Wysłany: Pią Maj 29, 2009 13:52 [sit][nl] Trips vs trips
Kod:
Rozpoczęcie gry 4676663535.
deadman35 jest na miejscu 0 z 1,000.
YOMADOST jest na miejscu 1 z 1,000.
pawel87K jest na miejscu 2 z 1,000.
leguerrier94 jest na miejscu 3 z 1,000.
Flo.75 jest na miejscu 4 z 1,000.
Ribeirus87 jest na miejscu 5 z 1,000.
Krupier jest usadzony 1.
pawel87K złożył stawkę w ciemno na sumę 5.
leguerrier94 złożył stawkę w ciemno na sumę 10.
(pawel87K jest rozdawane 8s 5d.)
Pre-flop:
Flo.75 pasuje.
Ribeirus87 pasuje.
deadman35 pasuje.
YOMADOST wchodzi za 10.
pawel87K wchodzi za 5.
leguerrier94 sprawdza.
Przychodzi Flop
8d 8c 9d.
pawel87K sprawdza.
leguerrier94stawia zakład na sumę 30.
YOMADOST wchodzi za 30.
pawel87K podbija 90.
leguerrier94 pasuje.
YOMADOST wchodzi za 90.
Przychodzi Turn 4h
pawel87K sprawdza.
YOMADOST sprawdza.
Przychodzi River 7c.
pawel87Kstawia zakład na sumę 200.
YOMADOST wchodzi za 200.
YOMADOST pokazuje: 8h As
8d 8c 8h As 9d
Trzy Ósemek
YOMADOST wygrywa pulę (700).
Od razu gdy zobaczylem flopa stwierdzilem ze zadna sila nie da rady wyrzucic mnie z tego rozdania, dlatego uprzedzam wypowiedzi na temat czekania na turnie - chcialem po prostu minimalizowac straty w razie W Przeciwnik typowy calling station wiec chyba nie dalo sie tutaj uniknac porazki.
Jakies sugestie?
//EDIT
Ten sam sit&go, 2 minuty pozniej:
Kod:
Rozpoczęcie gry 4676683640.
deadman35 jest na miejscu 0 z 2,180.
YOMADOST jest na miejscu 1 z 1,370.
pawel87K jest na miejscu 2 z 670.
Flo.75 jest na miejscu 4 z 985.
Ribeirus87 jest na miejscu 5 z 795.
Krupier jest usadzony 0.
YOMADOST złożył stawkę w ciemno na sumę 5.
pawel87K złożył stawkę w ciemno na sumę 10.
(pawel87K jest rozdawane 9c 10s.)
Pre-flop:
Flo.75 pasuje.
Ribeirus87 wchodzi za 10.
deadman35 wchodzi za 10.
YOMADOST wchodzi za 5.
pawel87K sprawdza.
Przychodzi Flop
8d 6s 7c.
YOMADOST sprawdza.
pawel87Kstawia zakład na sumę 40.
Ribeirus87 pasuje.
deadman35 wchodzi za 40.
YOMADOST pasuje.
Przychodzi Turn Ad
pawel87K sprawdza.
deadman35 sprawdza.
Przychodzi River 10d.
pawel87Kstawia zakład na sumę 120.
deadman35 wchodzi za 120.
Na flopie zdecydowanie wiekszy bet, powinieneś zagrać co najmniej za 120, a na turnie powinieneś zagrać all in, od razu zorientowałby się że masz str8 i według mnie zrobiłby fold. Większe podbicia na flopie i turnie dałyby ci raczej zwycięstwo w tym rozdaniu a tak praktycznie za darmo, koleś musiał na flopie i river zainwestować coś ok 10% swojego stacka, więc dla niego było to bardzo opłacalne.
Mlody, Zobacz jaki koleś miał stack a o ile ty podbijałeś, dla niego było to zadne podbicie, nie wazne czy podbijałeś o pot czy nie, powinieneś dawać wyższe bety, w stosunku do twojego stacka byłyby bardzo wysokie lecz w porównaniu ze stackiem jaki on miał te bety były mizerne.
Mlody, Zobacz jaki koleś miał stack a o ile ty podbijałeś, dla niego było to zadne podbicie, nie wazne czy podbijałeś o pot czy nie, powinieneś dawać wyższe bety, w stosunku do twojego stacka byłyby bardzo wysokie lecz w porównaniu ze stackiem jaki on miał te bety były mizerne.
I Ty w takich sytuacjach i na takim flopie tez sprawdzasz z 3outami ? ale moze masz racje... pomysle nad tym
_________________ So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes
Jeśli chodzi o pierwszą grę. Watpie, że YOMADOST zrzuciłby tą rękę. Więc jak dla mnie poprostu przegrane rozdanie, nic specjalnie nie mogłeś zrobić. Ogólnie wydaje mi się, że poprawnie rozegrana ręka
Cytat:
Na flopie zdecydowanie wiekszy bet, powinieneś zagrać co najmniej za 120, a na turnie powinieneś zagrać all in, od razu zorientowałby się że masz str8 i według mnie zrobiłby fold. Większe podbicia na flopie i turnie dałyby ci raczej zwycięstwo w tym rozdaniu a tak praktycznie za darmo, koleś musiał na flopie i river zainwestować coś ok 10% swojego stacka, więc dla niego było to bardzo opłacalne.
Nie zgadzam się, że powinnien swoje podbicia dostosowywać do wysokości stacku przeciwnika. Zagranie check/re-rise x3 było według mnie dobrym zagraniem.
Poza tym all-in na turnie w tym przypadku? Uważam za bardzo złe zagranie. Jeśli traktować to jako blef to raczej marny, bo kto z nuts na samym początku ciśnie all-in? Natomiast co jeśli to właśnie przeciwnikowi doszło do straighta. Oczywiście zrobi call i dowiesz się, że właśnie miał nutsa, a ty wylatujesz z gry.
W drugim rozdaniu według mnie popełniłeś błąd na turnie. Pojawia się Ad, a przeciwnik pomimo twojego podbicia na flopie o pulę dołączył do gry dopłacając niemało, gdzie ty masz już gotowego nutsa. Pozostaje zatem już tylko agresywne rozgrywanie tej ręki.
Jeśli ma A, tym bardziej chętnie dorzuci do puli, jeśli nie - raczej nie będzie zainteresowany jej powiększaniem.W wypadku dobierania, tak jak w tym przypadku do flusha, dostaje darmową kartę.
Uważam btw, że źle zagrał nie robiąc risa na riverze mając prawdopodobnie najlepszy układ, bił go tylko jeden.
Zatem według mnie rozegrłeś to słabo i tylko dzięki przeciwnikowi nie straciłeś więcej.
Trzecia gra to błąd według mnie na turnie.
Pomimo twojego wysokiego zagrania i niebezpiecznego flopa przeciwnik cie sprawdza. Na turn wpada 10. W tym momencie masz tylko średnią parę, zagrożenie flushem i w dodatku bet przeciwnika. Ty zaś starasz się kompletować straighta do którego potrzebujesz jednej z 3 kart dorzucając do puli.
--
sorry za napisanie dwóch postów jeden po drugim
Jeśli ma A, tym bardziej chętnie dorzuci do puli, jeśli nie - raczej nie będzie zainteresowany jej powiększaniem.W wypadku dobierania, tak jak w tym przypadku do flusha, dostaje darmową kartę.
Mam taki styl gry ze jezeli mam nutsa a na stole pojawia sie as to oddaje inicjatywe przeciwnikowi, jezeli ma Asa to w tej chwili doprowadze do tego ze zeby obejzec river bedzie musial wladowac swoj caly stack na srodek stolu, tutaj niestety przeczekal.
Jezeli chodzi o 3 rozdanie to mysle ze cokolwiek bym nie zagral to i tak bylem drawing dead.
(staram sie dobrac strita + draw do pokera )
btw kto z nas wierzy ze przeciwnik trafil kolor z flopa?
_________________ So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum