[sng][nl][2$] QQ

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
Ian
-#pretendent
-#pretendent

[sng][nl][2$] QQ

Postautor: Ian » 23 mar 2011, 14:14

Hero (BB): t1810.00 90.50 BBs
BTN/SB: t1190.00 59.50 BBs

Pre Flop: (t30) Hero is BB with Q:club: Q:diamond:
BTN/SB raises to t60, Hero raises to t180, BTN/SB calls t120

Flop: (t360) K:club: A:diamond: 6:heart: (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets t180.00, Hero folds

Final Pot: t360
BTN/SB wins t360.00

Gość gra agresywnie, lekko tight preflop, zrzuca jakieś 50% rąk OOP i 25% z buttona.
Cont. bety gra bardzo często, praktycznie 75% sytuacji, gdzie raisuje z buttona prze-flop.
Kilka razy raislem jego cont. beta na flopie, raz walnął all-ina, kilka razy spasował do mojego 3beta.

Wygląda to na dość standardowy cont. bet i zastanawiam się czy zrzuca się taką rękę w takiej sytuacji w HUSNG. Call tu chyba nie ma większego sensu, bo ręka nie jest rozwojowa, chyba że wykazałby słabość na turnie, jednak słabość na turnie mogłaby oznaczać u niego oznaczać A/K ze słabym kickerem, tak się już zdarzyło parę razy w meczu, więc duże szanse że nadziałbym się na taką rękę. Mógłbym 3 betować, jednak byłby to raczej blef, bo szanse że sprawdzi mnie z gorsza ręką wydają się bardzo małe. 3betujac tu albo dostaje fold, albo all-in i raczej pasuje i zamiast przewagi żetonów mam 2x mniejszy stack od niego. Stosunek zysku do ryzyka wydawał mi się tu niekorzystny, więc zrzuciłem.

Jak to można było lepiej rozegrać (wykluczając all-in pre-flop)?

Teraz zastanawiam się czy zwykły bet nie byłby tu dobrym rozwiązaniem. Bet za 1/2 pota, ryzykuje tylko 180 żetonów, jeśli nie zrzuci pasuje. Jak myślicie?

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 23 mar 2011, 15:39

Wszysko zalezy od tego jak czesto zrzuca się twoj przeciwnik do cbeta i jak czesto sprawdza 3beta.
Jeśli jest zbyt loose to raczej najprostszym rozwiazaniem jest poddanie parti i szukanie value gdzie indziej, natomiast jeśli w miare sie zrzucał można szukać szcześcia i cbetować

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 23 mar 2011, 18:02

nie mozesz nie zagrac cbeta tutaj - zwlaszcza na tych stawkach.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 24 mar 2011, 18:43

justnutsbaby, swieta racja.

Pokazujesz sile pre flop, flop pasuje wiec do Twojej historii. 1/2 bet na flop, a przy call poprawka 1/2 na turnie. I jak przeciwnik kumaty to i slabego asa wyrzuci.

ciastek
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: ciastek » 24 mar 2011, 21:13

Glory pisze: a przy call poprawka 1/2 na turnie. I jak przeciwnik kumaty to i slabego asa wyrzuci.

:roll:

:nie:

Ian
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Ian » 24 mar 2011, 23:44

Chyba rzeczywiście powinienem był tu cbetować, gość grał wprawdzie dość loose, ale myślę że do cont. beta za 1/2 puli by zrzucił tutaj w wystarczającej ilości przypadków, żeby było to EV+. Ten flop, beznadziejny dla QQ mnie trochę zdekoncentrował.

Nie wyobrażam sobie za bardzo wyrzucenia tutaj asa, szczególnie na tych stawkach, na pewno nie u tego gościa, który raz sprawdzał bety za 1/2 puli na wszystkich streetach, a pokazał pocket 33, czyli 6 parę w tamtej sytuacji :mrgreen:

Wróć do „Heads up”