Wysłany: Nie Cze 21, 2009 16:38 [SH] [NL] Dobrze rozegrany??
Witam
To mój pierwszy post w dziale analizy wiec proszę o wyrozumiałość. Rozdanie pochodzi z gry LIVE(co prawda z kumplami lecz nie daje mi spokoju).
Gracz na UTG(SB) 2500 chipsów
Gracz na UTG +1(BB) 1780 chipsow
Gracz na UTG +2(Ja) 2600 chipsów
Gracz na UTG +3(Button) 1400 chipsów
Blindy 20/40
Ja dostaje 78 off zagrywam z Early call to BB, Button fold, SB(UTG) raise to 80, gracz BB fold ja call to 80.
Flop
UTG zagrywa za 40, ja przebijam do 100, UTG call.
Turn :
UTG zagrywa za 40 ja raise do 100, UTG call.
River :
UTG za 200 ja FOLD
Kumpel pokazał mi później AQ z tym ze
Czy według was dobrze to rozegrałem, co powinienem zrobić inaczej? Dało sie wygrać to rozdanie ?
Proszę o rady bo sam dokładnie nie wiem, wydaje mi się jednak że powinienem grać ostrego beta na turn w wysokości co najmniej puli.
Ostatnio zmieniony przez Elf Czw Paź 08, 2009 12:57, w całości zmieniany 1 raz
Pas na flopie z tego wzgledu iz pojawily sie 3 karty do koloru co oznaczac iz moze miec kolor ew. Draw do niego. Z oesd'em tym bardziej easy fold.
Poziom: 7 HP
0%
0/130
MP
100%
62/62
EXP
62%
10/16
Oskarek [Usunięty]
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 18:30
Cytat:
Gracz na UTG(SB) 2500 chipsów
Gracz na UTG +1(BB) 1780 chipsow
Gracz na UTG +2(Ja) 2600 chipsów
Gracz na UTG +3(Button) 1400 chipsów
Nie ma takich pozycji jak utg +1 +2 i +3 na SH tylko piszesz SB BB i Dealer i starczy
Po 2 beznadziejnie zagrales, na flopie zrzucasz tą rekę chociaz zagrał taki mały bet ze możesz dać call do puli 200 za 40 Ale lepiej fold bo tu cie ratuje tylko 6 i to tez juz moze jestes drawing dead jesli ma kolor ale na turnie jak on zagrywa za 40 do puli 280 to tu grasz minimum pot bo to widac jak nie wiem ze ma jakies wysokie karo i probuje najtanszym kosztem dodrawowac, na river dobry fold tzn EASY FOLD
W ogóle Twój kolega jakiś donk z SB robi GEJBETa pózniej takie bety do takiej puli..
Chcesy sie nauczyc grac to graj z kumplami for fun a nie dla nauki bo nauczysz sie zlych nawykow ... mini raise z AQo ?? mozna sprobowac trapowac na random hand z AQo limpem na BTN ale nie mamy zadnej informacji o rece przeciwnika a mini raise w jego wykonaniu to juz wogole
Na flopie jakis mini bet ?? co to ma byc ?? masz pare opcji ...
1) albo fold ( najbardziej poprawna )
2) call zeby zobaczyc czy na turnie rowniez zabetuje , jesli nie Ty betujesz i w 80% zgraniasz pule
3) raise ale odpowiedni do puli a nie 100 gdzie bet pre flop wynsil 80 i 3 osoby w rozdaniu
Na turnie lapiesz strita koles znwou mini donk bet albo slowplayujesz czyli dajesz tylko call a jesli czujesz ze dobiera to duzy raise do 350/400
River fold
Ogolnie slabo no ale zaczynasz ... jak chcesz sie uczyc grac to jednak najpierw poczytaj w dziale analizy moze i inne niźli graj ze znajomymi ktorzy pewnie tez sie ucza
Ja uważam tak jak przedmówcy na flopie albo call albo fold. A jeżeli już wszedłeś do turna co ci dało strita to moim zdaniem powinieneś zrobi duży reis o 3/4 puli żeby nie da jemu odsów do drawu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum