[NL] [SH] 9T

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

[NL] [SH] 9T

Postautor: Tosiak » 18 cze 2009, 11:34

Zebys sie Oskarek nie obrazal za tytul tematu :P zartuje oczywiscie o tym fishu ;)

Zagranie niby nic takiego - ale jak najbardziej pasujace do naszego Oskarka ;), a gracz o nicku 58Oskar. Blindy 10/20, pierwsze rozdanie. Kompletnie nie trafiony flop, pot 300 - 2 graczy w grze i co robi "oskar" PUSH IT HARD z AK :P no i oczywiscie dostaje asa ;)

Hmm, a moze to Ty byles Oskarek?:>
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 17:21 przez Tosiak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BLAZO
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: BLAZO » 18 cze 2009, 13:27

Ale ktoś ma to zanalizować, czy po prostu co ?? Bo ja nie czaje po co ty wklejasz tutaj takie rozdanie. Nic w nim specjalnego.Doszło mu i tyle.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 18 cze 2009, 13:54

Jak dla mnie idiotyczny call - smirdzi overpara na kilometr - zwlaszcza po raise do 5 BB preflop...

Oskarek

Postautor: Oskarek » 18 cze 2009, 14:32

Tosiak, Sory ale wypraszam sobie, Ty tak grasz w pokera :P
Ja tak nie gram i wcale to zagranie nie pasuje do mnie

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 18 cze 2009, 15:49

Oskarek pisze:Tosiak, Sory ale wypraszam sobie, Ty tak grasz w pokera :P
Ja tak nie gram i wcale to zagranie nie pasuje do mnie

Pasuja pasuje - wczoraj tez z dwoma overami waliles allina :-)

I chociaz mialem pare 3 to dalem fold bo zakladalem ze na 90% cos trafisz na turnie/riverze :-)

marccus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marccus » 18 cze 2009, 16:48

Jak dla mnie słaba decyzja o call z J10s po podbiciu przez innego gracza na pre-flopie o 5bb.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 18 cze 2009, 22:17

marccus pisze:Jak dla mnie słaba decyzja o call z J10s po podbiciu przez innego gracza na pre-flopie o 5bb.

po pierwsze powiedz mi gdzie w tym rozdaniu widzisz JTs.... a po drugie JTs jest karta z potencjalem :) i idealnie pasuje wlasnie w takich sytuacjach....

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 19 cze 2009, 00:35

alekspolak1 pisze:
po pierwsze powiedz mi gdzie w tym rozdaniu widzisz JTs.... a po drugie JTs jest karta z potencjalem :) i idealnie pasuje wlasnie w takich sytuacjach....

Na cash games tak - ryzykujesz 5 BB - jak zlapiesz uklad to czesto mocny i niewidoczny. Ale w poczatkowej fazie SnG na raise 5xBB zrzucilbym ja nawet na BB - nie trafisz flopa 5 razy i nie masz juz stacka. Trafisz kontakt z flopem - a nie pomoze turn/river - jestes w czarnej dupie - a tutaj nie zrobisz sobie rebuya o te 5 BB

marccus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marccus » 20 cze 2009, 04:58

po pierwsze powiedz mi gdzie w tym rozdaniu widzisz JTs.... a po drugie JTs jest karta z potencjalem i idealnie pasuje wlasnie w takich sytuacjach....

Miało byc oczywiście 109s (mój błąd), co oczywiście nie zmienia sensu wypowiedzi. Powtórzę tylko, że sprawdzanie takiego podbicia z "kartą z potencjałem" nie jest poprawnym zagraniem według mnie. Ma ono więcej wspólnego z hazardem niż dobrym pokerem. SithJarr bardzo wyraźnie napisał dlaczego.

Awatar użytkownika
decksik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: decksik » 20 cze 2009, 15:48

heh, to ja nie wiem, gralbys tylko i wylacznie z premium hands? popatrz na gre mlodych pokerzystow, ktorzy teraz dominuja wszedzie, np. Dwan czy Zigimund.. spojrz na ich gre, i stwierdzisz ze t9s to karta, ktora mozna podbic swiat :D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 20 cze 2009, 23:09

decksik pisze:heh, to ja nie wiem, gralbys tylko i wylacznie z premium hands? popatrz na gre mlodych pokerzystow, ktorzy teraz dominuja wszedzie, np. Dwan czy Zigimund.. spojrz na ich gre, i stwierdzisz ze t9s to karta, ktora mozna podbic swiat :D

Problem w tym ze nie za bardzo masz mozliwosc ogladania jak naprawde graja - wez pod uwage ze sotoly telewizyjne z MTT nie maja nic wspolnego z grinowaniem w necie.

Druga sprawa - wszystkie nasze wypowiedzi dotycza smiesznie niskich stawek - gdzie sprawdza sie w zasadzie prosta zasada:
1. na niskich blidnach graj TAIGHT
2. nie dawaj latwo krasc swoich zetonow
3. Jak nie musisz - nie sprawdzaj allinow bez premium hand od duzych stackow
4. Kradnij z rekami z potencjalem (fold equity na SnG za 10$ nie jest tak duze jak przy turkach live czy highrollerach - trzeba zawsze o tym pamietac)

I tutaj grajac z JTs po raise 5xBB jestes statystycznie wdupie - poniewac przytrafi Ci sie pewnie jedna z sytuacji (w kolejnsco od najbardziej prawdopodobnej)
1. z reguly nie trafisz flopa i zrzucisz sie na cbeta
2. Jak trafisz kontakt z flopem - sprawdzisz cbeta na flopie i river i nic Ci nie dojdzie - zostanie Ci wtedy 700 zetonow i zacznie sie gamblowanie
3. Trafisz dobra reke na river na ktorej nie zarobisz za duzo
4. Trafisz dobra reke ale rywal bedzie mial lepiej i wtopisz caly stack
5. Trafisz nutsa a przeciwnik inna dobra reke i zyskasz jego stack

Przy grze cash szczegolnie na krotkim stole - karta z potencjalem - przy grze HU - bardzo rozwojowa - ale podaczas wczesnej fazy SnG czy podczas fr cash raczej izicall (chyba ze mamy jakies supre ready i potezne implied odds)

Wróć do „Sit'n Go short handed”