[NL][wirt. $] AQ Jak powinienem to rozegrać?

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 5-6 osobowych.
Robertho

[NL][wirt. $] AQ Jak powinienem to rozegrać?

Postautor: Robertho » 27 gru 2009, 12:56

Od razu zaznaczam, że sytuacja ta się zdarzyła przy stoliku za wirtualne pieniądze, jednak przeciwnik był graczem myślącym. A chciałbym wiedzieć jak się zachować w takiej sytuacji jeśli się zdarzy przy stoliku za real kasę. Nie mam screena, więc opiszę sytuację.

Przy stole jest 5 graczy, a ja akurat niestety jestem na pozycji zaczynającej licytację. JA od początku grałem taktykę tight, że tylko z dobrymi rękami wchodziłem ale czasami (bardzo rzadko) blefowałem.

To, że nie pamiętam nicków graczy oznaczę ich literami :)

Robertho - ja - mam 12 000 żetonów
Gracz A - wchodzi z kartą dość średnią a czasami bardzo słabą, i akurat jego chciałem ograć - ma 2 000 żetonów
Gracz B - gracz myślący, grający podobną taktykę do mojej, zna moją grę i z reguły pasuje kiedy podbijam przed flopem - 17 000 żetonów
Gracz C - gracz ostrożny, ale czasami wchodzi ze słabszą kartą, żeby sprawdzić przeciwnika - 5 000 żetonów.
Gracz D - gracz, który próbuje rozgrywać dużo rodzajów kart - 3 000 żetonów

Przed flopem:

Moje karty:
:As :Qs

Licytacja przed flopem:

Robertho: 2 000
Gracz A: 2 000 (all-in)
Gracz B: 5 000
Gracz C: PAS
Gracz D: PAS
Robertho: CALL

Flop[b]

:9h :2c :Kd

[b]Licytacja po flopie:

Robertho: all-in (mając na celu blef)[/b]
Gracz B: CALL

Karty gracza A
:2s :Ad

Karty gracza B
:9c :Kc

Wszystkie karty:
:9h :2c :Kd :Th :8d

Wygrywa Gracz B

Partię wcześniej wygrałem i wydaje mi się, że Gracz B myślał, że blefuję dlatego podbił. Ja tylko sprawdziłem. A czy lepszym zagraniem nie byłoby wtedy gdybym przed flopem podbił do all-in?? Ja w ogóle powinienem rozegrać tę partię??

P.S. Chyba temat powinienem wrzucić do działu, gdzie jest gra dla 5-6 graczy, ale grałem przy stoliku dla 10 osób, więc mi się pomyliło i tutaj napisałem. Sorry za błąd.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, 13:17 przez Robertho, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 28 gru 2009, 00:30

po 1 jakie byly blindy bo tego brakuje

Robertho

Postautor: Robertho » 28 gru 2009, 14:48

Oskarek pisze:po 1 jakie byly blindy bo tego brakuje

Akurat tutaj blindy większej roli nie odgrywały bo było to przy stoliku za wirtualne pieniądze, a wartość ich nie wzrastała. Blindy były 5/10 $ (czyli tyle co nic). A jak się siadało do stołu to maksymalnie można było wejść z 2000$, no jak się wygrywało to się miało więcej tak ja w opisie wcześniej.

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 28 gru 2009, 15:32

no wiesz po prostu wejscie all in w 3 z aq jest bez sensu nawet w grze na witrualne pieniadze; bo im lepszy jestes od innych tym pozniej powinienes sie stackowac; bo po co wrzucac zetony do puli kiedy masz coina skoro mozesz miec 75-25

Kantus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kantus » 30 gru 2009, 15:59

Skoro blindy były 5/10 ty zagrywasz za 2k a ktoś przebija do 5k to przy ai pre flop i tak by nie spasował.

kamel888
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: kamel888 » 17 sty 2012, 20:45

pass i tyle

yeety
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: yeety » 04 wrz 2012, 08:59

No ja gdybym grał na real to nawet z AK nie sprawdzałbym, jeśli ktoś wcześniej mocno podbił. W grze gdzie jest 5-6 osób np. AK vs 23 jest nic nie warte jeśli po riverze koleś trafi dwójkę.

Ale gdybym to ja miał pierwszy ruch to myślę, że 2 albo 3xBB wystarczyłoby, aby odgonić słabe ręce.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 04 wrz 2012, 09:13

EDIT: Odszczekuję co napisałem o mocy AK - przegapiłem "po riverze" - do usunięcia

tomopolak
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: tomopolak » 21 wrz 2012, 09:27

jak dla mnie all-in w celu blefa jest słabym zagraniem... gdyby przeciwnik nie trafił flopa to samo byś osiągnął podbiciem sprawdzającym imo.
tak w ogóle :Gracz B przed flopem podbija do 5k mając K9 :D tak to jest jak się gra o wirtualne pieniądze

A ja mam pytanie:
Czy jego allin byłby sensowny gdyby miał chociaż draw do koloru na flopie?

dzikidzik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzikidzik » 21 wrz 2012, 09:52

Z góry przepraszam, będę niegrzeczny .... Po kiego ch**a analizować rozdanie na play money ???? przecież łatwiej byłoby przeanalizować rulete... Szkoda czasu i na granie na wirtualne i na analizowanie

Awatar użytkownika
magik89z
-#VIP
-#VIP

Postautor: magik89z » 21 wrz 2012, 13:07

dzikidzik, tu sie zgadzam :) play money to taki sam range grania rak jak w freerollu z 10000 osob.

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 05 paź 2012, 17:41

tomopolak pisze:jak dla mnie all-in w celu blefa jest słabym zagraniem... gdyby przeciwnik nie trafił flopa to samo byś osiągnął podbiciem sprawdzającym imo.
tak w ogóle :Gracz B przed flopem podbija do 5k mając K9 :D tak to jest jak się gra o wirtualne pieniądze

A ja mam pytanie:
Czy jego allin byłby sensowny gdyby miał chociaż draw do koloru na flopie?

W grze o playmoney jest to dobre zagranie (jeżeli zamierzasz gromadzic playmoney a nie pograc sobie dla zabicia czasu to rzecz jasna wygląda to trochę inaczej, generalnie nie polecam gry na playmoney chyba że zamierza grać się już tylko na playmoney. Można nauczyć się wielu złych nawyków których później nie będzie się tak łatwo pozbyć, i ta gra jest bardzo wariancyjna na playmoney dzieki duzej ilości donków wariancja sięga zenitu.

W normalnym cash games dużo zależy od przeciwnika czy go znamy, mamy jakieś staty na rozsądnej próbce jakieś notatki cokolwiek, w ogóle nie podoba mi się zestawienie gier na playmoney z grami na real money żeby grać na playmoney na poziomie NL2 trzeba grać najwyżej jak tylko się da i mogę cię zapewnić że tam nikt nie myśli.

Jeżeli poza playmoney nie ma żadnej nagrody o którą warto było by powalczyć to bez chwili zastanowienia klikam call.

Jeżeli miał by flushdrawa to takie zagranie było by opłacalne (nie wiem dokładnie kogo masz na myśli gościa z AQ czy K9) ale tak czy siak flushdraw i przynajmniej jedna a najlepiej dwie overcards to już bardzo grywalna ręka i w grze na playmoney jak i na niskich limitach cash brałbym takiego spota (może i wariancyjny ale jestem pewien bez liczenia że w 3 way pocie mamy te wymagane 33% equity).

magik89z pisze:dzikidzik, tu sie zgadzam :) play money to taki sam range grania rak jak w freerollu z 10000 osob.

pamiętam jak kiedyś wygrałem takiego freerolla na 10K ludu bo pomyślałem sobie, a zagram sobie po kiespkiej sesji cash jednego freerolla dla zabawy, jak się później okazało wygrałem ten turniej :trophy: nagrodą główną którą było nieco ponad 200$. Jakieś szanse na shipa zawsze są, ciekawe czy powiedział byś to osobom które wygrały dajmy na to wejściówkę na jakiś mini event WSOP właśnie w takim donkamencie (o ile się nie mylę to jakiś polak wygrał, ale eventu nie zagrał bo wolał dostać $$).

Zarobkowe granie takich freerolli do najbardziej profitowych zajęć nie należy ale da się na tym zbudować rolla mając wystarczającego skilla i determinację.

esiok5121
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: esiok5121 » 17 gru 2012, 20:21

Gra play money niczego Cie nie nauczy. Dlaczego podbiles o 2000$? ja bym rozegral to tak BB - 10$ powinienes zbetowac o 4BB- 40$, a nastepnie sprawdzilbym, jesli wiedzialbym ze gram z luznymi przeciwnikami lub spasowal w reakcji na 3bet jesli by to byli gracze tight. c-bet na flopie i fold w reakcji na 3bet. w reakcji na call na flopie check/fold

Wróć do „Sit'n Go short handed”