Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 765 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 15:09 Podwyżka od grudnia
za stroną Card Player Polska:
OD WYDAWCY
Uprzejmie informujemy, iż z uwagi na wzrost kosztów druku i cen papieru, a także trudną sytuację na rynku reklamowym, po blisko trzech latach wydawania „Card Player Polska” w niezmienionej cenie egzemplarzowej zmuszeni jesteśmy od 1 grudnia 2009 r. podnieść cenę naszego dwumiesięcznika do 14,90 zł. Prenumerata roczna będzie kosztować 80,46 zł (10% rabatu), a półroczna 44,70 zł. Wyższa cena pozwoli nam zachować jakość merytoryczną i szatę edytorską pisma oraz w dalszym ciągu je rozwijać.
jeśli chodzi o mnie to wydaje mi sie ze nawet suma niecalych 15zl ktore trzeba wydac raz na 2 miesiace nie jest az tak duza w porownaniu do tego co dostajemy
i ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, mianowicie podwyzka planowana jest od 1 grudnia 2009r. Nowy numer powinien wyjsc jakos teraz w listopadzie gdzy ostatni numer byl na wrzesien/pazdziernik. Czy to oznacza ze do konca roku wyjda jeszcze dwie gazetki(listopad,grudzien)?
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 2575 Skąd: Łódź
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 17:55
Jak dla mnie niech kosztuje i 20 - tylko niech sie go do cholery da kupić w jakims sklepie/kiosku w milionowym miescie!!!
Mamy w kij empikow, jeden wiekszy od drugiego - a nigdzie nie maja tej cholernej gazety!!!
W najwiekszym w Łodzi Empkiu w jednym z największych miast w Polsce w największym w Polsce centrum handlowym mieli 6 (słownie 6 sztuk), ktore sprzedali od ręki - i brak dostawy dodatkowej...
_________________ It's not enough to be a great player, you must also play great
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2007 Posty: 700 Skąd: Zawiercie
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 18:19
SithJarr, zamów prenumeratę i masz po kłopocie. Ze sprzedażą CP w salonach prasowych był i jest problem podobno z powodu różnicy podatkowej na prasę w Polsce i w Wlk.Brytanii.
_________________ Najważniejszy w każdym działaniu jest początek.
Platon
SithJarr, w pasażu Łódzkim, tam gdzie Real, w Inmedio zawsze mieli jak przychodziłem. Ostatnio nie wiem bo jeszcze prenumeratę mam, ale zwykle mieli całkiem spory zapas. Zdecydowanie więcej niż 6(sześć) sztuk
_________________ "Be yourself, no matter what they say... "
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 2575 Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 00:19
dviper - inmedio w realu nie ma od jakichs 6 miesięcy - przestali wspolpracowac - tez tam kupowalem zawsze - ale sie zesrało...
skuter - jaki problem? Przeciez to ma ISSN - wiec w Polsce jest na zerowej stawce... nawet jakby to szlo z GB - to dostaja to w Polsce na fakture wewnatrzwspolnotową (bez vatu) i sprzedaja w Polsce na polskich stawkach
_________________ It's not enough to be a great player, you must also play great
Jak dla mnie niech kosztuje i 20 - tylko niech sie go do cholery da kupić w jakims sklepie/kiosku w milionowym miescie!!!
Mamy w kij empikow, jeden wiekszy od drugiego - a nigdzie nie maja tej cholernej gazety!!!
W najwiekszym w Łodzi Empkiu w jednym z największych miast w Polsce w największym w Polsce centrum handlowym mieli 6 (słownie 6 sztuk), ktore sprzedali od ręki - i brak dostawy dodatkowej...
ja sie wlasnie zdziwilem:
w gostyninie nie mozna dostac, to sie nie dziwie, w plocku kupilem 2 razy w auchaun w inmedio, raz na Galeii Wola w Wawie i raz w Wisle w plocku. A w emipkach nigdzie nie bylo, mieli wczesniej ale juz nei prowadza itp.
Az tu pojechalem do plocka do Auchaun i w empiku ok 20 pazdziernika widze CD w 2 egzemplarzach, jeden pomiętolony jakby to był używany CKM lub MAXIM a drugi świerzy
Powiedzieli mi na info ze beda sprowadzac CP, a cena - dokladnie, raz ne dwa miechy to nie robi roznicy. W barze sie wydaje wiecej na raz lub w stsie
Zaproszone osoby: 2 Pomogła: 3 razy Wiek: 25 Dołączyła: 20 Sie 2009 Posty: 455 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 14:40
Niezła podwyżka, ponad 50%. Każdy egzemplarz wypchany rekalamami po brzegi ale trudna sytuacja... Raczej sprawdzają za ile jesteśmy w stanie to jeszcze kupować. I będziemy bo to nie jest jakaś zawrotna kwota ale takie praktyki mi sie nie podobaja... Niedługo książki będą tańsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum