Pokerkings
FAQ |  Rejestracja |  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Uwaga - betlick przywłaszcza sobie pieniądze
Autor Wiadomość
Luger

Wysłany: Sob Maj 15, 2010 18:52   Uwaga - betlick przywłaszcza sobie pieniądze

Uważajcie na ten pokerroom. Probówałem wypłacić moje pieniądze, gdy okazało się że zostały "zamrożone", z uwagi na wykroczenie którego absolutnie nie popełniłem. Ich konsultant powiedział mi że tak już zostanie i że mogę sobie spadać na drzewo.

Unikajcie BetClick, ponieważ jak się okazuje, potrafią oni przywłaszczać sobie wygrane graczy.

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   88%   8/9
Pugalos 

Wysłany: Sob Maj 15, 2010 19:08   

Widocznie coś zakombinowałeś.
Nigdy problemów z nimi nie miałem .

Poziom: 27 HP   6%   107/1795
   MP   100%   857/857
   EXP   26%   22/83
Luger

Wysłany: Sob Maj 15, 2010 20:07   

Pugalos napisał/a:
Widocznie coś zakombinowałeś.
Nigdy problemów z nimi nie miałem .

Właśnie problem w tym że nic nie kombinowałem. Ot po prostu, zabierają mi kasę bo mogą, a to że nic nie zrobiłem ich nie obchodzi.

MP   100%   8/8
   EXP   88%   8/9
bizzarre 

Wysłany: Sob Maj 15, 2010 20:56   

Luger napisał/a:
Właśnie problem w tym że nic nie kombinowałem. Ot po prostu, zabierają mi kasę bo mogą, a to że nic nie zrobiłem ich nie obchodzi.

Ja nigdy nie miałem z tym pokerkiem problemów.

Poziom: 15 HP   3%   14/488
   MP   100%   233/233
   EXP   42%   15/35
Oskarek
[Usunięty]

Wysłany: Sob Maj 15, 2010 22:02   

Luger, opowiedz cos wiecej nam o tym ?
ja tez nigdy nie mialem zadnych problemow :)

yerzy33 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Sob Maj 15, 2010 22:44   

Osobiście się z tym nie spotkałem. Ale narzuca mi się jedno pytanie. Ciekawi mnie, w jaki sposób konsultant opisał twoie wykroczenie.

Poziom: 27 HP   7%   125/1795
   MP   100%   857/857
   EXP   83%   69/83
GrzesVP 

Zaproszone osoby: 26
Wysłany: Sob Maj 15, 2010 23:26   Re: Uwaga - betlick przywłaszcza sobie pieniądze

Luger napisał/a:
Ich konsultant powiedział mi że tak już zostanie i że mogę sobie spadać na drzewo.

Ja Ci nie wierze że tak powiedział, nie wiem jak inni :mrgreen:

Dziwne osoba która się rejestruje specjalnie by takie posty napisać.

Może jakieś inne forum nam zazdrości ligi na betclick czy cos do diabła? :grin:

Poziom: 45 HP   26%   1823/7015
   MP   0%   0/3349
   EXP   48%   104/213
Luger

Wysłany: Nie Maj 16, 2010 08:33   

yerzy33 napisał/a:
Osobiście się z tym nie spotkałem. Ale narzuca mi się jedno pytanie. Ciekawi mnie, w jaki sposób konsultant opisał twoie wykroczenie.

Powiedział że dostał informacje z innego działu że chodziło o Chip Dumping, czyli o celowe przegrywanie i przekazywanie pieniędzy z innym graczem. Problem w tym że nic takiego nie miało miejsca. Słodka sprawa - komuś w BetClick może się ubzdurać że coś zrobiłeś i po prostu zabiorą (ukradną) Twoje pieniądze, bez prawa do odwołania czy wyjaśnienia sprawy. "Pięknie".

GrzesVP napisał/a:
Luger napisał/a:
Ich konsultant powiedział mi że tak już zostanie i że mogę sobie spadać na drzewo.

Ja Ci nie wierze że tak powiedział, nie wiem jak inni :mrgreen:

Dziwne osoba która się rejestruje specjalnie by takie posty napisać.

Może jakieś inne forum nam zazdrości ligi na betclick czy cos do diabła? :grin:

Człowiek inteligentny domyśliłby się że konsultant nie powiedział tego takimi słowami, ale taka była wymowa - że tak już pozostanie i że w sumie to mogę już spadać. Słownictwo było uprzejme, ale wymowa była taka że zajmuje się tym inny dział i że tamten dział "NA PEWNO" dobrze wykonuje swoją pracę, a ja nie dostanę żadnej możliwości odwołania się czy cywilizowanego wyjaśnienia sprawy, a moje fundusze są teraz ich.

W tym że zarejestrowałem się i od razu napisałem taki post nie widzę nic dziwnego. BetClick przywłaszczył sobie moje pieniądze, jestem tym oburzony i chcę się podzielić tą historią.
Ostatnio zmieniony przez Luger Nie Maj 16, 2010 11:35, w całości zmieniany 1 raz  

MP   100%   8/8
   EXP   88%   8/9
dviper 

Wysłany: Nie Maj 16, 2010 08:55   

Chip dumping można łatwo udowodnić, czy miał miejsce czy nie. Napisz im, niech Ci pokażą historię rozdań, bo masz do tego prawo, skoro chcą Cię za to ukarać.

MP   100%   857/857
   EXP   53%   44/83
gama 

Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 7 razy
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 09:43   

No właśnie - niech prześlą rozdania, na jakich podstawie wyciągnęli takie wnioski. Chętnie je tutaj zobaczę. Jeżeli nie pasowałeś dobrych kart, tylko faktycznie miałeś same słabe, to wówczas z konkretnymi dowodami opisuj takie sprawy na forum.

Poziom: 35 HP   16%   557/3484
   MP   98%   1632/1663
   EXP   29%   38/130
Luger

Wysłany: Nie Maj 16, 2010 11:29   

dviper napisał/a:
Chip dumping można łatwo udowodnić, czy miał miejsce czy nie. Napisz im, niech Ci pokażą historię rozdań, bo masz do tego prawo, skoro chcą Cię za to ukarać.

Zgadzam się z Tobą co do tego że powinienem mieć do tego prawo, ale niestety BetClick uważa inaczej. Ich konsultant powiedział mi w skrócie tyle że dział który się tym zajmuje "NA PEWNO" ma rację i że nie będzie jakiegokolwiek wyjaśniania sprawy, że nie ma żadnej możliwości złożenia odwołania.

gama napisał/a:
No właśnie - niech prześlą rozdania, na jakich podstawie wyciągnęli takie wnioski. Chętnie je tutaj zobaczę. Jeżeli nie pasowałeś dobrych kart, tylko faktycznie miałeś same słabe, to wówczas z konkretnymi dowodami opisuj takie sprawy na forum.

Bardzo słuszna propozycja, ale cała sprawa rozchodzi się dokładnie o to że BetClick nie wskazał o które rozdania chodzi, jedyne co miał mi do powiedzenia konsultant to było to że "NA PEWNO" tak było, ale bez wskazania konkretnych rozdań.

Przypuszczam się że być może chodziło o rozdania z ostatnich dni w których wygrałem co nieco od gracza który faktycznie sporo foldował i w których było tylko 3 graczy przy stole włącznie ze mną, ale nie wiem kim był ten gracz i siłą rzeczy nie mam pojęcia co foldował, nie wiem jakie miał karty.

Ja sam folduję czasami mocne karty, wtedy kiedy przeciwnik mocno obstawia, a karty na stole wskazują że może mieć bardzo silny układ.

MP   100%   8/8
   EXP   88%   8/9
mazak 

Zaproszone osoby: 27
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 15:34   

Luger napisał/a:
Przypuszczam się że być może chodziło o rozdania z ostatnich dni w których wygrałem co nieco od gracza który faktycznie sporo foldował i w których było tylko 3 graczy przy stole włącznie ze mną, ale nie wiem kim był ten gracz i siłą rzeczy nie mam pojęcia co foldował, nie wiem jakie miał karty.

Widzisz więc sam że jednak coś jest na rzeczy... Ja dodam od siebie tyle że tym innym działem mogą być technicy bossmedia... Jeżeli właściciel softu dopatrzył się jakiejś kombinatoryki od razu zablokował oba konta ...

Sam z doświadczenia wiem że tego typu akcje mają miejsce... Też kiedyś w przeszłości będąc jeszcze gówniarzem dałem się skusić propozycji ogrania gracza z kasy i wypłacenia środków... skończyło się tak że konta zostało zablokowane a na swoje dane na tym sofcie grać już nie mogę... i też się tłumaczyłem że nie wiem o co chodzi, że jak spotykam frajera to staram się go czyścic i że tak było w tym przypadku... niestety operatora to nie interesowało i zamiast zarobku wyszło że straciłem dość sporo swoich funduszy które były na tym koncie...

Myślę również iż należy poczekać aż pojawi się użytkownik betclic i zabierze głos w tym temacie... pomocne będzie podanie przez ciebie twojego PINa pokerowego...

