Takie rozdanie mi sie trafilo:
6 osob przy stoliku, ja na SB z 11k, czip leader na buttonie, bardzo luzny i agresywny z 30k i mega short na BB z 2k. Blindy 400/800.
Foldy do buttona ktory calluje, podnosze na SB A rag (jesli dobrze pamietam bylo to A6). Co robimy - izolujemy czy nie?
[NL][SH]Izolacja ze slabym asem czy nie?
-
piotrek_nowy
- -#VIP

- gama
- LEGENDA

Ja osobiście folduje, bo szkoda mi 2k na A6 - liczę się z tym, że BB się allinuje, chip leader go sprawdzi, a jak już powiedziało się A to wypadałoby powiedzieć B i też sprawdzić. Nawet gdybym weszła, a na flopie pojawiłby się as to co dalej? 6 to żaden kicker, a jest duża doza prawdopodobieństwa że lider wrzuci coś do puli bez względu na to czy coś ma, czy nie. I zagwostka - blefuje? a może ma tego asa? a jak go ma to czy moja 6 wystarczy?
Ogólnie rzecz biorąc pasuję w tej sytuacji, bo nie chcę się wdawać w grę z chip leaderem będącym do tego LAGiem.
Ogólnie rzecz biorąc pasuję w tej sytuacji, bo nie chcę się wdawać w grę z chip leaderem będącym do tego LAGiem.
-
piotrek_nowy
- -#VIP

Gama, akurat tego ze bedzie betowac na flopie sie nie obawiam, bo kazdy w miare rozgarniety pokerzysta nie bedzie betowac do martwej z trzecia para, a tym bardziej blefowac. Jak zacznie betowac to juz z mocnym ukladem.
Kwestia tylko co chcemy zrobic z ta w sumie niezla jak na okolicznosci reka, bo na chwile obecna najprawdopodbniej mamy lepsza reke od bigstacka, a bijemy tez znacznie zakres shorta.
Kwestia tylko co chcemy zrobic z ta w sumie niezla jak na okolicznosci reka, bo na chwile obecna najprawdopodbniej mamy lepsza reke od bigstacka, a bijemy tez znacznie zakres shorta.
- Ted Forester
- -#VIP

-
piotrek_nowy
- -#VIP