Syndrom średniaka

Dyskusje o archiwalnych wydaniach najlepszego magazynu o pokerze - świętej pamięci Card Player Polska

SzaryPL
-#aktywny
-#aktywny

Syndrom średniaka

Postautor: SzaryPL » 12 sty 2009, 01:43

Zgodnie z sugestią Gloryego chciałbym odkurzyć dyskusję nad temat tekstu "Syndrom średniaka" który ukazał sie w już "archiwalnym" numerze CPP czyli listopad/grudzień 2008

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 15 sty 2009, 00:35

Czemu tak tu pusto ?

Tekst moim zdaniem świetny, bo każdy przeszedł to o czym pisze w nim SzaryPL. Inna rzecz - ilu z nas sobie z tego zdaje sprawę w momencie kryzysu? Pewnie nikt.

Ja osobiście lubię tego teksty pisać bo ok - mowa o tym o czym wszyscy doskonale wiemy. Ale utrwalanie takich wiadomości sprzyja temu, że może kiedyś w końcu w momencie down swingu spojrzy się na grę obiektywniej...

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 15 sty 2009, 00:57

IMHO artykul pt. "Syndrom średniaka" byl najlepszym w wykonaniu Szarego (z tych co czytalem). Szczegolnie ze byl on w jednym numerze (o ile mnie pamiec nie myli) z artykulem na temat stawek, na ktorych gracz czuje sie najlepiej. Te dwa artykuly pozwolily mi troche inaczej na moja gre spojrzec - i czesciowo dzieki nim po raz pierwszy przelamalem moje magiczne 100$ - i zbudowalem cos co mozna powoli nazywac bankrollem - nawet jezeli te dwa artykuly przyczynily sie do tego tylko w 10%, to i tak daly mi kilkadziesiat dolcow zysku - tak wiec cardplayera mam oplaconego na dlugo.

Zreszta ja sie staram wychodzic z takiego zalozenia - gazeta kosztuje 3$ - naprawde wystarczy z kazdego numeu wyciagnac jedna - dwie istotne elementy - i blyskawicznie sie zwraca kasa i czas poswiecona na studiowanie - chociaz tak jak pisalem wczesniej - wolalbym bardziej fachowe porady.

SZARY - sugestia do Ciebie - nie pamietam na 100%, ale wydaje mi sie ze gdzies sie chwaliles ze masz 90% skutecznosci w DoubleUp'ach na stawkach kolo 10-20$ bodajze - mysle ze jakbys opisal dokladnie swoja strategie na te turnieje - bylby z tego naprawde wartosciowy artykul - zwlaszcza ze mozna sie bawic w to nawet na niezlych stawkach (chyba za 200$ sa na ipoker)

edit:
SzaryPL na swoim blogu we wrzesniu pisze:Ogólnie statystyki z "double upw" sięgają wygrywalności 84%(przy podliczeniu 100 ostatnich gier) więc uważam to za dobry wynik.

Ale mam pamiec doskonala :)

SzaryPL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SzaryPL » 17 sty 2009, 21:33

SithJarr pisze:SZARY - sugestia do Ciebie - nie pamietam na 100%, ale wydaje mi sie ze gdzies sie chwaliles ze masz 90% skutecznosci w DoubleUp'ach na stawkach kolo 10-20$ bodajze - mysle ze jakbys opisal dokladnie swoja strategie na te turnieje - bylby z tego naprawde wartosciowy artykul - zwlaszcza ze mozna sie bawic w to nawet na niezlych stawkach (chyba za 200$ sa na ipoker)

Ok naskrobie coś o tym, ale myśle, że zamieszcze to tylko na forum z tego względu, że w ostatnim CPP był tekst na temat tego typu sit&go'ów więc nie będe pisał czegoś podobnego

Wróć do „Card Player Polska”