Poziom: 37 HP   8%   323/4047
   MP   100%   1932/1932
   EXP   48%   70/144
dviper 

Wysłany: Nie Maj 16, 2010 16:20   

To jak dla mnie to jest chyba trochę przesada. Bo z tego wynika, że jak sobie usiądę do hu cash i trafię na przeciwnika, który zupełnie nie potrafi grać i ogram go z całej kasy w kilka minut to od razu mam się liczyć z zablokowaniem konta? I jeszcze bez żadnej możliwości odwołania się od tej decyzji. Świadczy to chyba bardzo niekorzystnie o boss medii (jeśli to oczywiście oni odpowiadają za to, bo tego nie wiem), bo takie podejście jest raczej mało profesjonalne.

MP   100%   857/857
   EXP   53%   44/83
Oskarek
[Usunięty]

Wysłany: Nie Maj 16, 2010 18:03   

Jest u nas na forum osoba z Betclick napisz do niej a na pewno Ci on wszystko wyjaśni

Luger

Wysłany: Nie Maj 16, 2010 18:41   

dviper napisał/a:
To jak dla mnie to jest chyba trochę przesada. Bo z tego wynika, że jak sobie usiądę do hu cash i trafię na przeciwnika, który zupełnie nie potrafi grać i ogram go z całej kasy w kilka minut to od razu mam się liczyć z zablokowaniem konta? I jeszcze bez żadnej możliwości odwołania się od tej decyzji.

Tak, wygląda na to że z tym właśnie musisz się liczyć grając na BetClick. Żeby było śmieszniej, przyszedłem na BetClick dokładnie dlatego że usłyszałem że jest tam dużo słabych graczy-hazardzistów, na których łatwo zarobić. Teraz okazuje się że zarabianie na nich grozi zablokowaniem konta i pieniędzy.

BTW zasięgnąłem rady bardziej doświadczonych znajomych, stwierdzili że takie akcje (bezpodstawne zajęcie pieniędzy) zdarzają się czasami, a szczególnie często na bukach.

Oskarek napisał/a:
Jest u nas na forum osoba z Betclick napisz do niej a na pewno Ci on wszystko wyjaśni

Rozmawiałem już z ich konsultantem i jedyną odpowiedzią jaką dla mnie miał było to że "na pewno" złamałem regulamin i że nie ma możliwości odwołania ani niczego takiego.

MP   100%   8/8
   EXP   88%   8/9
Betclic 

Wysłany: Pon Maj 17, 2010 10:09   

Jak zawsze z chęcią pomogę, jednak muszę znać numer PIN lub adres mail na jaki założone jest konto.

Blokady za chip dumping zwykle są rozpatrywane poprawnie. Aby konto zostało zablokowane musi zostać spełniony szereg czynników (samo przegranie pieniędzy do gracza nie wystarcza nigdy). Zdarzają się jednak oczywiście pojedyńcze przypdaki pomyłek z naszej strony, dlatego zapewniam że przyjże się całej sytuacji jak tylko będę znał PIN.

Pozdrawiam,

Promocje Betclic

Poziom: 14 HP   2%   8/426
   MP   100%   203/203
   EXP   63%   21/33
Betclic 

Wysłany: Pon Maj 17, 2010 14:07   

Ok mam już odpowiedź i przejżałem wszytsko związane z zamknięciem kont.

Z naszego punktu widzenia wygląda na to, że pewna osoba utworzyła na BetClic kilka kont, na które przegrywane były pieniądze od innego skina sieci gdzie ta sama osoba chciała nielegalnie uzyskać zysk z jednej z promocji. Nastepnie BetClic miał być wykorzystany do wypłacenia tych pieniędzy z sieci bossmedia z obejściem pierwotnego skina organizującego promocje.

Zamroziliśmy wszystkie konta biorące udział w procederze, aby mieć pewność że nie zginą żadne pieniądze należące do graczy poszkodowanych w ewentualnym oszustwie.

Pozdrawiam,

Promocje Betclic

MP   100%   203/203
   EXP   63%   21/33
wheeny 
To za zasługi.

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 17:54   

Betclic napisał/a:
Zamroziliśmy wszystkie konta biorące udział w procederze, aby mieć pewność że nie zginą żadne pieniądze należące do graczy poszkodowanych w ewentualnym oszustwie.

No, to nobliwie. Ale co, jeśli wśród wygrywających graczy faktycznie był jakiś przypadkowy? Nie mówię, że akurat tak było, ale gdyby? On traci wszystko, bo ktoś inny oszukiwał?

Poziom: 32 HP   13%   357/2753
   MP   100%   1314/1314
   EXP   74%   83/111
Luger

Wysłany: Pon Maj 17, 2010 23:28   

Betclic napisał/a:

Z naszego punktu widzenia wygląda na to, że pewna osoba utworzyła na BetClic kilka kont, na które przegrywane były pieniądze od innego skina sieci gdzie ta sama osoba chciała nielegalnie uzyskać zysk z jednej z promocji. Nastepnie BetClic miał być wykorzystany do wypłacenia tych pieniędzy z sieci bossmedia z obejściem pierwotnego skina organizującego promocje.

A z mojego punktu widzenia wygląda to tak że założyłem jedno i dokładnie jedno konto na BetClick i niespecjalnie obchodzi mnie to że ktoś inny założył kilka. Obchodzi mnie natomiast to że BetClick przejął moje pieniądze i zachowuje się w mocno niepoważny sposób.

Rozpoczynając karierę na BetClick, dokonałem WPŁATY i faktycznie, dostałem od tego bonus. Czy zdaniem BetClick fakt ze wpłacam pieniądze, dostaję bonus, a potem trochę wygrywam świadczy o tym że wyprowadzam pieniądze z promocji?

Muszę przy tym przyznać że moja opinia o BetClick powoli się poprawia. Na samym początku myślałem że zostałem po prostu oszukany i że jest to nieuczciwy pokerroom. Później jednak nieskładne i niekompetentne wypowiedzi pracowników BetClick sprawiły że zrozumiałem że byłem w błędzie - BetClick nie jest nieuczciwy, jest tylko bardzo, bardzo mocno nieprofesjonalny.

Chciałbym w tym miejscu szczególnie pozdrowić Tomasza - konsultanta BetClick, który tłumaczył mi że jestem winny Chip Dumping, co według jego słów polega na konspiracji kilku graczy w celu oszukania innego gracza. W momencie w którym "kompetentny inaczej" konsultant Tomasz wypowiadał te bzdury nie miałem jeszcze pojęcia o tym czym jest Chip Dumping, ale później dowiedziałem się że dziwnym trafem reszta świata uważa że Chip Dumping to jest coś zupełnie innego.

Cytat:

?

Najpierw piszesz o wyprowadzaniu pieniędzy z promocji, teraz o "graczach poszkodowanych w ewentualnym oszustwie". Może się nie orientuję, ale potencjalne wyprowadzanie pieniędzy z promocji byłoby raczej oszukiwaniem pokerroomu, a nie oszukiwaniem innych graczy. Być może to ja czegoś tutaj nie rozumiem, ale jak dla mnie to co piszesz po prostu nie trzyma się kupy.

MP   100%   8/8
   EXP   88%   8/9
akkarin7

Wysłany: Wto Maj 18, 2010 09:35   

Dorzucę swoje 3 grosze. BetClic pisze, że zamrożono konta graczy biorących udział w oszustwie w celu ochrony środków graczy poszkodowanych.

Ja tu czegoś nie rozumiem. Jeśli przekręt polegał na wyłudzeniu pieniędzy z bonusa i celowym przegraniu do ludzi którzy następnie zamierzali szybko wypłacić bonus, to gdzie tu jest ochrona uczciwych graczy? Przecież w tej sytuacji nie ma uczciwych graczy tylko wszyscy zaangazowani w oszustwo. A rozumiem, że ochroną uczciwych graczy kierował się zgodnie z oświadczeniem BetClica pokerrom.

Jeśli zaś jednak jest tu ochrona uczciwych graczy to którzy są uczciwi? Ci co uczciwie przegrywali? Wtedy przecież nie można chronić ich przegranych? A może się mylę? Jak uczciwie przegrali to trzeba zbanować tych co uczciwie wygrali i zwrócić środki uczciwie przegrywającym?
A może chodzi o ochronę środków tych co uczciwie wygrali? Czyli jak uczciwie wygrali to nalezy im pozamrażać konta? Kierując się swoistą logiką ochrony ich środków?

Dodatkowo skąd wniosek, że Luger należy do tej właśnie grupy?
Ja się nie czepiam, mam tylko takie wątpliwości :mrgreen:

Sam bym chciał przenieść się na BetClick ale wolę zrozumieć wcześniej logikę jaką się kieruje ten pokerrom.

Dodatkowo mam osobiste pytania:

1/ jak odróżnić gracza który dostał właśnie bonus, żeby broń Boże nie brać udziału w tym paskudnym procederze i nie narazić się na blokadę konta?

2/ gdy będę miał powiedzmy 2000eur na swoim koncie i niefartownie wygram od kogoś, kto miał właśnie bonusa - jakieś pieniądze i nie uda mi się udowodnić swojej niewinności (bo tu chyba ciężar dowodzenia przeniesiony jest na gracza) to czy zabieracie mi tylko to co wygrałem od Bunus-Mana czy również moje 2000 eur które wpłaciłem lub wygrałem od tych co sami wpłacili a nie dostali jako bonus?

MP   100%   8/8
   EXP   55%   5/9
Betclic 

Wysłany: Wto Maj 18, 2010 11:17   

NIe wiem czy Luger należy do tej grupy ponieważ do teraz nie podał ani username ani PIN na BetClic.

@wheeny: gracz przypadkowy nie traci wszystkiego jesli byl niewinny, po prostu wynik gier z kontami oszustow zostanie wyzerowany, czyli niezaleznie od tego czy z nimi wygra czy przegra stan jego konta nie bedzie po prostu uwzglednial tych gier (nawet rake).

Panowie, szansa pomyłki o ile zawsze możliwa jest bardzo mała, jeśli dział Fraud ma dostęp do wszystkich danych do których ma. Dodatkowo właśnie dlatego prosiłem gracza Luger o podanie nazwy konta. Inaczej tak naprawdę nie mogę nawet potwierdzić, że on u Nas gra, a nie jest kimś kto postanowił nas dla sportu oczernić.

Promocje Betclic

MP   100%   203/203
   EXP   63%   21/33
Betclic 

Wysłany: Wto Maj 18, 2010 11:18   

Ochrona graczy, którą miałem na myśli to właśnie zamrożenie kont, aby dalej nie przgrywali pieniędzy do innych graczy, którzy moga być niezamieszani w ten proceder. Naraziłoby to tych ostatnich na zamrożenie kont na czas wyjaśnień. A tymczasem zamknęliśmy tylko kilka kont i dzięki temu bardzo szybko będziemy mieli potwierdzenie kto jest winny, a kto nie jest.

Promocje Betclic

MP   100%   203/203
   EXP   63%   21/33
akkarin7

Wysłany: Wto Maj 18, 2010 12:20   

Betclic napisał/a:

a potem:

Betclic napisał/a:
NIe wiem czy Luger należy do tej grupy

Bez urazy ale wcześniej oskarżyłeś Lugera o oszustwo a teraz piszesz że w sumie nie wiesz czy nalezy do tej grupy. Nie chcę łapać za słówka ale trochę konsekwencji by się przydało.

Skoro Luger poskarzył się na to że wasza firma bezzasadnie zablokowała mu konto a Ty odpisujesz o zorganizowanej grupie oszustów to chyba jasne jest że wg Ciebie, Luger również należał do tej grupy. Tak przynajmniej ja to zrozumiałem.

MP   100%   8/8
   EXP   55%   5/9
Luger

Wysłany: Wto Maj 18, 2010 12:43   

Betclic napisał/a:
NIe wiem czy Luger należy do tej grupy ponieważ do teraz nie podał ani username ani PIN na BetClic.
(...)
Inaczej tak naprawdę nie mogę nawet potwierdzić, że on u Nas gra, a nie jest kimś kto postanowił nas dla sportu oczernić.

Ok, mój nick to Ichani.

Swoją drogą, jakie jest stanowisko BetClic odnośnie rażącej niekompetencji konsultanta Tomasza, który wprowadzał mnie w błąd odnośnie tego na czym polega Chip Dumping?

Zacytuję na początek dwie wypowiedzi użytkowników tego forum, którzy stwierdzili że ich zdaniem BetClic powinien pokazać mi historie rozdań:

dviper napisał/a:

i

gama napisał/a:

Uważam że ci użytkownicy mieli rację. Niestety, w praktyce korespondencja z BetClic wygląda tak:

Ichani napisał/a:

Ile dni jeszcze będę czekał? Żądam przesłania historii rąk które spowodowały zamknięcie konta i przywłaszczenie przez Państwa moich środków jakie miałem na koncie!! Tyle chyba możecie zrobić?

BetClick napisał/a:

Witaj,

Dziękujemy za email i uprzejmie informujemy, iż skontaktujemy się z Tobą po wyjaśnieniu sprawy prze firmę BossMedia.
Pragniemy także poinformować, iż kolejne maile w tej sprawie będą przez nas ignorowane.
Ponownie prosimy o cierpliwość.
Pozdrawiam,

Agnieszka,
Dział Obsługi Klienta

MP   100%   8/8
   EXP   88%   8/9
akkarin7

Wysłany: Wto Maj 18, 2010 12:45   

Piękna odpowiedź :twisted:

Ale na drzewo nie kazała spadać :mrgreen: