[SIT] [NL 5$] AA i DON 5$ Bubble

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go typu double up (czyli połowa graczy w kasie).
Oskarek

[SIT] [NL 5$] AA i DON 5$ Bubble

Postautor: Oskarek » 12 sie 2009, 14:48

Fold zrobiłem po 3 sekundach stwierdzilem ze nawet jak mina mnie blindy to ten co mu zostalo 45 (byl sitoutem) :) bedzie musial odpasc albo na bb albo na sb
Czy tez tak byscie zrobili czy jednak pushowali?
Zreszta call zagral bigstack i na blindach bigstacki imo dobrze zrobilem

Obrazek

A tak sie skonczylo :)
Kretyn hehe

Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 15:28 przez Oskarek, łącznie zmieniany 1 raz.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 12 sie 2009, 14:58

Tez tak, zabardzo nie ma co tu rozkminiać:grin:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 12 sie 2009, 15:03

GrzesVP, niby tak ale wiele osob widza AA wrzuci tu stack bo w koncu to AA :D
i teraz pewnie wiekszosc widzac wynik zrzuciloby :)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 12 sie 2009, 15:45

raczej każdy by zrzucił jak już gość na so siedział z 45 czipsami alei tak on się nie podwoił ani nic....sam miałem tak że byłem bigiem mając około 4,5k (tylko 6 osobowe) i dialog mi padł na 30 min... po zalogowaniu ponownie był w historii ale było N/A :/ ale zrzucenie jak najbardziej na miejscu AA i 77 :twisted:

michalr4
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: michalr4 » 13 sie 2009, 10:35

To końcowe rozdanie wspaniale oddaje poziom graczy DoN na niskich limitach. Myślałem, że na innych poker roomach (obecnie gram na everest-brak-polskiej-licencji!) jest trochę lepiej, ale widzę, że się pomyliłem. Co do asów, to też bym zrzucił.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 13 sie 2009, 11:17

Myślę, że dobry fold. Sprawę ułatwiłoby trochę ante, bo przy tych blindach gość miałby już tylko na jedno ante, więc musiałby wygrać z 3-4all-iny pod rząd, żeby jeszcze się odbić. W sieci Ongame nie byłoby z tym problemu. Tak czy inaczej - porządny, wyrafinowany fold z Twojej strony ;).

denamrk666
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: denamrk666 » 13 sie 2009, 11:51

mozliwe ze w tym przypadku tez bym zfoldowal, ale wolalbym wejsc all in i zalczyc o wyzsze miejsca, chyba ze platne bylo top 5 i po rowno.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 27 paź 2009, 21:21

AA - nigdy fold :) obojętnie jaka sytuacja w turnieju, chyba że wspólne karty ułożą się w sposób, który będzie zmuszał do zrzucenia, np: draw do strita, koloru..itd

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 28 paź 2009, 10:47

Brawo za zrzucenie tych kart. Jak widać na drugim screenie niektórzy nie potrafią zrzucić nawet 88. Ja z pewnością w takiej sytuacji postąpiłbym podobnie choć pewnie z żalem , ale jak widać opłaciło się.

Awatar użytkownika
raper111
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: raper111 » 28 paź 2009, 20:04

a ja myślę że on nie miał koloru poprostu chciał cie postraszyc betem w wysokości BB ;] jakby mial kolor(albo blef) postawił by cię na all inie bo co mu dal ten bet? za prawie połowe twojego stacka ale to juz faza bubble były 2 shorty przy takich blindach.. ja bym zaryzykował i SPRAWDZIŁ ;] 5$ można szybko na cashówce odrobic :D i jak sie to skończyło?

Oskarek

Postautor: Oskarek » 28 paź 2009, 20:21

raper111, albo pomyliles tematy albo nie wiem co ma znaczyc ten Twój wpis...
moze przeczytaj raz dokladnie mój 1 post

tomziom
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: tomziom » 28 paź 2009, 20:31

Easy fold. Tutaj wygraną mamy już praktycznie zapewnioną i zrzucamy wszystkie karty aż do wyeliminowania sitouta :) W zasadzie są tylko 2 sytuacje gdzie zrzucamy AA preflop: bubble satelity i DoNa w takiej sytuacji :)
Twoja decyzja potwierdza tylko to, że DoNy grać potrafisz, także good game :)

Indiger
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Indiger » 27 sty 2010, 11:57

oczywiscie ze widzac AA na lapie to az chce sie grac:D ale tutaj fold jak najbardziej ok. Ten z 45 zetonami to musialby miec niesamowitego farta zeby przetrwac wiec praktycznie mamy juz wygrana , to po co ryzykowac.

Wróć do „Sit'n Go double up”