Wysłany: Pią Lis 06, 2009 17:13 Polska Liga Pokera - edycja zimowa
Hej,
Edycja jesienna zbliższa się powoli ku końcowi. Z chęcią usłyszę jakie są Wasze opinie o dotychczasowej lidze, co chcecie zmienić oraz co najważniejsze jakie nagrody są dla Was najciekawsze w nadchodzącej zimowej edycji.
Zaproszone osoby: 27
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 10:26
To może ja się wypowiem
- punktacja oraz rozkład turniejów - schemat rozgrywek i punktacji pozostawiłbym ten sam, dwa freerole w tygodniu + turniej z wpisowym w niedziele... punkty za turnieję myśle rozłożone odpowiednio + możliwość wymiany FPP na PLP
- nagroda główna, lub może inaczej informacje o nagrodzie głownej... Przystępując do ligi informacja o możliwości wygrania wyjazdu na turniej live jako członek ekipy betclic była dla mnie wielkim motywatorem... Jednak im więcej poznawałem szczegółów jak owy wyjazd ma wyglądać tym to wszytsko bardziej mi się podoba... Nie będę tu mówił o szczegółach bo te poznają zwycięzcy...
- wartość nagrody głównej - oficjalnie jest podane że do wygrania jest pakiet wartości 2500e - jednak zagłebiając się w szczegóły okazuje się że do wygrania jest wpisowe na turniej 1090e + 1200e na transport i zakwaterowanie... Co się dzieje z 310e?...
- nagrody w turniejach - moim zdaniem pulę w turniejach powinnyć jako kwoty dodane, więc jak gramy w niedziele turniej z buyin w formule rebuy to wszytskie buyin i rebuy powinny powiększać kwotę puli a nie w pierwszej kolejności wchodzić w pulę...
- czas trwania ligi - walcząc o nagrody wysokiej wartości to rzeczywiście liga może być kilku miesięczna, jednak dodatkowym uatrakyjnieniem było by nagradzanie najlepszych w danym misiącu... wtedy zakładając że ktoś o lidze dowiaduję się po dwóch miesiącach trwania i nie ma szans walki w klasyfikacji generalnej to wie że zawsze może powalczyć o nagrodę dla najlepszych za dany miesiąc... przy obecnej formule graczy nowych raczej nie przybędzie gdyż turnieje bez pul dodanych są mało w sobie atrakcyjne a i na walke w generalce nie ma się szans...
I to chyba było by na tyle... Dla wyjaśnienia dodam iż te minusy nie oznaczają że coś jest naprawdę źle, poprostu moim zdaniem w tych kwestiach można dużo zrobić by było lepiej i atrakcyjniej dla graczy.
_________________ "Cienkiego gracza trudno oszukać, tymczasem prawie każdy dobry gracz da się czasem nabrać na blef"
Ad 2. W regulaminie od początku było napisane w jaki sposób przyznawana jest nagroda główna. Standardem jest kupowanie pakietu oraz przelewanie pieniędzy na konto gracza za które załatwia sobie transport i zakwaterowanie. Dodatkowo myślałem, że wszyscy są za takim rozwiązaniem, bo pozwala zaoszczędzić tym, którzy chcą na tej operacji i zamiast pojechać za 1200€ to wydać 500 a 700 zatrzymać w kieszeni.
Ad 3. Wartość nagrody głównej się zgadza. Pakiet na turniej kosztuje 1090... ale funtów + 1200 Euro na wydatki dla gracza.
Ad 4. Ja osobiście wolę zostawić turnieje tak jak są i dać dzięki temu fajniejsze nagrody w klasyfikacji ogólnej. Niestety budżet PLP jest dopasowany do liczby graczy, jak tylko zacznie grać więcej osób, będzie więcej mozliwości.
ile srednio osob gra w tych frerollach a ile w niedziele?
a moze tak zamiast jednego freerolla dac wpisowe 1euro?
wtorek - freerol
czwartek - 1euro
niedziela tak jak jest.
Promocja bardzo fajna, troche pewnie pogram na betclic
dzisiaj mialem okazje po raz pierwszy zagrac turniej z tej ligi i powiem szczerze ze takiej donkeriady dawno nie widzialem...
takze naprawde szkoda nerwow, juz lepiej puscic totolotka.
dzisiaj mialem okazje po raz pierwszy zagrac turniej z tej ligi i powiem szczerze ze takiej donkeriady dawno nie widzialem...
To nastepnym razem idziesz puscic totka? zycze powodzenia moze los ci da kupe szmalu... wole gre z donkami... jesli bylo tak jak mowisz i niech daja zetony
Zaproszone osoby: 27
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 08:58
47enioN napisał/a:
Widzę że co nie którzy nie rozumieją formuły re-buy... Te turnieje są rebuy i często gra do przerwy polega na szukaniu okazji by sie napompować. A że nie każdy ma szczęście by w pierwszej godzinie dostać trzy x premium hends i sie nabudować to sie korzysta z metod bardziej loose... Ja sam wczoraj odpadłem AQ na Q8 - alliny po flopie z Q - river spada 8 - i to wyeliminował mnie głowny rywal z klasyfikazji... Ale chyba byłem zbyt happy w związku z wygraną w finale Piłkarskiej Lgi Betclic i jakoś ta wtopa po mnie spłyneła...
_________________ "Cienkiego gracza trudno oszukać, tymczasem prawie każdy dobry gracz da się czasem nabrać na blef"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum