gronimo jest na miejscu 0 z 1,000.
pawel87K jest na miejscu 1 z 1,000.
pardayeck jest na miejscu 2 z 1,000.
07062002 jest na miejscu 3 z 1,000.
kopeks jest na miejscu 4 z 1,000.
raf38121 jest na miejscu 5 z 1,000.
Krupier jest usadzony 5.
gronimo złożył stawkę w ciemno na sumę 5.
pawel87K złożył stawkę w ciemno na sumę 10.
(pawel87K jest rozdawane Qd Qs.)
Pre-flop:
pardayeck podbija 25.
07062002 pasuje.
kopeks podbija 25.
raf38121 wchodzi za 60.
gronimo pasuje.
pawel87K wchodzi za 50.
pardayeck podbija 100.
kopeks wchodzi za 100.
raf38121 wchodzi za wszystko 940.
pawel87K ????
Te podbicia wygladaja tak smiesznie bo wartosci podane sa tylko 'na gorke' a nie total. Stackujemy sie w pierwszej rece pre i liczymy na farta?
_________________ So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes
Ostatnio zmieniony przez Slodziak Czw Paź 29, 2009 15:36, w całości zmieniany 2 razy
Teraz przeanalizuj gre ... koles najpierw calluje 3bet z BTN a pozniej po 4becie allinuje sie wyglada to na squeeze z reka typu AT+ gorzej bo nie wiesz jak i co graja za Toba i to wg mnie oni stanowia problem czy gramy czy nie a zwlaszcza praydeck ktory zarowno jako pierwszy podbijala a pozniej 4betowal ja bym dal mu kredyt zaufania i sfoldowal a jesli pokaza jekis smieci to bedziesz wiedzial pozniej ze to jest easy stack off
pzdro
EDIT: czemu nie 4betowales ?? grasz oop masz za duzo osob w rozdaniu i ten smieszny 3bet mini ??
Osobiście również spasowałbym to bo po pierwsze jest jeszcze cały turniej żeby coś wyłuskać, a po 2 jest szansa ze trafił coś z zakresu bijącego Cię z góry czyli KK AA. Co to Twojego podbicia przed flopem uważam, że nie było ono konieczne, ponieważ raise był już przed Tobą chociaż na pewno wyrzuciło by ono kilku graczy zagrażających Tobie i wchodzących z Ax.
Możesz podać część dalszą rozdania?
Fold być może koleś trzyma tutaj monstera typu KK AA, więc moim zdaniem fold dobry, jeszcze do tego wysokosci BB są niskie więc nie ma co w 1 ręce szaleć.
Nie no skoro to początek, to nie ma co się rwać z motyką..
Żeby w ogóle wchodzić all in na preflopie dla mnie jest zabójstwem, bo takie zagranie potrzebuje bardzo dużo szczęścia by wygrać rozdanie. Jeśli all in byłby już po wyłożeniu kart na stół to nie ma mowy o szczęściu tylko o umiejętnościach itp.
Myślę że większość graczy zagrałaby spokojnie fold
Ja bym zagrał all-in i liczył na farta, co prawda nie gram SH, ale podobno tam trzeba grać jeszcze więcej rąk, także QQ obowiązkowo all-in. Naciąłbyś się na AA lub KK? Trudno, ale szkoda marnować karty i szansy na całkowite zdominowanie stolika i wygranie sitka.
Do tego dodam jeszcze jedną uwagę na podstawie swoich doświadczeń z SnG 5.5$ oraz 11$ FR (a kiedyś grałem ich bardzo dużo, zwłaszcza tych za 5.5$), że tam jest nadal masa donków, w tych za 11$ trochę mniej, ale dalej są. Równie dobrze w tym rozdaniu mogli mieć jakieś AQ/AJ czy JJ-TT albo w ogóle jeszcze gorzej. Także donki i jeszcze raz donki na SnG za 5.5$ nas nie opuszczają!
No ale w wypadku tego rozdania mogę się mylić i może naciąłeś się na AA? Zdradź nam szczegóły! :)
QQ jest zdecydowanie ręką na allina. Nie masz co się stresować AA czy KK. JJ w takim przypadku bym zrzucił, ale nie QQ. Nie może mieć grubo skoro wali od razu allina, z AA, KK przebiłby jeszcze i budował pulę, a tak chce wszystkich wyrzucić z ręką typu para dziesiątek, AJ, AQ, nawet AK.
Moim zdaniem jesteś w dobrej sytuacji żeby foldnąć. Siedzisz na BB, na razie sprawdziłeś tylko jeden 3bet, a push pojawił się po kolejnym kółku jako raise na 4bet. Przecież w tej sytuacji, jeśli nie grasz przeciwko maniakom, jest prawie pewne, że któryś pokaże KK/AA. Ta licytacja zbyt podejrzanie wygląda, i każdy wyjątkowo PF w pierwszym rozdaniu chce budować pulę (nie wierzę w takie przypadki). Dlaczego gość nie miałby pushować preflop AA/KK w tym momencie? Pula ponad 300 przy początkowym stacku 1k, szczerze nie obraziłbym się wygrywając to bez showdownu preflop. Dodatkowo wyciąga value od spekulatywnych rąk, jak Twoje QQ, które część graczy callnie. Przy takim przebiegu rozdania spokojnie wciskam wszyskie żetony z AA/KK tym bardziej że to sit za $5 (wiem, że na stawkach wyżej też nie brakuje płotek), ale tu ewidentnie sporo ludzi dorzuci z TT+ AJ+, więc AA i KK ma olbrzymią przewagę i oblrzymie value. A po obejrzeniu flopa możemy mieć niepotrzebne zagadki.
_________________ Poker nie jest darowizną ani jednodniową lokatą. Poker to długoterminowa obligacja w banku własnych umiejętności.
Pomógł: 16 razy Wiek: 23 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 618 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Gru 25, 2010 11:45
Jesli byliby to dobrzy gracze sng to moglbys pomyslec o zrzuceniu QQ w takiej sytuacji. Patrzac jednak na sizing kolega ktory allinuje nie wyglada na dobrego gracza, wiec dla mnie to jest call, bo on tam spokojnie allinuje TT+, moze czasami nawet gorzej, jakies AJ czy nizsze pary.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum