Zaproszone osoby: 22 Pomógł: 18 razy Wiek: 23 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 1884 Skąd: Sulechów 52'04'19
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 16:08
OloPK napisał/a:
albo opis mysli przychodzacych w momencie przegrania preflop AA na jakis syf :>
bezsensu.... przecież każdy myśli co innego.... jedni chcą się napić inni przytulić do kobiety swojej (niekoniecznie) złoszczą sie na siebie, wyzywają przeciwnika.... masa pomysłów w głowie...
hmmm może jak mają się freerolle do turniejów z niskim i wysokim BI i jak do nich człowiek podchodzi...
_________________ Flote Pozdrawiamy!!
O Falubazie klubie ty nasz!! <3
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 561
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 15:04
Tez sie dowiedzialem ze raczej nie realny temat wiec podsunelem nowy pomysl. KOmfort psychiczny przy grze zawodowej w pokera. Jest to aspekt bardzo ciekawy i nei doeceniany przez wiekszosc graczy
temat : Poker zniszczył moje życie Czyli dlaczego sie przestawiłem i wstaje o 13-16 jak wiekszosc pokerzystów ostatnio jeden napisal o 22 dzien dobry haha bo sie dopiero obudził
Fajne byly Twoje artykuly o turniejach double up.
Moze teraz cos w stylu "rebuy vs freezout - jaka strategia w w/w".
Albo cos o turniejach z niskim wpisowym... przynajmniej to mnie najbardziej interesuje pozdrawiam i gratuluje felietonow, przyjemnie sie czyta.
Wahi ja, bym z chęcią przeczytał charakterystyki pokeroomów (sieci) w odniesieniu do tego jakie można osiągać wyniki. Już rozwijam o co mi chodzi.
Np. w SnG chcemy dobrać room gdzie jest jak najmniejszy rake i tutaj porównanie.
Poziom graczy i styl jaki się gra.
Ilość płatnych miejsc w MTT. Np. jeśli gracz często zajmuje wysokie miejsca, ale rzadko wygrywa najbardziej pasuje Pokerstars, a dla osoby co jak jest w płatnych to siedzi na FT. Wtedy największy zysk może przynieść gra na Everest.
Godziny rozgrywania dużych turniei i ich ilość.
Struktura blindów i wielkość stołów FR (9 lub 10 osobowe). W tych pierwszych lepiej sprawdzają się gracze agresywni. Co do samych blindów np. na Everest każdy turniej jest lekko deepstackowy. Blindy tylko 5/10 i lepiej zdecydowanie odnajdą się tam gracze TAG niż LAG.
Czas podejmowania decyyzji, czy jest time bank lub nie. Dla osób co grindują lub wolno podejmują decyzję takie coś na pewno jest bardziej korzystne.
I dużo innych czynników.
Fajnie, by było jakby ktoś to szczegółowo i fajnie opisał Zdaje sobie sprawę, że przy takim felietonie jest dużo roboty i może być ciężko napisać
Wiem, że sam próbowałeś grać na microgaming i gorzej Ci szło niż na Ipoker - czymś to musiało być spowodowane. :>
Maciejjas, tak wiem, raczej prawie niemozliwe do zrealizowania temat :p ale zawsze warto napisac
Ja osobiscie, bym cos o floatingu w NL holdem poczytal i lead betach - kiedy stosowac, a kiedy nie. I na jaki typ przeciwnikow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum