Wysłany: Pon Sty 07, 2008 22:58 Pokerowy sen - w każdej interpretacji
Witam!
W tym temacie chciałbym poruszyć dość ciekawą kwestię jaką są pokerowe sny, które osobiście miewam. Ciekawy jestem, czy macie coś podobnego. Dla mnie poker to część życia, jednak staram się zachować zdrowy umiar i nie przesadzać z jego wartościowaniem w piramidzie wartości życiowych, ale do rzeczy. Od pewnego czasu, kiedy zająłem się pokerem ,,na poważnie" ( w sensie gry real money ) miewam sny które mnie osobiście trochę niepokoją. Śnię o pokerze! W moim wieku, powinny to być jakieś fajne laseczki czy coś a tutaj pac i poker. Zielony stolik, 6 osób i flop to goście moich snów. Dziwi mnie to, ponieważ do tej pory nie miewałem snów prawie wcale. Sporadycznie jakieś nie wielkie ekscesy, których zazwyczaj nie pamiętałem, budząc się jedynie przestraszony lub zadowolony a tutaj proszę, właśnie budzę się z przekonaniem, że mój bankroll sięgnął setek dolarów a potem spadł do swojego poziomu. Częściej dzieje się tak, że przegrywam. Nie wiedzieć czemu, może mój mózg podświadomie ostrzega mnie przed ryzykiem jakie niesie ze sobą poker i chce, żebym ulegał mu w sposób świadomy i jak najbardziej je minimalizował? W każdym z nas tkwi geniusz tylko człowiek nie potrafi wykorzystać potencjału swojego mózgu. Sny są czymś mistycznym, romantycy wierzyli, że sny są odzwierciedleniem duszy i jej pragnień. Mam nadzieję, że nie wpłyną one na moje zdrowie psychiczne .
A wy? Jak to jest u was, jestem bardzo ciekawy, czy jestem osamotnionym przypadkiem, czy połowa pokerzystów tak ma. Wypowiadajcie się
I druga kwestia - pokerowy sen w sensie pokerowego marzenia. Jakie jest wasze największe marzenie? Realnie i nie do końca. Wygrać ligę pokera na TonyG, może ligę ogólnopolską którą prowadzą z zaprzyjaźnionym i4poker ludzie związani z Card Player Polska, chcecie pokonać Hellmutha żeby was zrugał, wygrać bransoletkę WSOP, stworzyć bankroll, który pozwoli wam żyć na dostatnim poziomie, pokonywać najlepszych, być sławnym i sponsorowanym? Wasza wyobraźnia nie zna granic. Prosił bym również o krótkie uzasadnienia, nie tylko suche informacje. Moim największym marzeniem jest zbudować bankroll, który pozwoli mi na spełnienie jakiegoś marzenia ( tak jak użytkownik tego forum, Sebola), który zabrał żonę na wycieczkę za pieniądze zarobione na pokerze, zazdroszcze Ci stary. A nie realne marzenie to pojechać na WOSP i dostać się do finałowego stolika.
Dzięki - ale nie ma co zazdrościć - tylko trzeba wziąść się do gry - może najpierw do doskonalenia gry, ale też zachowac umiar.
W całej swojej dwuletniej historii gry w pokera online nie wpłaciłem na grę chyba więcej niż 100zł - obracam po prostu pieniędzmi gdzieś wygranymi - albo z bonusów.
Dla mnie jest to bardzo ważne, nie ryzykuję własną kasą (w myśl powiedzenia łatwo przysżło łatwo poszło - tylko że ja nie chcę żeby poszło ) więc nie boję się grać odważnie, odważnie ale przy tym myśląc.
Drugim takim czynnikiem wprowadzającym spokój wewnętrzny jest to że ja naprawdę traktuję pokera jako rozrywkę i nie zakładam na początku miesiąca że na koniec muszę mieć tyle a tyle. Owszem ustawiam sobie taki cel , że jak wygram to przeznaczę te pieniądze na coś, ale na coś dodatkowego - wiesz taki bonus, a nie cos niezbedego co i tak musze kupic (tym sposobem bylem w Tunezji, mam nowy komp, zonie kupilem pod zabudowe piekarnik ktorego nie planowalismy kupic przed przeprowadzka - a z tą moją żoną to mnie denerwowały jej komentarze o hazardzie i że niedługo to będę "naszą" kasę w tym topił, a ja naprawdę grywałem na początku co trzy cztery dni (teraz to forum mnie mobilizuje do czestszej gry) - i chciałem jej pokazać że te wygrane pieniądze też mogą sprawić radość w pozytywnym tego słowa znaczeniu, a nie tylko sie kojarzyc z hazardem czyli czyms juz z samej nazwy zlym) - chyba sie udalo, bo jak wyjde na chwile do kuchni w czasie jakiegos turnieju to wola np. choc bo masz dwa krole w roznych kolorach na reku (jakbym mogl miec dwa krole w jednym kolorze) - czyli chyba w koncu zaakceptowala tę formę mojej rozrywki.
Jesli chodzi o sny (bo sie troche rozpisalem - przepraszam) to pewnie bardzo przeżywasz gry pokerowe - moze za bardzo chcesz cos wygrac, a nie idzie i wtedy kladziesz sie spac zly. Czasem naprawde warto odpuscic sobie gre nawet na kilka dni i wrocic bardziej wyluzowany - ja np. przewaznie w kazdy weekend odpuszczam pokera i oddaję się innym rozrywkom, znajomi, knajpy, pilka nozna, kino, zona, spacery, niezaplanowane wcieczki itp.
Ja na początku bardzo dużo grywałem freerolli - pozniej troche wygrywalem cash tables i turniejow sit&go - od wrzesnia do listopada znowu mialem zla passe i cala kase ktora mialem na moneybookers albo wyplacalem na jakis cel , albo reszte przegrywalem - po prostu nie szlo. Wtedy znowu wrocilem do freerolli i grywalem tylko i wylacznie freerolle (ucza spokojniejszej gry , bardziej wyważonej) no i znowu zaczelo wychodzic.
A marzen zwiazanych z pokerem chyba jeszcze nie mam - patrzac realistycznie za slabym jestem graczem i ciagle sie szkole - to forum tez zmusza do ciaglego podnoszenia umiejetnosci, zdobywania doswiadczen innych - moze kiedys wystapie na jakims turnieju z relacja live na eurosporcie hehehe - no tak o takim pokerze to juz moge śnić
Pozdrawiam wszystkich zaprawionych w pokerowych bojach graczy
Zaproszone osoby: 2
Wiek: 24 Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 538 Skąd: from heaven :)
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 22:06
ja jeszcze snu o pokerze nie miałem a sporo już gram
a moim marzeniem jest zagrać gdzieś na żywo w jakiejś imprezie pokerowej, to by było dla mnie niesamowite przeżycie:D
_________________ "Najważniejsze to wchodzić w wygrane ręce"
+ jak w każdej grze i w pokerze potrzebne jest szczęście...
Snów również nie mam, gram krótko ale się angażuje więc powinny być :>
Co do marzeń to trzy rodzaje:
1. Ugrać tyle on-line żeby zabrać dziewczyne na wakacje nad morze (nasze polskie morze)
2. Zagrać w jakimś turnieju LIVE z transmisją w eurosporcie albo jakiejs innej telewizji, może być interentowa
3. Zdobyć walizke Unibetu albo jakąkolwiek walizke
1. Ugrać tyle on-line żeby zabrać dziewczyne na wakacje nad morze (nasze polskie morze)
Zatem proponuję Gdańsk . A jeśli nie Gdańsk, to lepiej nad jakieś cieplejsze akweny - ceny są porównywalne, a wrażenia zupełnie inne .
Co do moich pokerowych marzeń, to wystąpienie w jakimś polskim turnieju na żywo. Myślę, że nie jest to sfera czysto życzeniowa i za jakiś czas się uda.
Z takich zdecydowanie mniej realnych, to wystąpić na WSOP/WSOPE/EPT i nie odpaść jako pierwszy . Lata treningu przede mną, a i tak może to nigdy nie nastąpić, no ale pomarzyć nikt mi nie zabroni .
Co się zaś tyczy snów, to miewam - nie są spektakularne(coś się Morfeuszowi wena wobec mnie kończy ) , po prostu siedzę przy standardowej stolikowej rozgrywce, bawię się żetonami, licytuję itd. Coś jest w tym pokerze, że nawiedza mnie nawet gdy śpię...
a tak wogóle to jakie warunki trzeba spełnić żeby zagrać na WSOP ? Czy nie wystarczy troszkie kaski na wpisowe ??
Owszem, ale "troszkę" jest tu niepotrzebnym eufemizmem. Wpisowe do głównego turnieju w 2007 roku wynosiło 10.000 $ . Oczywiście można też sobie wywalczyć miejsce w turnieju głównym poprzez rozgrywanie satelit. Jako, że zarówno nie dysponuję takim bankrollem, jak i odpowiednim poziomem umiejętności by móc walczyć w tychże satelitach, umieściłem grę na takim turnieju w sferze tych (zdecydowanie) mniej realnych marzeń.
100000$ - nie realne marzenie ???? no co wy opowiadacie, mnie nei stać i domyślam się że może nigdy nie będzie mnie stać ale dla niektórych wysokopostawionych ludzi to jak splunięcie, myśle że nie jednemu młodemu forumowiczowi powiedzie się w życiu tak aby móc sobie pozwolić sobie wydać te 10k i spełnić swoje marzenie - tego Wam życze !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na naszym forum pokerkings znajdziesz:zasady pokera | reguły pokera | poker informacje | poker bonusy | promocje pokerowe | rozmowy pokerowe | pokerkingspl | recenzje poker roomów | pokerzysta | zasady gry w pokera | informacje jak grać w poker online.
Znajdziesz tu również informacje o:bwin | Titan Poker | expekt | TonyG poker | prime poker | bodog | unibet | Paradise Poker | betfair | bet365 poker | betgun | poker | sportingbet | Party Poker | Cd poker | Netteler oraz o Moneybookers.
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 14