Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 10:44 Trzecia runda sierpnia
W CZWARTEK o godzinie 21:00 kolejny turniej na platformie Paradise Poker
Nazwa turnieju "Pokerkings", już powinien być w lobby, w zakładce "Prywatne".
Rejestracja zacznie sie na 2h przed rozpoczęciem.
Dostęp do turnieju jest zamknięty na hasło. Zagrają wyłącznie osoby które są aktywne na forum (100 i więcej postów) oraz które zarejestrowały się z naszego bannera (o ile przed rokiem 2008 nie miały tam już konta).
Dodatkowo, jeśli będzie brakować uczestników przewidujemy rozdanie 5 dzikich kart (maksymalnie) osobom aktywnym ostatnio na forum i piszącym swoje blogi. Zgłaszać się można przez cały tydzień, w tym wątku.
W turnieju zagra tylko ok. 40 osób
Hasło zostanie podane w ukrytym dziale na 1h przed rozpoczęciem turnieju.
Pula nagród - 50 EUR + koszulka dla gracza miesiąca.
Proszę o dyskusje i komentarze w trakcie trwania turnieju właśnie w tym wątku.
Rejestracja z tego bannerka i aktywność na forum pozwoli Ci zagrać w turnieju i oraz zgarnąć bonus 100 EUR i żetony:
Ci którzy nie widzą bannera a chcą dostać bonus mogą się rejestrować PRZEZ TEN LINK
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Ja krótki komentarz - może nie odkryję Ameryki ale to co się dzieje tradycyjnie już na paradise to jest naprawdę śmieszne. Arnoldao chylił się ku upadkowi po przegranym magicznym rozdaniu gdzie poszły all iny preflop - 3 graczy pokazuje kolejno karty AA KK (Arnoldao) i QQ.
Później następne rozdanie pojawia się flop chyba 3 5 i 10 - Arnoldao wchodzi all in (ok. 560). Ja mam 10 7 i prawie 3k chipsów więc sprawdzam - Arnoldao pokazuje 5J - myślę phiii z czym on all inował - turn 5 river J - i wygrywa z fullem.
No dobra raz może się zdarzyć - ale któreś kolejne rozdanie Arnoldao podbija preflop chyba, maczek reraisuje ostro - Arnoldao wchodzi all in - Maczek pokazuje AA - Arnoldao Q9 ....no i co???......oczywiście Arnoldao zbiera strita dzięki lucky river.
Jak myślicie - przypadek?
_________________ CZŁOWIEK KTÓRY NIE ZMIERZA DO JAKIEGOŚ CELU, NIE OSIĄGNIE ŻADNEGO - A.France
Arnoldao chylił się ku upadkowi po przegranym magicznym rozdaniu gdzie poszły all iny preflop - 3 graczy pokazuje kolejno karty AA KK (Arnoldao) i QQ
Po bdb poczatku i wygranym rozdnaiu powyżej, potem przestalo isc. Az w koncu glupie zagrnaie z mojej storny moje A10 przegrywa z AJ widgeta i odpadłem na 9 miejscu..
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 6 razy Wiek: 21 Dołączył: 21 Maj 2008 Posty: 470 Skąd: ldz / rtk
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 21:31 Re: Trzecia runda sierpnia
widze ze wszyscy sie pienia na shoucie wiec moze male wyjasnienie bo grzechu troszke skromnie to skomentowal
glory glory man united napisał/a:
Dodatkowo, jeśli będzie brakować uczestników przewidujemy rozdanie 5 dzikich kart (maksymalnie) osobom aktywnym ostatnio na forum i piszącym swoje blogi. Zgłaszać się można przez cały tydzień, w tym wątku.
W turnieju zagra tylko ok. 40 osób
jesli bedzie brakowac osob !! zapamietajcie sobie ze w tych turach na haslo (oprocz everesta i stryykera) minimum w turze to 25 obsob. moim zdaniem glory niedlugo poprawi te kopiowane wypowiedzi bo licznik aktwynych dawno przekroczyl 30 osob wiec to minimum jest juz zapelnione, wiec nie liczcie na dzikie.
a to ze jest napisane ze zagra kolo 40 osob to nie jest licznik ze tyle jest powiedziane i tyle osob musi byc w turze ludzie opanujcie sie troche i pomyslcie logicznie, nie wiem ilu jest wszystkich aktywnych, poker kingow i czalej reszty z bukmacherki ale nie zawsze bedzie ten max. bo to sie zdarzy ze ten nie ma neta, ten pradu, ten idzie na piwo, temu sie nie chec(ciekawe czy sa tacy ) wiec troszke pomyslunku zrobcie na trzezwo czasem.
sebola
nie tylko ten room plata takie figle to jest poker online i nic tego nie zmieni ale to rozdanie z 3 osobami - miodzio
gl and hf 4 all
edit: necik mi zlagowal, wiec prosze o delet posta wyzej, dziekuje
Wiek: 22 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 154 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 22:43
Faktycznie źle zrozumiałem wypowiedź glory glory man united - myślałem, że te 40os. to minimum
Faktycznie w każdym poker roomie zdarzają sie takie "wpadki", ale Ja również nie przepadam za Paradise - za często przegrywa się z dobrymi rękami, przeciwko kamikaze, którzy ze wszystkim potrafią zagrać za wszystko.
Pozdrawiam
Wczoraj udało mi się dotrwać wyjątkowo do płatnych miejsc. Paradise mnie nie lubi więc był to dla mnie szok :P
Na początku miałem farta i wygrałem jednego all-ina gdy na BB dostałem 43s (pik) i na flopie pojawiły się 52x (w tym dwa piki) wtedy stwierdziłem, że nie ma szans na spasowanie drawu do koloru i strita więc wchodziłem w mały bet kolegi z typów na flopie i duży na turnie (2), a na river nie przyszedł pik lecz As dający mi strita i wygrałem z JJ przeciwnika :D W tym momencie miałem jakieś 2.9k żetonów.
Potem karta strasznie nie szła i spadłem do 1.4k lecz gdy zostało nas 15 osób kolejne odwrócenie, agresywna gra i udało się dostać na FT z 8k, a tam zdobyć nawet 13k żetonów :) Jednak gdy zostało nas 5 osób (top5) alves walił co chwila all-inami czego ja nie lubię :P i w końcu nie wytrzymałem (słabe karty i gra się dłużyła) i sprawdziłem jego all-in z 55 on pokazał AT i trafił T na flopie ;) W ten sposób spadłem z lidera do ostatniego i miałem 5k żetonów.
Potem już raczej tylko w dół i przy moim ATs, raisie preflop i flopie 227 postanowiłem przyblefować bo mówię nikt nie wszedł z tak słabymi kartami w raise żeby mu dopasowało, niestety grubo się pomyliłem i widget pokazał na ręku A2o i bezczelnie mnie ograł :P
PS Turniej przebiegał w super atmosferze, dużo gaduł wczoraj przy stolikach było, a ja to lubię - grać i gadać - więc może dlatego poszło mi całkiem nieźle na tym nieszczęsnym paradise ;) :P
Ja krótki komentarz - może nie odkryję Ameryki ale to co się dzieje tradycyjnie już na paradise to jest naprawdę śmieszne. Arnoldao chylił się ku upadkowi po przegranym magicznym rozdaniu gdzie poszły all iny preflop - 3 graczy pokazuje kolejno karty AA KK (Arnoldao) i QQ.
Później następne rozdanie pojawia się flop chyba 3 5 i 10 - Arnoldao wchodzi all in (ok. 560). Ja mam 10 7 i prawie 3k chipsów więc sprawdzam - Arnoldao pokazuje 5J - myślę phiii z czym on all inował - turn 5 river J - i wygrywa z fullem.
No dobra raz może się zdarzyć - ale któreś kolejne rozdanie Arnoldao podbija preflop chyba, maczek reraisuje ostro - Arnoldao wchodzi all in - Maczek pokazuje AA - Arnoldao Q9 ....no i co???......oczywiście Arnoldao zbiera strita dzięki lucky river.
Jak myślicie - przypadek?
Dlatego ja tutaj z reguły gram bardzo krótko wchodzę rzucam alina wczoraj tylko dotrwałem do FT i to też przez przypadek. Paradise jest straszne i wychodzę z założenia że nie warto tutaj grać i się denerwować właśnie takimi sytuacjami bo ja tutaj pograłem trochę casch table i widziałem o wiele dziwniejsze rozdania ale i tak dla mnie zaczarowane o wiele bardziej sa pooker roomy w sieci ongame. Ale jednak to maszyna a maszyny są nie przewidywalne.
_________________ Trzeba się nauczyć ponosić porażki. Nie można stworzyć nic nowego, jeżeli nie potrafi się akceptować pomyłek.
Zauważyłeś błąd bądź potrzebujesz pomocy? Napisz tutaj
Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 483 Skąd: Italia
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 10:35
Przestalem grac na freerolach na Paradise po 1000 osob, bo to nie ma za barzdo sensu. Przetrwalem ponad 1.5godz, trzymam sie w okolicach 15 miejsca i co..nic.Przychodzi AA i wtopa, koles ma strita z 25:), za 3 min AKs przegrywam z QQ, nastepne 5 minut AA na reku i co all-in i wtopa z trojeczka 2. Super:))
Zaproszone osoby: 149 Pomógł: 10 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 481
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 10:36
A ja tam doszedlem do FT co już bylo sukcesem (bodajże 7 miejsce..) A jeszcze większym sukcesem bylo samo moje pojawienie na turku ,bo niestety muszem przyznać ,że od dobrego miesiąca nie grałem jak i lepiej w forumowym turku... Teraz czasu będzie jeszcze mniej ,ale dla takiej atmosfery na stolach WARTO grać,po raz kolejny to powtórze. Pozdrawiam.
Przyłączę się do chóru tak zachwalającego soft paradise , cuda na kiju się dzieją, ale chyba juz przyzwyczailiśmy się do niekonwencjonalnych rozwiazań na tym pokerroomie. Na poczatku zdobyłem przeawagę do 4K i grałem sobie spokojnie póki nie przyszło opisywane wyżej rozdanie z Arnoldao AA v Q9, i już odeszła ochota do gry. Przetrzymałem jakoś czas rozgoryczwnia i pomaleńku dotarłem FT gdzie po przegranej walce z AjAPokiem zjąłem 2 miejsce i 12€ wpadło do kieszeni , bedzie na czarną godzinę
Ogólnie atmosfera była bardzo miła, pogadać można, nikt nikogo nie obraża, nie klnie, będę ten turek wspominać z przyjemnością
Gratulacje dla AjApoka i całego FT.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 249 Skąd: Zamość
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 14:36
dzięki wszystkim za grę tym razem soft paradisa mi pomagał na przykład rozdanie z Alvesem 88 na QQ i osiem na river albo AK na KK asa trafiłem taki jest paradise
Zaproszone osoby: 2
Wiek: 25 Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 510 Skąd: from heaven :)
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 19:55
gratuluje zwycięzcy, ja też już nie mogę grać na paradaisie bo normalnie soft mnie nie lubi... nie pamiętam kiedy ostatnio doszedłem do 5 na paradaisie... same wystawki
_________________ "Najważniejsze to wchodzić w wygrane ręce"
+ jak w każdej grze i w pokerze potrzebne jest szczęście...
Troche wyolbrzymiacie , soft jak kazdy inny. Tez na poczatku na Paradise ciagle przegrywalem po przejsciu z softu i4poker. Przeciez rozdanie AA KK QQ nie jest takie nadzwyczajne, zdarzylo sie rowniez na grze live, pewnie kazdy wdzial filmik na youtube. Sluchac nie moge juz narzekan na soft.
Gralem juz wiele turnieji na Paradise i tysiace rozdan. Mialem z 5 wystawek na cash games, a turnieje zdarzylo sie wygrywac i to wcale nie kuriozalnymi rozdaniami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum