Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 17 razy Wiek: 30 Dołączył: 23 Mar 2009 Posty: 1467
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 15:26
Jak dla mnie ta konkretna sprawa jest podejrzana - Luger i akkarin7 rejestrują się tylko po to, by zabrać głos, opowiadając się po jednej stronie. Także dla nich ewidentnie .
Niemniej jednak, całość podejścia supportu do tego jest mocno zatrważająca. Trafi się fish, zleje się go w 10 HU z rzędu na sporo pieniędzy, i nagle blokada konta, bo on oszukiwał?
Co to obchodzi wygrywającego gracza, że niektórzy z jego przeciwników kiedyś tam nie byli uczciwi? Ma z tego powodu mieć zamrożone środki, lub w ogóle skasowane całe konto wraz z pieniędzmi, na które ciężko zapracował? Bullshit. To room powinien się ubezpieczać od takich rzeczy.
_________________ Posty wyrażają poglądy. Proszę o weryfikację faktów przed wcielaniem w życie.
wheeny: bardzo ale to bardzo żadko zdarza się, żeby ktoś przegrywał pieniądze do przypadkowej osoby. Zwykle chip-dumping jest zamierzony i różnica pomiędzy wygrywaniem od słabego gracza a przerzucaniem kasy pomiedzy kontami jest bardzo widoczna. Zwlaszcza jak ma sie wglad do wszystkich danych, ktore mamy.
Dokladamy wszystkich staran aby pieniadze graczy byly bezpieczne a konta zamykane jedynie w ostatecznosci. Z drugiej strony jesli ktos wlamie ci sie kiedys na portfel internetowy i zrzuci kase do roomu aby nastepnie przegrac ja do podstawionej osoby, to lepiej miec pewnosc ze my z naszej strony zrobimy wszystko i zamrozimy tyle kont ile potrzeba, zeby kasa wrocila do prawowitego wlasciciela.
Gracz luger czeka na ostateczna opinie dzialu fraud w tej sprawie. Jezeli rzeczywiscie bral w tym udzial przypadkowo na pewno nie straci zadnych pieniedzy.
Jak dla mnie ta konkretna sprawa jest podejrzana - Luger i akkarin7 rejestrują się tylko po to, by zabrać głos, opowiadając się po jednej stronie. Także dla nich ewidentnie .
Ale dlaczego minus? Jestem wściekły z powodu zachowania i postawy BetClic, sądzę że Ty też byłbyś wściekły na moim miejscu. Sądzę że opisanie tej sprawy na forum jest jak najbardziej korzystne dla innych użytkowników tego forum - na pewno dobrze jest wiedzieć w którym pokerroomie obsługa wykazuje tak "wspaniały" poziom profesjonalizmu.
Cytat:
Niemniej jednak, całość podejścia supportu do tego jest mocno zatrważająca. Trafi się fish, zleje się go w 10 HU z rzędu na sporo pieniędzy, i nagle blokada konta, bo on oszukiwał?
Sądzę że "zatrważająca" to w tej sytuacji dobre określenie.
Betclic napisał/a:
wheeny: bardzo ale to bardzo żadko zdarza się, żeby ktoś przegrywał pieniądze do przypadkowej osoby. Zwykle chip-dumping jest zamierzony i różnica pomiędzy wygrywaniem od słabego gracza a przerzucaniem kasy pomiedzy kontami jest bardzo widoczna
A czym zdaniem BetClick jest Chip Dumping?6 Konsultant imieniem Tomasz tłumaczył mi bowiem że Chip Dumping to konspiracja kilku graczy przeciwko innemu graczowi. Jak BetClic ocenia poziom kompetencji konsultanta Tomasza?
skuter napisał/a:
Betclic napisał/a:
żadko, przejżałem
nie myśl, że się czepiam
Mamy okres matur wiec trochę więcej uwagi poświęć na pisownię.
Kwestia pisowni jest teoretycznie mało istotna, ale w tej konkretnej sytuacji łączy się w całość z innymi nieprofesjonalnymi zachowaniami personelu BetClic. Sądzę że jeżeli pokerroom wysyła na dane forum oficjalnego przedstawiciela, to wypada aby ten przedstawiciel nie robił tam tego typu błędów ortograficznych. To oczywiście mało istotne, ale mówi dużo o tym jaki poziom reprezentuje obsługa BetClick. O konsultancie który wprowadzał mnie w błąd odnośnie tego czym jest Chip Dumping już zresztą wspominałem.
Pomógł: 5 razy Wiek: 24 Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 272 Skąd: Mytarka
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 21:51
sh4 napisał/a:
a czy lugger i akkarin to nie ta sama osoba ?
ta samo może nie, ale na pewno znajomi. Nie wydaje mi sie żeby się nie znali. Luger daj najlepiej Betclicowi te dane (alias i PIN) i daj mu robić jego prace. Sprawdzi wszystko to Ci wyjaśni co i jak. Konsultant też człowiek może się pomylić więc przestań już może zalic się na "konsultanta Tomka" wedlug ciebie co powinni go zwolnic??!! Poprawiloby ci to humor??! Sprawa w toku trzeba czekac na wyjasnienie jej. Tyle z mojej strony. Pozdro
Śmieszne jest to że zamiast skupić się na mocno nieprofesjonalnym postępowaniu supportu oraz możliwości zamknięcia konta za nic skupiacie się na tym że to takie podejrzane iż dwóch użytkowników założyło konto w zblizonym czasie.
Nie interesuje was to, że BetClic zabrał CAŁĄ kasę z konta gracza? Nie tylko to co jest "podejrzaną kasą" ale wszystko. Przecież Luger wpłacił kasę, wygrywał też kasę od innych graczy, i dopiero na koniec (no chyba że na samym początku bo w sumie nie wiadomo kiedy "dopuścił się" - BetClic nie chce dać rozdania w którym było owo dopuszczenie się miało miejsce) wziął udział w czymś co zostało ocenione przez BC jako chip dumping.
W tej sytuacji może znaleźć się każdy, i BC zabiera całą kasę. Wszystko.
To jest uczciwość wg BetClic. Miałeś 2000eur w bankrollu, ale napewno te ostatnie 100eur to jest z chip dumpingu więc zabieramy Ci wszystko, ot tak bo nie masz nic do gadania.
Prosisz o historię rąk które nakłoniły nas do zabrania twojej kasy? Nie ma mowy, a twoje kolejne maile w tej sprawie będą ignorowane o czym jako uczciwa firma uczciwie informujemy.
Ale to wszystko nie jest ważne, istotne jest to że Luger i Akkarin napewno się znają. Napewno. Napewno bo tak.
Panowie, jak następnym razem BetClic zamknie komuś konto, to wiecie jaka będzie akcja.
Zamknęliśmy ale nie powiemy za co, historii rąk nie udostępnimy, odwołań nie ma, a to że kasa pochodzi w 90% z wpłaty i wygranych setek rąk nie ma znaczenia. A maile będą ignorowane. Napewno tego chcecie? A może jednak tym razem Polak będzie mądry przed szkodą i nie będzie grał na takim UCZCIWYM roomie?
Popieram Wahiego, i bądzcie cierpliwi BetClic posprawdza wszystko jeśli wyjdzie że oszukiwał to dobrze mu tak, jeśli wyjdzie nieprawidłowość to na 100% zwrócą kasę i honor...
Btw a może to nie był "konsultant Tomek" tylko znany nam wszystkim Agent Tomek, he? A to dopiero jest, już nie jedno ma na sumieniu
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 11:03
akkarin7, Twój wysoce emocjonalny stosunek do tego jedynie potwierdza teorię o tym, że pisze to jedna osoba, albo osoby zaprzyjaźnione ze wspólnym interesem w tym.
Także, jeśli zależy Ci na wyjaśnieniu sprawy pomyślnym dla wyłudzacza, to może już nie pisz więcej na ten temat? Luger miał podać pin i nazwę, teraz czekamy na wyjaśnienie (rzetelne) użytkownika Betclic.
_________________ Posty wyrażają poglądy. Proszę o weryfikację faktów przed wcielaniem w życie.
Nie sądzę bym miał emocjonalny stosunek do sprawy.
Nie znam Lugera.
Nic nie muszę udowadniać.
Może się mylę, ale to chyba jest tak że udowadnia się winę a nie niewinność.
Nie chce mi się więcej pisać na ten temat.
Gracz Ichani ponad wszelką wątpliwość brał udział w łamaniu zasad sieci BossMedia. Jego konto zostało zamknęte zasadnie pod zarzutem chip-dumpingu (amatorskiego i prymitywnego) zresztą.
Gratuluję dożytowtniego bana w sieci Bossmedia i bezczelnej próby wykręcania się na publicznym forum!
Dodowdy w przypadku tego gracza widziałem i nie da się ich inaczej zinterpretować niż umyślny dumping środków pomiędzy jednym skinem a drugim.
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 13:42
Betclic, nadal trochę mało, IMO. Wystarczyłyby dwa przeklejone rozdania (nazwy innych graczy można zasłonić) wraz z numerem rozdania / turnieju, by sprawę zamknąć (jeśli chodzi o to forum).
Bo tak to "ponad wszelką wątpliwość" i "zasadnie" to tylko puste słowa.
Nie mozemy wklejac rozdan graczy, wszystkie metody wg. których wykrywamy fraud nie moga być upbliczniane według zasad panujących w BossMedia. Zreszta nawet jak wkleje, to i tak kazdy moze napisac ze sa nieprawdziwe etc. a nie chce mi się już przepychać z oszustem.
Z mojej strony jest to koniec dyskusji na ten temat. Sprawdziłem osobiście. Konta przerzucały kasę, mam nadzieję że dotychczasowa reputacja BetClic w Polsce oraz na tym forum wystarczy, żeby wszyscy uwierzyli że nie był to globalny spisek w celu pozbawienia niewinnych graczy kilkunastu euro.
Oczywiście mimo owszystko w takich sytuacjach zawsze zachęcam graczy do kontaktu ze mną. Jeżeli naprawdę kiedyś konto zostanie zamknięte przez pomyłkę dołożę wszelkich starań, aby to jak najszybciej wyjaśnić.
jesli naprawde oszukiwal to popieram nawet zabranie mu domu i zamkniecie go za kratkami. Przez wludzaczy promocji cierpimy jako Polacy.
A jesli nic nie zrobil, to nie powinni mu nic zabrac - pewnie sie wyjasni niedlugo
Niestety, nie wyjaśni się. BetClic idzie w zaparte i powtarza swoją wersję, jednocześnie nie chcąc wyjaśnić na jakich podstawach opiera swoje mylne podejrzenia o Chip Dumping. Podkreślam że pomimo wielokrotnych nalegań z mojej strony, do tej pory nie dowiedziałem się o które rozdania im chodzi. W skrócie postawa BetClic to "jesteś winny bo tak mówimy i koniec". W praktyce natomiast ja przed tą całą sprawą nie wiedziałem co to jest Chip Dumping (i dlatego początkowo nie zorientowałem się że konsultant Tomasz wprowadza mnie w tej kwestii w błąd) i nie myślałem o niczym nawet w przybliżeniu podobnym do wyprowadzania pieniędzy z promocji, moim celem było (i jest) stanie się dobrym graczem i zarabianiem na tym dużych pieniędzy, a nie zabawa w kombinowanie z bonusami.
sl1wk4 napisał/a:
Popieram Wahiego, i bądzcie cierpliwi BetClic posprawdza wszystko jeśli wyjdzie że oszukiwał to dobrze mu tak, jeśli wyjdzie nieprawidłowość to na 100% zwrócą kasę i honor...
Proponuję abyś popytał różnych ludzi o opinie na ten temat. Ja rozmawiałem ze znajomym, dość doświadczonym graczem, który powiedział mi że tego typu akcje (bezpodstawne zamknięcie konta i przywłaszczenie sobie pieniędzy) czasami mają miejsce, a szczególnie często na BUKach, a BetClic jak wiadomo jest właśnie BUKiem.
Betclic napisał/a:
Gracz Ichani ponad wszelką wątpliwość brał udział w łamaniu zasad sieci BossMedia. Jego konto zostało zamknęte zasadnie pod zarzutem chip-dumpingu (amatorskiego i prymitywnego) zresztą.
