Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
-
Ted Forester
- -#VIP

Postautor: Ted Forester » 21 cze 2011, 10:13
Wczoraj grałem z kumplami o zapałki i pojawiło się takie rozdanie :
Stacks:
UTG (
3794)
CO (
4534)
Hero (BTN) (9175)
SB (4725)
BB (
10719)
Pre-Flop: (
75, 5 players)
Hero is BTN 
:

:
2 folds,
Hero raises to 143,
SB raises to 386,
1 fold, Hero calls 243
Flop: 
:

:

: (
822, 2 players)
SB bets 700, Hero calls 700
Turn: 
2222, 2 players)
SB bets 1111, Hero calls 1111
River: 
4444, 2 players)
SB bets 2528, Hero calls 2528
Przeciwnik nieznany, pierwszy raz przyszedł z nami pograć. Jak to gracie na flopie? I jak river? Moim zdaniem on tu repuje bardzo wąski zakres na river, bo bardzo rzadko widzę, żeby gracz tu betował QQ czy gorzej, często też przeczeka króla.
-
tommko
- -#VIP

Postautor: tommko » 21 cze 2011, 15:41
Tedi jeśli grasz flat call na 3b to czego oczekujesz na flopie ?
trafiasz swój układ i grasz call ?
w takim wypadku jeśli juz to grasz o stacki na flopie lub foldujesz preflop
każdy diamond, Q, K, T dla ciebie zabija akcje i grasz fold.
Jeżeli masz jakiekolwiek fold equity to tylko na flopie
-
piotrek_nowy
- -#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 21 cze 2011, 18:32
Ogolnie vs unk AJ bedzie sie trudno gralo i nie wiem czy bym nie wolal 4bet/foldowac tego. Ale z reguly masz jakiekolwiek ready na gracza, nawet po kilku rozdaniach jak szeroko gra, czy cos 3betuje czy moze cokolwiek blefowac.
Flop gram call bez historii, czesto bym raisowal flop for value, ale tylko jesli wiem ze rywal potrafi to uznac za slabosc i grac calldown z gorsza reka lub shipnac air. Turn call jest ok, riv jest bardzo trudny, ale jednak widze tam fold, bo naprawde ciezko znalezc mnostwo total air w jego range. Bez historii trudno tez myslec ze on tam Cie easy 3bareluje z total trash, bo jednak wiekszosc rak ktore 3betuja preflop ma showdown value na tym boardzie wiec nie gra bet bet bet, bo wszystko co gra bet bet bet powinno Cie bic.
-
Ted Forester
- -#VIP

Postautor: Ted Forester » 21 cze 2011, 20:37
tommko, FE to ja potrzebuję jak blefuje. Tutaj w większości przypadków albo drawuję do kilku outów, albo przeciwnik drawuje do kilku outów.
Ogólnie to ja zawsze patrzę dlaczego ten bet jest blefem i szukam miliona powodów, a wystarczy chwilę pomyśleć i od razu przypominają mi się rozdania, że nawet najbardziej agresywni gracze mnie nie 3barrelowali z blefem. Faktycznie jest to fold river.
Dzięki za wypowiedzi. Przeciwnik pokazał Q9.
Wróć do „Cash short handed”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.