Ogólnie numer gorąco polecam. Można się wiele dowiedzieć a co najważniejsze wiele nauczyć
Card Player Polska marzec/kwiecien 2009
-
Altey
- -#VIP

Ogólnie wiele ciekawych artykułów. Na pewno jednym z ciekawszych była historia Toma "durrrr" Dwana o którym co nieco wcześniej słyszałem a teraz poznałem bliżej jego historię. Rozśmieszył mnie trochę artykuł "Wahiego" - "Niezbędnik pokerzysty". Mianowicie chodzi o zbieranie statystyk z każdej gry i każdego rozdania. Wiadomo, że to się może przydać ale takie szczegóły jak: "Dzień tygodnia" "Pora dnia" czy nawet "godzina gry" są według mnie dużą przesadą. Bo w konsekwencji aby móc skupić się na grze musiałbym wynająć jakąś księgową czy "artykulanta" który spisywał by te wszystkie rzeczy.
Ogólnie numer gorąco polecam. Można się wiele dowiedzieć a co najważniejsze wiele nauczyć
- bazee
- -#aktywny

Przeczytalem zaledwie 3 artykuly.. i poki co fajny numer
Hellmuth - to rozdanie dosc szczesliwe...
durrrr - fajna biografia
fajnie podkresla wzloty i upadki w drodze do wysokich stawek
Ale najlepszy poki co jest wywiad z Hajjerem
nie znalem jego historii wiec usmiech mi z buzki nie schodzil
POLECAM przeczytac !
A zaraz przeczytam Wahiego i skomentuje gdzie trzeba
Hellmuth - to rozdanie dosc szczesliwe...
durrrr - fajna biografia
Ale najlepszy poki co jest wywiad z Hajjerem
A zaraz przeczytam Wahiego i skomentuje gdzie trzeba
-
Aguus1988
- -#pretendent

suchyziom pisze: Wiadomo, że to się może przydać ale takie szczegóły jak: "Dzień tygodnia" "Pora dnia" czy nawet "godzina gry" są według mnie dużą przesadą.
a ja zaczynam zauważać, że dużo lepsze wyniki mam w nocy i nad ranem:D może rzeczywiście zacznę to zapisywać żeby się przekonać jak to statystycznie wypada?:p
Ale fakt, że trochę tych podpunktów za dużo jak dla mnie... Choć są tacy ponoć, którzy zapisują dosłownie wszystko.
- bazee
- -#aktywny

taki trocheofftop bo Wahi pisal o grze live raczej, ale...
Aguus1988, ale ty mowisz o grze online
a dlaczego? bo wtedy ze wzgledu na roznice czasowe gra wiecej graczy spoza Europy...
w USA slabo stoja z matematyka a wlasnie wtedy jak u nas jest noc/poranek to u nich jest dzien i Amerykanie graja i zostawiaja $$
Aguus1988, ale ty mowisz o grze online
a dlaczego? bo wtedy ze wzgledu na roznice czasowe gra wiecej graczy spoza Europy...
w USA slabo stoja z matematyka a wlasnie wtedy jak u nas jest noc/poranek to u nich jest dzien i Amerykanie graja i zostawiaja $$
-
Aguus1988
- -#pretendent

- Spiegol
- LEGENDA

Prawda, ten artykuł który opisał Wahi w pierwszym poście także bardzo mi się podoba. Może dlatego, że jest konkretnie napisany, żadnego lania wody tylko konkretne przykłady, sytuacje i porady, wytykanie błędów. Z takiego artykułu jak ten Alana Schoonmakera można sporo wyciągnąć, oby takich więcej... Nawet jeśli by nie miały dotyczyć jakiś arcyważnych spraw, ale żeby były napisane bardzo treściwie i konkretnie :)
- badzio
- -#aktywny

- Oziris
- -#VIP

badzio pisze:Może mnie ktoś nakierować gdzie można dostać Card Player Polska? Jedyne co przychodzi mi na myśl, to sieć Empików, ale dość często w nich bywam i nigdy jeszcze mi się nie rzucił w oczy.
http://www.pokerkings.pl/gdzie-kupic-ca ... vt7922.htm
Czytamy, Panowie, czytamy