Ponad czyją "wszelką wątpliwość"?
Ponad wszelką moją wątpliwość nigdy nie zajmowałem się Chip Dumpingiem ani niczym podobnym.
Widać w tym starą śpiewkę BetClicow'ą "NA PEWNO mamy rację". I na swój sposób się temu nie dziwię - przecież szef nie pozwoliłby ani Tobie ani innym pracownikom przyznania tego że się mylicie i że moja historia mogła się przydarzyć każdemu innemu graczowi.
Cytat:
Gratuluję dożytowtniego bana w sieci Bossmedia i bezczelnej próby wykręcania się na publicznym forum!
Dożywotni ban w sieci Bossmedia jest dla mnie taką samą karą jak dożywotni zakaz zbliżania się do pola minowego. Zaręczam że po tych doświadczeniach ani ja, ani którykolwiek z moich znajomych nie mamy najmniejszego zamiaru grać na BetClicu/BossMedia. Są inne pokerroomy, posiadające o wiele lepszą reputację, na których podobno takie zajścia nie mają miejsca.
Co do "bezczelnej próby wykręcania się", to uważam że masz naprawdę sporo tupetu.
Dodam przy tym jeszcze że w tej całej sprawie nie chodziło mi tak naprawdę o odebrane mi pieniądze - na szczęście nie było ich aż tak dużo, w rzeczy samej rad jestem że ta bolesna lekcja odnośnie wyboru porządnego pokerroomu przyszła tak wcześnie, bo przecież mogłem mieć na tym koncie więcej pieniędzy i ponieść o wiele większe straty.
Założyłem tego wątku po to aby dać innym graczom możliwość dokonania świadomego wyboru, ja sam żałuję że przed zapisaniem się na BetClic nie przeprowadziłem gruntownego przeszukania sieci i nie znalazłem np. tego:
On August 20th Betclick (not rated) locked a player's account, holding a €5000 balance, citing a security investigation. Betclick has not requested documents from the player to verify identity. The player states he "has every intention of supplying any information requested". BetClick is no longer responding to the player and has not offered details or reason for investigation. SBR will inquire with BetClick on the status of the investigation.
Dla osób nieznających angielskiego: wiadomość ta informuje o tym że BetClic zamroził komuś 5000 EURO, nie podając żadnych powodów ani detali i nie odpowiadając na próby kontaktu ze strony gracza. Jak widać, nie jestem pierwszą osobą która ma z BetClic tego typu doświadczenia.
Wiadomość od BetClic:
Witaj,
Uprzejmie informujemy, iż zgodnie z informacją uzyskaną z Działu Bezpieczeństwa oraz Działu Pokera nie możemy udostępnić Ci szczegółowych danych dotyczących przebiegu gry,a wypłata zgromadzonych środków nie jest możliwa.
Pragniemy takze poinformować, iż nasza decyzja jest ostateczna.
Pozdrawiam,
Agnieszka,
Biuro Obsługi Klienta.
Ostatnio zmieniony przez Luger Pią Maj 21, 2010 15:10, w całości zmieniany 5 razy
Poziom: 1 HP
0%
0/18
MP
100%
8/8
EXP
88%
8/9
Oskarek [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 14:45
Luger, oszukiwałeś i tyle
myślisz że betclicowi zalezy bardzo na zabraniu CI jakiejs tam kasy?
mozesz powiedziec o jaka kwote sie rozchodzi?
najlepiej wklej wszystkie rozdania i sami dojdziemy do tego, wrzuc je na jakis serwer
moje zdanie jest takie ,jeśli prał bonusy i możecie to udowodnić ,to ok ale nie podoba mi się tylko ta cała otoczka tajemnicy typu ,,wiem ale nie powiem "
sam miałem problem na part poker ,kiedy zarzucili mi chip dumping na szczescie moje okazało się że przez ,,przypadek" wszedłem do rozdania dwóch cwniaczków i bogu dzięki że nie trafiłem mocnego układu ... ,ale jak się okazało cwaniaczek który zrobił all ina miał ,2,3 na floopie Q,10,A a LOL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum