[NL][zapałki] monster vs passive donk

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

[NL][zapałki] monster vs passive donk

Postautor: Ted Forester » 21 cze 2011, 10:06

Wczoraj grałem z kumplami o zapałki i pojawiło się takie rozdanie :

Stacks:
UTG (5368)
CO (10817)
Hero (BTN) (4925)
SB (5990)
BB (4950)

Pre-Flop: (75, 5 players) Hero is BTN :Jc: :Kc:
UTG calls 0.50, CO raises to 225, Hero calls 225, 1 fold, BB calls 175, UTG calls 175

Flop: :7c: :2c: :Ks: (925, 4 players)
BB checks, UTG checks, CO bets 462, Hero calls 462, BB folds, UTG raises to 1174, CO folds, Hero calls 712

Turn: :Js: (3735, 2 players)
UTG bets 1867, Hero calls 1867

River: :8d: (7469, 2 players)
UTG bets 2102

Co myślicie o ręce przeciwnika? Jest to pasywny donk. Czy ktoś w ogóle bierze pod uwagę fold, czy jest to easy call na river? Ja na flopie już go podejrzewałem o seta, a na river to nie widzę innej ręki.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2011, 20:44 przez Ted Forester, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 21 cze 2011, 16:02

na flopie grasz show lub fold

masz 39% equity na jego zakres, który widzę: KK, 22, 77, może K7, ewentualnie AA

na turnie grasz call ??
po co ? skoro obstawiasz go na seta to na turnie twoja reka is death - masz 1 outa K na karetę.
river easy fold
skoro piszesz, że to gracz pasywny a on w 3way pocie gra reraise to musi mieć grubo

mistrzunio
-#VIP
-#VIP

Postautor: mistrzunio » 21 cze 2011, 16:48

tommko pisze:na flopie grasz shove lub fold

masz 39% equity na jego zakres, który widzę: KK, 22, 77, może K7, ewentualnie AA

na turnie grasz call ??
po co ? skoro obstawiasz go na seta to na turnie twoja reka is dead - masz 1 outa K na karetę.
river easy fold
skoro piszesz, że to gracz pasywny a on w 3way pocie gra reraise to musi mieć grubo

fix'd.

również skłaniam się ku większej agresji na flopie.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 21 cze 2011, 18:20

Jak wiesz ze on jest pasywny i nie raisuje nigdy gorzej niz set to masz po oddsach call flop. Turn sux, po co prawda poprawia Twoja reke, ale jesli wiesz ze on raisuje tylko sety no to jestes dead do kilku outow wiec masz fold turn. Sick fold trips + flushdraw, takze musisz miec naprawde pewnosc ze on ma tam w swoim range sety i tylko sety zeby to foldowac.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 21 cze 2011, 20:41

A jak argumentujecie raise na flopie? Tylko dlatego, że mam fl draw i parę? Po co mam się stakować vs 2pary+, jak mogę spokojnie poczekać na dobrą dla mnie kartę, a donk i tak się nie zrzuci.

Panowie nikt nie mówi, że są dwa króle pik. Tam na turnie spadł Jopek pik! Sorrki za pomyłkę.

I jeszcze może dodam, że mimo jego pasywności postflop, preflop grał jakieś 60/25- 70/25, więc raczej KK tam nie ma.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 21 cze 2011, 22:55

Raise na flopie nie ma wielkiego sensu - co prawda mamy mega dobra reke, ale mamy tez showdown value majac top pair good kicker, a nigdy nie wygonimy lepszych rak niz nasza.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 22 cze 2011, 13:15

A i jeszcze napisze ze jak spadl J to sporo to zmienia, bo turn masz obv call, bo teraz drawujesz do fulla i do flusha przeciwko setowi rywala, wiec gram call turn i fold riv unimproved! (biorac za pewnik informacje ze rywal raisuje na flopie tylko i wylacznie seta).

Wróć do „Cash short handed”