po zawodach i tak. Takie rozdania niestety sie zdarzaja.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 11 sie 2009, 09:05

Takimi zagraniami kompletnie się nie przejmuj - rozegrane poprawni - bet-raise-call - flop bez asa - wiec sie zestackowaliści...

Weź pod uwagę że koleś mógł tak rozegrać szereg rąk - QQ JJ TT nawet do 77 (czyli wszystkie overpary) oraz mocne AK AQ jak uznal ze nie trafiles flopa... na dłuższą metę będziesz na plus.

kamel888
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: kamel888 » 17 sty 2012, 20:48

nie mozna pasowac takich rak odbije sie to na pozniejszej grze

BiSkiel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: BiSkiel » 11 maja 2012, 16:03

imho push pre flop Ax powinno zrzucac sie czesto a nie dajesz szansy na tanie dobieranie do kolor/strita

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 11 paź 2012, 18:05

dokładnie. Jak gosc dał ci reraise to byuło pushowac...

Calanau
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Calanau » 23 lis 2012, 16:23

Racje, reke rozegrales ok, no moze ten reraise powinienes zrobic ale outcome bylby taki sam. Ale pamietaj jedno (zawsze i wszedzie w S&G i MTT) gdy masz dobra reka tak jak KK i jestes na Bubble ze srednim stackiem to nie mysl o tym by przypadkiem nie wtopic i foldowac taka reke. W pokerze liczy sie nie tylko dojsc do kasy ale co wazniejsze wygrac albo byc jak najwyzej! Jesli bys ta reke wygral to mialbysc 2 stack w turnieju z 3,5k za 5k i dwa low stacki czyli miales opcje albo odpasc i nie wygrac nic albo wygrac ta reke i miec bardzo dobra pozycje do wygrania konkretniejszej kasy niz ckolwiek bylo za 3 miejsce (pewnie 2xbuy-in). Nie graj asekuracyjnie z premium hand bo takie karty zdarzaja sie bardzo zadko i jak sie juz zdarza to trzeba z nich korzystac.

Tym razem przegrales ale nastepnym razem wygrasz i przesuniesz sie w tabeli na pozycje ktora da ci wieksza wygrana. niz marne 2xbuy in.

I jeszcze jedno na bubble musisz byc bardziej agresywny. W twoim przykladzie gdzi eprzy stoliku masz 4 zawodnikow jesli bedziesz foldowac rece pokroju KJ, KT, T9s, zostaniesz blyskawicznie wyblindowany przez Blindy i ante. Po dwoch czy trzech kolkach z twojego stacku zostanie ci 1000 przy nastepnym levelu blindow 100/50. a co jak short stack wejdzie all in i wygra i to ty bedziesz przy passywnej grze shortem? Lepiej graj odwaznie o wygrana w turnieju a nie o dojscie do ostatnich miejsc z kasa. Powodzenia

Wróć do „Sit'n Go short handed”