[SH] [NL] [5$] 66

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

[SH] [NL] [5$] 66

Postautor: drynk » 25 paź 2009, 00:42

Obstawiłem przeciwnika na slowplayowanego tripsa. Wnioskując po jego bardzo pasywnej grze, wydawało mi się, że ma niepewnego kickera (jakies 9/T) i boi się grać agresywniej. Ewentualnie mógł na river skompletować straighta. Jego reraisy na river odczytałem jako "przebudzenie" z przeświadczeniem, że ma lepszy układ. Cała moja analiza okazała się totalnie błędna. Czy dało się uniknąć odpadnięcia, i czy logicznym zagraniem byłby płaski call na river na raise przeciwnika?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2009, 15:33 przez drynk, łącznie zmieniany 1 raz.

jkurak
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jkurak » 06 lis 2009, 23:55

Tzw cooler tylko ze nie wiem po co on to slowplayue ;) nie mogles nic zrobic no chyba ze tylko sprawdzic bet na river bojac sie niskiego A ;)

Goshti
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Goshti » 07 lis 2009, 15:06

Też bym slowplayował taki układ, bo wiem że zwycięstwo mam w kieszeni. Każdy A u kogoś to easy all in i wtedy sobie sprawdzasz. Bijąc na flopie to każdy myślący gracz się złoży i nic nie nagrasz a tak liczysz, że coś mu dojdzie i go skroisz. Ewentualnie mógłbym zrobić minraise, ale prawdopodobnie drynk by się złożył bo by go postawił na parce lub przynajmniej na tej 7. Czekasz sobie grzecznie i liczysz, że ktoś sobie uzbiera jakiegoś runner strita lub runner flush i wtedy uderzy, albo będzie miał lepszą parkę Aces up z drugą parą najlepszą na flopie, a w najgorszym wypadku bijesz mocno na flopie imitując jakiś blef lub steal. No musiałbyś mieć mega pecha, żeby trafić na A8 tutaj, jedyna ręka, która go bije(mało % szans na to),a dodatkowo przy innych kartach nie bałbym się tutaj żadnego AT wzwyż, bo preflop tylko same calle. Czy dało się uniknąc, ja bym raczej podbił preflop z BB z parką, a na riverze no już ciężko było to spasować, bo nawet obstawiając go na AX, to wiekszość pomyśli że on ma tylko tripsy, no ale czy można było z tego uciec to zależy tylko jaki ten gracz był, początek S&G, więc AI zależało by od tego jak grał: szalona gra i jakieś all iny czy coś to stawiam go na tripsy albo na jakieś K8 a jeśli grał solidnie to myślę czy ma AX czy coś z A6, A7, A8, 77, 88 i raczej to pasuje bo dużo tych rąk mnie bije, zostaje mi 1,1k żetonów i spokojnie mogę to jeszcze wygrać. Pamiętam że w którymś main evencie WSOP(2007 lub 2008) koleś po długim namyśle spasował fulla(koleś miał na ręce JJ, flop JKX55 czy coś w tym stylu X jakaś mało znaczący) bo po długim namyśle postawił kolesia na KK i miał rację i uratował większość stacku więc da się jednak uciec;)

Wróć do „Sit'n Go short handed”