[SNG SH] [AK]

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

[SNG SH] [AK]

Postautor: L00SECANN0N » 26 paź 2012, 23:18

No Limit Holdem Tournament
PokerStars-nielegalny-w-PL!
4 Players

Stacks:
CO Red-D@vil 5,719 57bb
BTN BigBadaBoom8 1,231 12bb
SB Hero 3,226 32bb
BB V-SCORPIO-C 3,324 33bb

Blinds: 50/100

Pre-Flop: (4 players) Hero is SB K:heart: A:club:
2 foldsHero raises to 300V-SCORPIO-C goes all-in 3,324, Hero calls 2,926

Flop: :Td 3:diamond: 6:heart: (2 players, 1 all-in)

Turn: 8:diamond: (2 players, 1 all-in)

River: 2:diamond: (2 players, 1 all-in)

Final Pot:
Hero shows
K:heart: A:club:
V-SCORPIO-C shows

Gość dużo 3betował z BB (według mnie o dużo za dużo) więc taki 3bet push w jego wykonaniu specjalnie mnie nie zdziwił według mnie call z AK jest tu ok co prawda to nie jest turbo bo tam był by to standard ale uważam że ten gracz to zwykły donk który jest bardzo wrażliwy na kradzież blindów a jednocześnie dużo 3betował z CO. Gramy tu o wygraną a gracza na BTNie mogło by równie dobrze nie być wiec dla mnie taki call to mega standardowe zagranie na gracza tego pokroju, staty mial w miare normalne 15/13 ale ten 3bet na poziomie 13 :shock: (nie powinienem sie za bardzo sugerować bo nie mialem na niego zadnej rozsadnej próbki zaledwie 53 handsy ale opieram sie tez na obserwacji jego gry nie tylko suchych statystykach). Za tak przemawia to że gramy tu BvB co oczywiście oznacza że on tam moze nam luźno wrzucić 4beta (chociaż 4bet pusha to bym sie spodziewal przynajmniej z JJ+ AK) moze sie wiec okazac ze flipuje o calego stacka co jest kiepskim rozwiazaniem w tej fazie turnieju, ale na BB może równie dobrze wrzucić jakąś zdominowaną rękę.

Dodatkowa zagadka dla wielbicieli trudnych zagadek, co on trzymał ? (przyznam że sam
byłem w szoku) oczywiście jeżeli ktoś zamierza napisać tylko co mógł trzymać mój przeciwnik to niech sobie daruje, nie będzie tu nabijania postów.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 26 paź 2012, 23:34

W sumie to nie bardzo jest co analizować. Masz dobrą rękę, na twoja akcję pre jest odpowiedź. Nic tylko wsuwać żetony do puli. Bo z czym grać jeśli nie z AK?

Board nieciekawy, więc przypuszczam że poległeś z rywalem który trzymał jakieś niskie konektory.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 27 paź 2012, 01:01

Ak, co tu duzo mowic, TRAMPUJ!

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 27 paź 2012, 01:31

Jeszcze zabrakło stawki, na jakiej to jest grane.

Po takim overpushu spodziewam się, że to <5$.

Grając blind vs blind w zasadzie nigdy tu nie wyrzucam AK, tym bardziej, że top 2płatne, najniższy stack wcale nie jest takim ultra shortem, dużo gry jeszcze przed wami a tu masz easy money.

Gość pokazał pewnie jakiś air :Jc :7d

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 27 paź 2012, 04:48

drynk pisze:Jeszcze zabrakło stawki, na jakiej to jest grane.

Po takim overpushu spodziewam się, że to <5$.

Grając blind vs blind w zasadzie nigdy tu nie wyrzucam AK, tym bardziej, że top 2płatne, najniższy stack wcale nie jest takim ultra shortem, dużo gry jeszcze przed wami a tu masz easy money.

Gość pokazał pewnie jakiś air :Jc :7d

Podsumowując - TRAMPUJ xD

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 27 paź 2012, 09:08

Nie wyrzucam tu nawet AQ czasem Aj jak mam jakies Ready ;]

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 27 paź 2012, 10:25

Ted - Tramping tutaj nie wejdzie - jeżeli już to trzeba by z SB trampowac... ale mozna spokojnie zalozyc ze BB trampuje :D

A co do rozdania na serio - to tutaj nie ma sie nad czyma zastanawiac raczej - sprawdzasz i czekasz co dealer przyniesie... Zakres rak przeciwnika moze byc tutaj rozny, raczej na pewno nie natniesz sie tutaj na monstera, czesto natomiast moze Ci tutaj pokazac niska parę - bo w sumie koles moze zalozyc ze ma spory fe, a w razie czego najczesciej dostaje CF. Natomiast tak jak mowili poprzednicy - jezeli to debil to jego range jest tutaj w zasadzie nieokresony - ale raczej nawet donk nie pokaze tutaj AA/KK - bo z tych rak wie ze musi wyciagac value a nie zmuszac Cię do spasowania...

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 27 paź 2012, 13:08

AK tutaj zdecydowanie bije jego range, nie zdziwilbym się gdyby on tam grał coś takiego: 22+, A5s+, KTs+, QTs+, JTs, T9s, A8o+, KTo+, QTo+ więc imo to jest no brainer call i niech się dzieje co chce, ja tu nie folduje.

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 27 paź 2012, 17:09

Folda nie brałem pod uwagę, ten gość nie grał normalnie :D Pokazał :4c :Ts :shock:

Wróć do „Sit'n Go short handed”