Card Player Polska marzec/kwiecien 2009

Dyskusje o archiwalnych wydaniach najlepszego magazynu o pokerze - świętej pamięci Card Player Polska

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 30 mar 2009, 18:21

Ogólnie wiele ciekawych artykułów. Na pewno jednym z ciekawszych była historia Toma "durrrr" Dwana o którym co nieco wcześniej słyszałem a teraz poznałem bliżej jego historię. Rozśmieszył mnie trochę artykuł "Wahiego" - "Niezbędnik pokerzysty". Mianowicie chodzi o zbieranie statystyk z każdej gry i każdego rozdania. Wiadomo, że to się może przydać ale takie szczegóły jak: "Dzień tygodnia" "Pora dnia" czy nawet "godzina gry" są według mnie dużą przesadą. Bo w konsekwencji aby móc skupić się na grze musiałbym wynająć jakąś księgową czy "artykulanta" który spisywał by te wszystkie rzeczy.
Ogólnie numer gorąco polecam. Można się wiele dowiedzieć a co najważniejsze wiele nauczyć :)

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 31 mar 2009, 22:06

Przeczytalem zaledwie 3 artykuly.. i poki co fajny numer ;)

Hellmuth - to rozdanie dosc szczesliwe...

durrrr - fajna biografia :) fajnie podkresla wzloty i upadki w drodze do wysokich stawek :)

Ale najlepszy poki co jest wywiad z Hajjerem :D nie znalem jego historii wiec usmiech mi z buzki nie schodzil :) POLECAM przeczytac !

A zaraz przeczytam Wahiego i skomentuje gdzie trzeba :)

Aguus1988
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Aguus1988 » 31 mar 2009, 22:38

suchyziom pisze: Wiadomo, że to się może przydać ale takie szczegóły jak: "Dzień tygodnia" "Pora dnia" czy nawet "godzina gry" są według mnie dużą przesadą.

a ja zaczynam zauważać, że dużo lepsze wyniki mam w nocy i nad ranem:D może rzeczywiście zacznę to zapisywać żeby się przekonać jak to statystycznie wypada?:p

Ale fakt, że trochę tych podpunktów za dużo jak dla mnie... Choć są tacy ponoć, którzy zapisują dosłownie wszystko.

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 31 mar 2009, 23:10

taki trocheofftop bo Wahi pisal o grze live raczej, ale...

Aguus1988, ale ty mowisz o grze online :)

a dlaczego? bo wtedy ze wzgledu na roznice czasowe gra wiecej graczy spoza Europy...
w USA slabo stoja z matematyka a wlasnie wtedy jak u nas jest noc/poranek to u nich jest dzien i Amerykanie graja i zostawiaja $$ :)

Aguus1988
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Aguus1988 » 01 kwie 2009, 08:59

No wiem że chodziło o live, ale tutaj nie mam praktycznie doświadczenia;) Ale i tak nie wyobrażam sobie notowania tego wszystkiego;p

A co do tych Amerykanów... hm, ciekawa koncepcja ;D

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 12 kwie 2009, 13:00

Prawda, ten artykuł który opisał Wahi w pierwszym poście także bardzo mi się podoba. Może dlatego, że jest konkretnie napisany, żadnego lania wody tylko konkretne przykłady, sytuacje i porady, wytykanie błędów. Z takiego artykułu jak ten Alana Schoonmakera można sporo wyciągnąć, oby takich więcej... Nawet jeśli by nie miały dotyczyć jakiś arcyważnych spraw, ale żeby były napisane bardzo treściwie i konkretnie :)

Awatar użytkownika
badzio
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: badzio » 12 kwie 2009, 23:05

Może mnie ktoś nakierować gdzie można dostać Card Player Polska? Jedyne co przychodzi mi na myśl, to sieć Empików, ale dość często w nich bywam i nigdy jeszcze mi się nie rzucił w oczy.

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 13 kwie 2009, 10:02

badzio pisze:Może mnie ktoś nakierować gdzie można dostać Card Player Polska? Jedyne co przychodzi mi na myśl, to sieć Empików, ale dość często w nich bywam i nigdy jeszcze mi się nie rzucił w oczy.

http://www.pokerkings.pl/gdzie-kupic-ca ... vt7922.htm
Czytamy, Panowie, czytamy :D

Wróć do „Card Player Polska”