Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 2575 Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 11:57
wheeny - dajac minibeta (do 400) staje sie juz pot commited - bede mial do dolozenia 395 do puli 1200 - nawet z 72o musze call robic - to juz lepiej allina
Trabant - ja juz drugi dzien sie glowie jaka byla poprawna decyzje - tak mnie to meczy ze az ICM Trainer zassalem - a SnG Wizarda jestem bliski zakupu
hmm - no wlasnie - 3 osoby - 3 odpowiedzi
Ja zdecydowalem sie na fold
ICM Trainer dla tej sytuacji PUSH z ANY2...
Zakres oplacalnego call dla BB to tylko top 10% rak...
Ja bym jednak podbił. Nawet po przegranym rozdaniu nadal masz najwyższy stack (nie z taką dużą przewagą ale jednak), a z drugiej strony na niektórych softach mam wrażenie, że w pojedynkach bs i ss jakoś board woli bs i "pomaga" wyeliminować short stacka.
Gram allin mamy K high on bedzie musial tu sprawdzac z szerokim zakresem Byc moze sprawdzi z jakims 67s itp gdzie jestesmy z przodu
W razie porazki dalej jestesmy liderem
Raczej fold masz największy stack nie koniecznie musisz eliminować ją z gry, jest shortem wiec wcześniej czy później dostanie swoją szanse żeby się pożegnać po co ryzykować z taką ręką. Dobrze było by wiedzieć ile czasu do wyższych blindów !! To nie soccer ale zagrać na czas czasem się też opłaca to nie Ty musisz gonić blindy tylko reszta stołu. Często robie tak że po prostu fold i niech się zabijają. Dołożysz do puli ona all-in i ? Fold bo jak trafi to się podwoi a ty z chipleadera możesz zostać średniakiem
Dla mnie easy fold. Wiem, że ICM Trainer mówi co innego ale nie koniecznie warto tak zagrać.
Przeanalizujmy. Twój rywal ma tylko nie całe 5BB Ty masz aż 17BB. Tak jak powiedział Oskarek zakres rąk z którymi calluje jest duży ale Ty masz tylko K high z bardzo słabym kickerem. Jeśli Cię scalluje z ręką typu 76 off faktycznie jesteś z przodu ale masz jedynie około 55% szans na wygraną pre flop. Szanse, że Cię scalluje z any 2 są bardzo duże. Jedyna możliwość żeby Twój rywal był dużo słabszy jest coś w stylu 4x gdzie x jest mniejszy od K nie licząc 44. Więc jest tylko 10 rąk które są dużo gorsze od Twojej więc ja bym spasował. Jest jeszcze jeden aspekt. Image rywala. Jeśli to tak zwany murek który prędzej się zblinduje niż będzie callować z crapem all ina można również postawić go na all inie lecz tak jak napisałem wyżej ja bym odpuścił. W tego typu turniejach wolę atakować średnie stacki niż shorty ponieważ średnie stacki najbardziej boją się ryzykować.
_________________ Poker to jedyna dziedzina poza seksem, gdzie każdy myśli, że jest najlepszy
Ja bym dal fold z takim stackiem o 100 mniej to nie zbiedniejesz, a zyskać 200 też dużej różnicy nie robi - w SnG w takich sytuacjach przeważnie pozwalam niech shortstacki się wybija nawzajem. ty masz czas i stack na oglądanie kolejnych kart - zwłaszcza ze to turbo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum